Jump to content

Kršteni koji ne učestvuju u Evharistiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čitajući literaturu naiđoh na podatak da se Crkva rodila iz dveju tajni: iz svetoga Krštenja i božanstvne Evharistije pa me zanima da li je dovoljno da se čovek samo krsti da postane deo Crkve odnosno da li su deo Crkve kao Tela Hristovog i oni koji ne učestvuju na Evharisitiji'

Hvala.

Подели на овим сајтовима

Pa Krstenjem se postaje clan Crkve, a preko Evharistije clan Vecne Crkve ...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Крштење ти је као држављанство :cheesy: да би човјек био хрићшанин мора бити КРШТЕН... што се тиче некрштених на Светој литургији могу да присуствују (по правилу) до "оглашени изиђите, нико од огчашених да не остане"...  некада и нису могли да уђу "скроз"у храм ако нису били крштени...

Подели на овим сајтовима

Čitajući literaturu naiđoh na podatak da se Crkva rodila iz dveju tajni: iz svetoga Krštenja i božanstvne Evharistije pa me zanima da li je dovoljno da se čovek samo krsti da postane deo Crkve odnosno da li su deo Crkve kao Tela Hristovog i oni koji ne učestvuju na Evharisitiji'

Hvala.

На први поглед нису, али обзиром да се Литургија савршава за цео свет долазимо до дилеме:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12933.0.html

Подели на овим сајтовима

Kao sto je Jovan rekao,krstenjem se postaje clan Crkve.No,svete tajne nemaju mehanicki,magijski karakter.Stoga,da bismo zaista bili clanovi Crkve,neophodan uslov jeste da budemo evharistijski hriscani,da budemo clanovi evharistijske zajednice.Evharistija predstavlja "Tajnu buduceg veka",tj.ima pre svega eshatolosku dimenziju.Ona je takodje i najuzviseniji vid bogopoznanja.Ucestvujuci u Evharistiji Boga poznajemo kao svoga Oca,da bi nas on poznao kao svoje rodjene.Na taj nacin dostizemo obozenje,tj.postojimo na nacin na koji postoji sam Bog.To je cilj sa kojim Bog stvara svet,cilj koji je,kako kaze sv.Maksim,Bog postavio pre svih vekova.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Kao sto je Jovan rekao,krstenjem se postaje clan Crkve.No,svete tajne nemaju mehanicki,magijski karakter.Stoga,da bismo zaista bili clanovi Crkve,neophodan uslov jeste da budemo evharistijski hriscani,da budemo clanovi evharistijske zajednice.Evharistija predstavlja "Tajnu buduceg veka",tj.ima pre svega eshatolosku dimenziju.Ona je takodje i najuzviseniji vid bogopoznanja.Ucestvujuci u Evharistiji Boga poznajemo kao svoga Oca,da bi nas on poznao kao svoje rodjene.Na taj nacin dostizemo obozenje,tj.postojimo na nacin na koji postoji sam Bog.To je cilj sa kojim Bog stvara svet,cilj koji je,kako kaze sv.Maksim,Bog postavio pre svih vekova.

:cheesy:

Подели на овим сајтовима

Krstenje = Clan Crkve = Start

Evharistija = Obozenje = Cilj

Grubo Receno

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Krstenje = Clan Crkve = Start

Evharistija = Obozenje = Cilj

Grubo Receno

Zapravo odlicno objasnjeno. :cheesy:

Подели на овим сајтовима

A jeste malo smor u poslednje vreme.Ali ja sam nasao nacin da se zabavim.Malo se svadjam tamo sa modovima. gringrin Prijavio sam jednu poruku oko 50-ak puta,tako da su me tri puta banovali. 0205_whistling

Крстарица је отпловила своје  poklon

Подели на овим сајтовима

Ali stvarno,ono sto je lose jeste sto ziloti,razni Jehovini svedoci isl,troluju gotovu svaku temu.A modovi pritom nimalo ne reaguju,jer kako su mi sto puta ponovili "svako ima pravo da iznodi svoje misljenje".I to je sasvim ok,sve dok postoji dijalog.Medjutim,ono je sve samo ne dijalog...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...