Semberac Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Диваде: Мислио сам на непријатеље у рату који би ми одсјекли руку ако на њој пише Србија Србима! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Znam par ljudi (mladjih momaka) u mom okruzenju, hodaju okolo sa istetoviranim Hristom ili sv. Vasilijem a nikada ih u crkvi nisam vidjela. Ne ulazim u to koliko je ko pobozan ali za ove ljude znam da nisu crkveni, daj Boze da su i krsteni. И то што кажеш. Мада није само тетоважа у питању, такви рецимо носе и крстове од пола метра око врата greengrin "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Диваде: Мислио сам на непријатеље у рату који би ми одсјекли руку ако на њој пише Србија Србима! Зови ме Давид. greengrin Ја мислио на зле духове.(напомена:преподобном Антонију су се једном током молитве отвориле духовне очи и видео је све сплетке непријатеља и њих саме.Тада је запитао Бога ко може проћи кроз ове замке?А анђео му одговори:"Смирен човек не само да их побеђује него га се и не дотичу".)Ја сам мислио на ове непријатеље. 4chsmu1 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Meni se tetoviranje uopste ne dopada. Ne samo da nemam tetovazu i da je nikad ne bih stavila, nego ne bih voljela ni da moja djeca jednog dana urade tetovaze. Ne znam da li je bas grijeh ali se slazem sa stavom da je potpuno isprazno, osim toga je besmisleno i potencijalno opasno-ukoliko se inficira npr. Nije da osudjujem ljude koji ih imaju, samo mi nikad nije bilo jasno zasto to ljudi sebi rade. Bez namjere da nekoga uvrijedim, narocito mi se ne dopada kad vidim da je neko istetovirao nesto sa pravoslavnom tematikom, nekako mi je neprilicno. Znam par ljudi (mladjih momaka) u mom okruzenju, hodaju okolo sa istetoviranim Hristom ili sv. Vasilijem a nikada ih u crkvi nisam vidjela. Ne ulazim u to koliko je ko pobozan ali za ove ljude znam da nisu crkveni, daj Boze da su i krsteni. Ако су некрштени онда њихово деловање нема везе са Црквом,а ако јесу онда се то може у очима неких људи сматрати као "хришћански" начин живота. Све и да јесу крштени, тешко да би неко могао то да поистовјети са исказивањем побожности (говорим о овим људима које сам помињала), прије бих рекла да је у питању неки модни тренд, или просто исказивање патриотизма по фазону " Србин сам, вјерујем у Бога" . Понављам, свако може да ради шта год хоће али мени се то уопште не допада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Meni se tetoviranje uopste ne dopada. Ne samo da nemam tetovazu i da je nikad ne bih stavila, nego ne bih voljela ni da moja djeca jednog dana urade tetovaze. Ne znam da li je bas grijeh ali se slazem sa stavom da je potpuno isprazno, osim toga je besmisleno i potencijalno opasno-ukoliko se inficira npr. Nije da osudjujem ljude koji ih imaju, samo mi nikad nije bilo jasno zasto to ljudi sebi rade. Bez namjere da nekoga uvrijedim, narocito mi se ne dopada kad vidim da je neko istetovirao nesto sa pravoslavnom tematikom, nekako mi je neprilicno. Znam par ljudi (mladjih momaka) u mom okruzenju, hodaju okolo sa istetoviranim Hristom ili sv. Vasilijem a nikada ih u crkvi nisam vidjela. Ne ulazim u to koliko je ko pobozan ali za ove ljude znam da nisu crkveni, daj Boze da su i krsteni. Ако су некрштени онда њихово деловање нема везе са Црквом,а ако јесу онда се то може у очима неких људи сматрати као "хришћански" начин живота. Све и да јесу крштени, тешко да би неко могао то да поистовјети са исказивањем побожности (говорим о овим људима које сам помињала), прије бих рекла да је у питању неки модни тренд, или просто исказивање патриотизма по фазону " Србин сам, вјерујем у Бога" . Понављам, свако може да ради шта год хоће али мени се то уопште не допада. 0442_feel not_i :bla: У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Znam par ljudi (mladjih momaka) u mom okruzenju, hodaju okolo sa istetoviranim Hristom ili sv. Vasilijem a nikada ih u crkvi nisam vidjela. Ne ulazim u to koliko je ko pobozan ali za ove ljude znam da nisu crkveni, daj Boze da su i krsteni. И то што кажеш. Мада није само тетоважа у питању, такви рецимо носе и крстове од пола метра око врата И то, Боже'м'прости што то не волим да видим... мада мислим да се сада мање носе, кад се сјетим деведесетих... језа ме хвата 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ja od kad znam za sebe imala sam zelju da se istetoviram.Jos kao dete sam uvek crtala po rukama i stopalima. Svako ima neke strasti protiv kojih se bori,kod nekoga je to pusenje ,kod nekoga gnev a kod nekog zelja da necim ukrasi svoje telo. Ja sam odustala kad sam postala popadija ,jel sam smatrala da to ne prilici pozivu mog supruga.Al ako mi dune..... ko zna.Upoznala sam par svestenika koji imaju tetovaze i uglavnom svi se kaju zbog njih.u stvari vecina osoba koje sam upoznala sa tetovazama se posle nekog vremena pokaju zbog toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Знам замке непријатеља су на све стране,а о ком непријатељу ти говориш? greengrin Ајмо рецимо овако: Сутра направиш неки прекршај и уђеш у досије код полиције. Они ти наравно сликају и тетоважу. После тога маскираш се на трибинама и запалиш бакљу а видите се тетважа, мислиш не би те идентификовали? Ово је само један примјер (лично нисам неки навијач нити палим бакље, само дајем примјер). Или у рату да те ухапси непријатељ и види тетоважу Србија Србима...хехе. шта ти гајиш у свом уму, па то је за сликати. greengrin greengrin 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 боли брига Бога за тетоваже, поготово што је већ осликао иконом својег лика све нас у савршенству стварања. питање је чему служи доцртавање, сем за самохвалисање међу људима ? мало ли је што смо примили печат дара Духа Светог ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Ti nisi esteta... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Ја сам планирао да урадим тетоважу..Исланд пингвинима... greengrin Batman and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Ti nisi esteta... оћеш да ми објасниш шта је естетизам у Православљу? facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222http://blogs.svetosavlje.org/misija/?p=1963 Препреке на путу ка православности – Естетизам против апостолства … (V део) – Протојереј-ставрофор Андреј Филипс January 17th, 2011 → 2:38 am @ misija () Препреке на путу ка православности – Естетизам против апостолства … (V део) – Протојереј-ставрофор Андреј Филипс Апостолство Цркве разилази се са естетизмом. То значи да дубина црквеног учења које су проповедали и показали Апостоли и својим исповедањима и мучеништву противречи површном односу према црквеном животу. Људи који долазе у Цркву да би запалили свеће, добро чине јер су ту. Међутим, они су ту само на неколико минута. Данас је такав естетизам, нажалост, НАЈОЗБИЉНИЈИ ПРОБЛЕМ јер то зло „номиналног хришћанство“ дотиче већину православно крштених људи. Сви они, који на Цркву гледају као на варијанту позоришта и долази привучен италијанским појањем, иконама и мирисом тамјана – ГУБЕ ГЛАВНО. Естетизам гледа на Цркву као на емоционално искуство које се може добити за 20 минута – неколико пута годишње. Он је лишен схватања великих духовних и моралних истина Распећа и Васкрсења, Искупљења. Црква постоји, јер је утврђена на крви Мученика и страдањима Исповедника. Без страдања не би било ни Цркве, Тела Христово, заснованог на Крви Христовој. Не би било Евхаристије, засноване на Његовом Телу и Крви. Површни прилаз црквеном животу карактеристичан је за номиналне хришћане и не приводи до праведног, да се не говори о светом начину живота. А судиће нам се по томе како смо провели наш живот, а не по нашим, неизбежно нечистим, емоцијама. Естетизам делује против апостолства Цркве јер противречи дубини духовног искуства Апостола, који су се трудили и страдали ради добра човечанства, сећајући се да је главни Апостол – Сам Христос, Кога је послао Отац ради искупљења рода људског. Естетизам у потпуности игнорише нашу животну обавезу у вези са великим духовним и моралним истинама које сви православни хришћани треба да оваплоте у свакодневном животу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Ti nisi esteta... оћеш да ми објасниш шта је естетизам у Православљу? facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 Јел се шалиш или? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 @Medo Ovaj tekst koji si postavio mi nije jasan? Ko je taj čovek? Što to piše jadan? Estetizam nije površan, mada može biti pogrešan. Svakako da postoji pravoslavna estetika. To se čini mi se više vezuje za tip ličnosti ili nešto slično; neko može više biti filozof i u religiji posmatrati tu stranu, neko više estetsku. Svakako da postoji pravoslavni esteta. Ko je ono rekao da će lepota spasiti svet? "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 Ti nisi esteta... оћеш да ми објасниш шта је естетизам у Православљу? :group111: :group111: Јел се шалиш или? имаш ли храбрости да кажеш Господ у лице да је направио једног човека ружним?или је ружан грех који неко чини? мислим да треба размислити о инстанцама плитко и дубоко мало више. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука