konstantin Написано Август 18, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Pa gde ja napisah da ne treba proucavati teologiju i citati kako i sveto pismo tako svete oce??koliko se secam napisao sam da je znanje moc.Izgleda da vi ili na brzinu citate, il' ne preskocite koji post 0205_whistling. Nije vam to u redu porediti pravoslavnog monaha Nikolaja i ne daj Boze svrstavati sa Viliamom Milerom, Jelenom Vajt,Carlsom Raselom...i ostalim jeretickim "prorocima".Kad sam napisao za izbor apostola , mislio sam na veliku dvanaestoricu.Znam sta znaci teologija,al ne znam kako vi buduci da ste svestenik mozete reci da je problem sto Nikolaj govori.Molim da mi malo bolje pojasnite u detalje, gde covek gresi i gde ste vi to culu da je on vec omanuo u svojim prorostvima? Traba li da kazem da je i blazena matrona Moskovska rekla da cemo doziveti vremena antihristova.isto to je rekao i lavrentije cernjigovski, kao i nil atonski, starac gavrilo i mnogi drugi savremeni podviznici, zar je moguce da su svi oni u prelesti ili da po vama odstupau od ucenja apostolske crkve? Odlican tekst dovnload knjige starca Antonija o zadnjim vremenima O. Серафим Роуз: Знаци краја времена http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ngEAPyAUXA0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Са обзиром да је прорицао крај света 2007 и 2008 не знам како другачије да гледам. Мислим да овај наш разговор одлази у празнословље. Ја сам рекао шта сам мислио, и Ти си рекао шта си мислио, хајде да пустимо друге да и они нешто кажу. Важно је да се тога не плашимо, већ да се чврсто држимо Христа и да сви заједно на томе порадимо, да наш народ сатна за Господа свога. То је једино могуће кроз здраву катихезацију, која своју пуноту остварује у Литургији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 18, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2009 ?? ??????? ?? ?? ???????? ???? ????? 2007 ? 2008 ?? ???? ???? ????????? ?? ??????. ?????? ?? ???? ??? ???????? ?????? ? ????????????. ?? ??? ????? ??? ??? ??????, ? ?? ?? ????? ??? ?? ??????, ????? ?? ??????? ????? ?? ? ??? ????? ????. ????? ?? ?? ?? ???? ?? ???????, ??? ?? ?? ?????? ?????? ?????? ? ?? ??? ??????? ?? ???? ????????, ?? ??? ????? ????? ?? ??????? ?????. ?? ?? ?????? ?????? ???? ?????? ????????????, ???? ????? ?????? ????????? ? ?????????. A vi to dokazite, postavite taj njegov citata kad je vec tako, da se i mi uverimo.Ja sam vama lepo postavio linkove kao dokaze.Mora da postoji nekkav dokument ili zapis ako je tako.Drugima niko nije zabranio da iskazu svoje misljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Једном приликом, мислим да је то било негде 1998. године, сам слушао оца Николаја како прича на трибини у Цркви у Жаркову како има поуздана сазнања да је антихрист заправо Дејвид Коперфилд, како га је назвао - "јеврејско копиле", којег ће 2000. године зацарити за светског цара на платоу испред египатских пирамида... http://forum.verujem.rs/index.php?PHPSESSID=80f783d604882021f28e951766975b6c&topic=7180.30 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 18, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2009 ?????? ????????, ?????? ?? ?? ?? ???? ????? 1998. ??????, ??? ?????? ??? ???????? ???? ????? ?? ??????? ? ????? ? ??????? ???? ??? ???????? ??????? ?? ?? ????????? ??????? ?????? ?????????, ???? ?? ?? ?????? - "????????? ??????", ????? ?? 2000. ?????? ???????? ?? ???????? ???? ?? ?????? ?????? ?????????? ????????... http://forum.verujem.rs/index.php?PHPSESSID=80f783d604882021f28e951766975b6c&topic=7180.30 Nisam znao za ovo, al cu u svakom slucaju jos da ispitam.Pa dobro mozda su se neki poCeli kajati pa odgodili istrebljenje 8084.gif kao za vreme Jone...Ma ako je i Nikolaj pogresio, jel moguce da su i svi drugi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 ?? ??????? ?? ?? ???????? ???? ????? 2007 ? 2008 ?? ???? ???? ????????? ?? ??????. ?????? ?? ???? ??? ???????? ?????? ? ????????????. ?? ??? ????? ??? ??? ??????, ? ?? ?? ????? ??? ?? ??????, ????? ?? ??????? ????? ?? ? ??? ????? ????. ????? ?? ?? ?? ???? ?? ???????, ??? ?? ?? ?????? ?????? ?????? ? ?? ??? ??????? ?? ???? ????????, ?? ??? ????? ????? ?? ??????? ?????. ?? ?? ?????? ?????? ???? ?????? ????????????, ???? ????? ?????? ????????? ? ?????????. A vi to dokazite, postavite taj njegov citata kad je vec tako, da se i mi uverimo.Ja sam vama lepo postavio linkove kao dokaze.Mora da postoji nekkav dokument ili zapis ako je tako.Drugima niko nije zabranio da iskazu svoje misljenje.??? ?? ???????? ??????? ?? ?? ????? ???? ???? ?? ?? ???????. ? ??????????? ???????? ???? ????????? ?? ???? ?????????. ?????, ?? ???? ?? ?????? ? ?? ???? ??????. ?? ???? ?? ?? ???? ????????? ? ???? ?? ?? ???? ???? ????? ?????? ?????????, ?? ???? ??????. ?????? ?? ?????? ???? ?????? ? ????? ??? ????? ??? ?????????? ? ?????? ?? ??????. ?????? ?? ? ?? ??? ?? ?????? ??????????? ?? ???? ? ???????, ??? ?? ???? ???? ???? ?????????, ?????? ?? ??? ?? ???? ?? ?? ?? ?????? ???? ??? ?? ?????? ?? ??????????. ?? ?? ?????? ???? ??????????, ??? ?? ?? ??? ?????? ????? ???? ??????? ???????? ???? ?? ??????? ???????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 1. Мојсијева, глава 18 20. И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан. 21. Зато ћу сићи да видим еда ли све чине као што вика дође преда ме; ако ли није тако, да знам. 22. И људи окренувши се пођоше пут Содома; али Аврам још стајаше пред Господом, 23. И приступив Аврам рече: Хоћеш ли погубити и праведног с неправедним? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 24. Може бити да има педесет праведника у граду; хоћеш ли и њих погубити, и нећеш опростити месту за оних педесет праведника што су у њему? 25. Немој то чинити, ни губити праведника с неправедником, да буде праведнику као и неправеднику; немој; еда ли судија целе земље неће судити право? 26. И рече Господ: Ако нађем у Содому педесет праведника у граду, опростићу целом месту њих ради. 27. А Аврам одговори и рече: Гле, сада бих проговорио Господу, ако и јесам прах и пепео. 28. Може бити праведника педесет мање пет, хоћеш ли за оних пет потрти сав град? Одговори: Нећу, ако нађем четрдесет и пет. 29. И стаде даље говорити, и рече: Може бити да ће се наћи четрдесет. Рече: Нећу ради оних четрдесет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 30. Потом рече: Немој се гневити, Господе, што ћу рећи; може бити да ће се наћи тридесет. И рече: Нећу, ако нађем тридесет. 31. Опет рече: Гле сада бих проговорио Господу; може бити да ће се наћи двадесет. Рече: Нећу их погубити за оних двадесет. 32. Најпосле рече: Немој се гневити, Господе, што ћу још једном проговорити; може бити да ће се наћи десет. Рече: Нећу их погубити ради оних десет. 33. И Господ отиде свршивши разговор са Аврамом; а Аврам се врати на своје место. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Види се из ове приче из Старог Завета да је Господ рад да продужи време за покајање свима докле год има праведника на земљи да се за нас моле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 24. ???? ???? ?? ??? ??????? ?????????? ? ?????; ????? ?? ? ??? ????????, ? ????? ????????? ????? ?? ???? ??????? ?????????? ??? ?? ? ????? 25. ????? ?? ??????, ?? ?????? ?????????? ? ?????????????, ?? ???? ?????????? ??? ? ????????????; ?????; ??? ?? ?????? ???? ????? ???? ?????? ?????? 26. ? ???? ??????: ??? ????? ? ?????? ??????? ?????????? ? ?????, ????????? ????? ????? ??? ????. 27. ? ????? ???????? ? ????: ???, ???? ??? ?????????? ???????, ??? ? ????? ???? ? ?????. 28. ???? ???? ?????????? ??????? ???? ???, ????? ?? ?? ???? ??? ?????? ??? ????? ????????: ????, ??? ????? ????????? ? ???. 29. ? ????? ???? ????????, ? ????: ???? ???? ?? ?? ?? ???? ?????????. ????: ???? ???? ???? ?????????. ????? ?? ???????? ?????? ?? ??????? ?????? ??? ?? ??? ??? ? ???? ???? ????????? ?? ???? ??????? ??????? ?????? ?? ?? ??????? ?? ?? "??????? ?? ???" (?? ??? ????? ?? ?? ??? "???????" ???????? ??????)... I ?? ???? ???????? ?????? ?? ?? ????? ???? ???? ???? ?? ????????? ?? ?????? ??????.. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Bas to Radoslave ! Prevelika je Milost i LJubav Gospoda Naseg ! Jedino sto znamo tacno to je da cas i vreme kraja sveta i Drugoga dolaska nezna niko do Svemoguceg BOGA zato i sva ta prorocanstva ne treba da uzimamo verodostojno i ozbiljno mada verovatno je i ovaj ruski Otac hteo da kaze da je mnogo zla u svetu i da treba da see menjamo pa da malo prene ljude onda izbaci neki datum ! U svim kriznim i losim vreemenima :kuga,glad ,ratovi, I i II svetski rat ljudi su skloni tim apokalipticnim prognozama, da je bilo po njima a ne po BOGU tesko da bi smo mi danas disali ovaj vazduh Gospodnji ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Bas to Radoslave ! Prevelika je Milost i LJubav Gospoda Naseg ! Jedino sto znamo tacno to je da cas i vreme kraja sveta i Drugoga dolaska nezna niko do Svemoguceg BOGA zato i sva ta prorocanstva ne treba da uzimamo verodostojno i ozbiljno mada verovatno je i ovaj ruski Otac hteo da kaze da je mnogo zla u svetu i da treba da see menjamo pa da malo prene ljude onda izbaci neki datum ! U svim kriznim i losim vreemenima :kuga,glad ,ratovi, I i II svetski rat ljudi su skloni tim apokalipticnim prognozama, da je bilo po njima a ne po BOGU tesko da bi smo mi danas disali ovaj vazduh Gospodnji ! ?????? ????, ?????????? ?? ???????? ??????????? ?? ?? ?? ?????? ??? ? ??? ? ?? ?? ?? ??? ??????. ???? ??? ?????? ????? ???? ?? ???????? ?????, ?????????, ??????????... ???? ???? ?????? ?? ??? ?? ??? ??? ?? ?? ???????? ?????? (????? ????? ? ??? ? ?????) ?? ??????? ?????, ?????????? ??????? ?????, ?? ?? ?????? ???? ?? ?????? ??????. ???????? ? ????? ??????? ???????, ???????? ? ????? ????? ? ?? ?? ?????? ?????. ? ?? ?? ?? ?????????? ????? ???? ??????, ??????? ??? ?????. ?? ? ????? ????, ??? ?? ?????? ? ?????? ??????, ??? ?????? ???? ???? ? ????? ???? ???? ?? ??? ??????... ???? ???????? ? ??????, ????????? ?? ? ?? ????????? ?? ?? ????? ????? ???, ??????? ? ??????? ?? ?????? ???????????, ?????? ? ??????? ????? ????? ?????, ????? ?????? ??????. ?????? ? ?????? ?? ??????????, ???? ??? ?????. ?????? ? ???? ??????? ???? ?? ????? ?? ?????? ?? ??????? ???... ???? ?? ???? ??????.... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Bas to Radoslave ! Prevelika je Milost i LJubav Gospoda Naseg ! Jedino sto znamo tacno to je da cas i vreme kraja sveta i Drugoga dolaska nezna niko do Svemoguceg BOGA zato i sva ta prorocanstva ne treba da uzimamo verodostojno i ozbiljno mada verovatno je i ovaj ruski Otac hteo da kaze da je mnogo zla u svetu i da treba da see menjamo pa da malo prene ljude onda izbaci neki datum ! U svim kriznim i losim vreemenima :kuga,glad ,ratovi, I i II svetski rat ljudi su skloni tim apokalipticnim prognozama, da je bilo po njima a ne po BOGU tesko da bi smo mi danas disali ovaj vazduh Gospodnji ! ?????? ????, ?????????? ?? ???????? ??????????? ?? ?? ?? ?????? ??? ? ??? ? ?? ?? ?? ??? ??????. ???? ??? ?????? ????? ???? ?? ???????? ?????, ?????????, ??????????... ???? ???? ?????? ?? ??? ?? ??? ??? ?? ?? ???????? ?????? (????? ????? ? ??? ? ?????) ?? ??????? ?????, ?????????? ??????? ?????, ?? ?? ?????? ???? ?? ?????? ??????. ???????? ? ????? ??????? ???????, ???????? ? ????? ????? ? ?? ?? ?????? ?????. ? ?? ?? ?? ?????????? ????? ???? ??????, ??????? ??? ?????. ?? ? ????? ????, ??? ?? ?????? ? ?????? ??????, ??? ?????? ???? ???? ? ????? ???? ???? ?? ??? ??????... ???? ???????? ? ??????, ????????? ?? ? ?? ????????? ?? ?? ????? ????? ???, ??????? ? ??????? ?? ?????? ???????????, ?????? ? ??????? ????? ????? ?????, ????? ?????? ??????. ?????? ? ?????? ?? ??????????, ???? ??? ?????. ?????? ? ???? ??????? ???? ?? ????? ?? ?????? ?? ??????? ???... ???? ?? ???? ??????.... ???? ?????, ???? ?? ?? ????, ???? ?????, ?? ?? ?? ?????????? ??? ? ? ?????? ?????? ???, ????? ? ??????? ? ??????.... ????? ????? ????? ?? ?? ??????.....???? ???? ?????, ???? ? ????, ?? ?? ???? ??????? ??? ???? ?? ??????..... ??????? ?? ????? ???, ????? ? ??????.....??????????? ?? !!!! "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 Au ovde se vode polemike. a ta 2012 mi nesto sumnjiva, izgleda da ce tada da dovedu antihrista..a mozda ne..Mozda je ta godina kraj sveta, ali kakav kraj..mozda se misli na pocetak vladavine n.s.poretka i na ustolicenje antihrista, pa kao "kraj sveta" kraj ove lepse epohe, a od tada kao pocinje 42 meseca ruzna epoha, nesto ce bidne..e sad sta..?? :cheesy2: 0110_hahaha Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука