dragisa Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Krstenje = Clan Crkve = Start Evharistija = Obozenje = Cilj Grubo Receno mozda na neki nacin moze tako da se gleda, medjutim mislim da ne postoji bas takva ¨podeljenost¨, ¨sta predstavlja sta¨. odnosno, cak sta vise, mislim da ne postoji apsolutno nikakava podeljenost. sve su one (sv.tajne) Jedno (Hristos), i besmislene su bez odnosno gube se ako nema Jednog, a to je Licnosti Sina Bozijeg. naime svaka od tih tajni dobija svoj puni i pravi smisao samo u Hristu kao BogoCoveku, sve sto smo dalji od Njega kao licnosti, to te tajne zaista dobijaju nekakvu svoju ¨autonomiju¨, ¨podeljenost¨, ali svaka ta autonomija svakoj toj tajni ustvari oduzima a ne dodaje na smislu i vrednosti. dakle svaka ta tajna ima svoj smisao i ispunjenje (zivot) samo u Liku Hristovom, i obrnuto Lik Hristov je samo u integralnom spletu svih tih tajni, ako nema jedne (tajne) nema Jednog (Lika) i obrnuto ako nema Jednog (Lika) nema ustvari ni jedne (tajne) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Krstenje = Clan Crkve = Start Evharistija = Obozenje = Cilj Grubo Receno mozda na neki nacin moze tako da se gleda, medjutim mislim da ne postoji bas takva ¨podeljenost¨, ¨sta predstavlja sta¨. odnosno, cak sta vise, mislim da ne postoji apsolutno nikakava podeljenost. sve su one (sv.tajne) Jedno (Hristos), i besmislene su bez odnosno gube se ako nema Jednog, a to je Licnosti Sina Bozijeg. naime svaka od tih tajni dobija svoj puni i pravi smisao samo u Hristu kao BogoCoveku, sve sto smo dalji od Njega kao licnosti, to te tajne zaista dobijaju nekakvu svoju ¨autonomiju¨, ¨podeljenost¨, ali svaka ta autonomija svakoj toj tajni ustvari oduzima a ne dodaje na smislu i vrednosti. dakle svaka ta tajna ima svoj smisao i ispunjenje (zivot) samo u Liku Hristovom, i obrnuto Lik Hristov je samo u integralnom spletu svih tih tajni, ako nema jedne (tajne) nema Jednog (Lika) i obrnuto ako nema Jednog (Lika) nema ustvari ni jedne (tajne) Naravno,Hristos je centar svega.Medjutim,Evharistija ipak ima "primat" u odnosu na druge tajne.Krstenje,ispovest...sve to postaje besmisleno bez Evharistije.One su u slizbi Evharistije.Isto to vazi i za podviznistvo,koje nas samo po sebi,ne moze uciniti svetima.Izvor svetosti je Evharistija,tj.sam Hristos koji nam daje svetost.Zato i govorimo na svakoj Liturgiji:"Jedini svet,jedini Gospod,Isus Hristos...". Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Krstenje = Clan Crkve = Start Evharistija = Obozenje = Cilj Grubo Receno mozda na neki nacin moze tako da se gleda, medjutim mislim da ne postoji bas takva ¨podeljenost¨, ¨sta predstavlja sta¨. odnosno, cak sta vise, mislim da ne postoji apsolutno nikakava podeljenost. sve su one (sv.tajne) Jedno (Hristos), i besmislene su bez odnosno gube se ako nema Jednog, a to je Licnosti Sina Bozijeg. naime svaka od tih tajni dobija svoj puni i pravi smisao samo u Hristu kao BogoCoveku, sve sto smo dalji od Njega kao licnosti, to te tajne zaista dobijaju nekakvu svoju ¨autonomiju¨, ¨podeljenost¨, ali svaka ta autonomija svakoj toj tajni ustvari oduzima a ne dodaje na smislu i vrednosti. dakle svaka ta tajna ima svoj smisao i ispunjenje (zivot) samo u Liku Hristovom, i obrnuto Lik Hristov je samo u integralnom spletu svih tih tajni, ako nema jedne (tajne) nema Jednog (Lika) i obrnuto ako nema Jednog (Lika) nema ustvari ni jedne (tajne) Slazem se sa Vama, svaka pojedinacno nema nikakvog znacaja, ali bitno je da se napomene da se sve te tajne slivaju u jednu, u Evharistiji t.j u Telo Hristovo koje posle Pricesca cine potpunim. Hteo sam da kazem da mi mozemo na neki nacin pripadati ovozemaljskoj Crkvi mimo Evharistije, to je naravno ono sto se sve cesce desava u Crkvi, ali i bez Nje mi na neki nacin pripadamo Crkvi ali nemamo pravo Telo Hristovo na nas. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Уопште није ретка појава код нас.Стално виђам како крсте дете па никада недођу у цркву на причешће.Моје мишљење је да би требало вратити назад катихезу. bleh У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Уопште није ретка појава код нас.Стално виђам како крсте дете па никада недођу у цркву на причешће.Моје мишљење је да би требало вратити назад катихезу. bleh Krstenje je postalo kao neka formalnost koju moramo ispuniti jer je takav red, bez nekog cilja nazalost. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Уопште није ретка појава код нас.Стално виђам како крсте дете па никада недођу у цркву на причешће.Моје мишљење је да би требало вратити назад катихезу. 0203_cool Krstenje je postalo kao neka formalnost koju moramo ispuniti jer je takav red, bez nekog cilja nazalost. Боље да не почињем шта све виђам,волео бих да барем кум чита символ вере ако га не зна напамет 1312_womens,јер код мене чита попин помоћник не знам како је код других. bleh У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Krsteni koji ne ucestvuju u Evharistiji = Smrznuti koji ne zele da se ugreju И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Krsteni koji ne ucestvuju u Evharistiji = Smrznuti koji ne zele da se ugreju Hristos vaskrse :bla: 0110_hahaha Odma pravim poster 0110_hahaha http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Krsteni koji ne ucestvuju u Evharistiji = Smrznuti koji ne zele da se ugreju Hristos vaskrse Лепо речено. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Уопште није ретка појава код нас.Стално виђам како крсте дете па никада недођу у цркву на причешће.Моје мишљење је да би требало вратити назад катихезу. Cak mislim da postoji neka saborska odluka o tome,ali se ona ne postuje. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Уопште није ретка појава код нас.Стално виђам како крсте дете па никада недођу у цркву на причешће.Моје мишљење је да би требало вратити назад катихезу. 4chsmu1 Cak mislim da postoji neka saborska odluka o tome,ali se ona ne postuje. Ја сам чуо да је и +Иринеј (Буловић) писао о томе. Мада сама по себи катихеза је одлична и прекопотребна данас јер нестаје црквена свест а живот Цркве је изједначен са магијски ритуалима. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 4chsmu1 bliss jeeee Sanja888 је реаговао/ла на ово 1 http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Hvala, hvala greengrin И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука