Anti Palma Crew Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Завршава се утакмица Јагодина - Црвена Звезда.. Сав срећан излазим са југа (овог пута су ту биле смештене Делије, да деда не помисли свашта), палим цигарету, бацам скоро пуну паклу и престајем да пушим... Ево, већ је крај 4. дана и идемо даље... јесте мало проблем, али јачи смо од њега.... 8084.gif . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 ?????? рече: ???? ?? ?? ?? ?? ?? ???????? ????? ? ?? ?????? ? ????? ?? ?? ????!!! ???? ????, ???? ?????? ??? ????? ???????? ??, ????? ?? ?? ??????? ??! srceeno ti zaposli ruke npr https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0202_238' /> i bude lakse :cheesy2: mada pomaze i 0203_cool sto manje covek o njima razmislja,bolje je.. no, ja se povlacim iz ove teme sada, jer cete na kraju svi cigare ostaviti a ja cu im se vratiti klapklap "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Ja nisam mogla odjednom da prekinem, tj probala sam ,ali onda sam uhvatila sebe da po ceo dan ne razmisljam ni ocemu drugom osim o cigari i vodim borbu sa sobom da je ne zapalim. Bilo je tu raznih varijacija na temu- od prelaska na najblaze, preko onoga palim samo uz kafu, do varijante pusim samo u drustvu i to ako me neko ponudi.I tako ispade da se grebem .gif' class='bbc_emoticon' alt='crvenilo' /> Najgori mi je bio osecaj kad sam posle nedelju dana zapalila opet, fuj- kao da sam u grlo srucila punu pepeljaru. Elem, na kraju mi je cela ta igrarija sa sobom i cigarama dosadila i rekla sam sebi: ili ces da pusis k`o covek ili neces zapaliti ni jednu. I odabrah ovo drugo, a uz Boziju pomoc izdrzah do danasnjeg dana. Ono sto ja savetujem strastvene pusace koji nisu u stanju da preseku, je da bar za pocetak ne zapale svaku cigaru za kojom im ruka krene, vec samo onda kad ne mogu vise da izdrze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 Старац Пајсије - кратка прича ovo ce vas malko zadrmati Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Август 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 na mnogaja ljeta oce Joile :cheesy2: kron је реаговао/ла на ово 1 Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 ja ,mudro ćutim sve znam ali i dalje bu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 22, 2009 Пријави Подели Написано Август 22, 2009 Ja sam pusio celu srednju i bio veoma zavistan od cigareta.Kada sam prestajao da pusim imao sam velike probleme.Mama mi je pusac ,vecina drugova i cesto nisam mogao da preguram krizu pa sam opet pocinjao.Kada sam procitao knjigu oca Tadeja i kada sam u toku krize skretao misli sa cigareta i mislio na nesto drugo kriza je odmah i nestajala.Tako sam uspeo da prekinem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Август 29, 2009 Пријави Подели Написано Август 29, 2009 Када нам је у дисекционој сали професор први пут показао плућа (а није нам рекао да су то плућа, и то пушача) ја сам помислила да је то јетра. Мрке боје, мала, згужвана, и тврда....на тим плућима примарни бронх личио је на вену порте (доводни функционални крвни суд јетре).... Ово наводим као пример мог првог најближег контакта са директним последицама пушења, али не желим да говорим о пушачком кашљу (код ког ми је иначе увек било интересантно што тај атрибут „пушачки“ има умирујуће дејство, као па то је само пушачки кашаљ, сви пушачи га имају, ма није то ништа...), емфизему плућа, последичној инсуфицијенцији десног срца која води у фиброзу јетре и асцитес, планоцелуларном карциному.....Не желим да са медицинске тачке гледишта атакујем на нечију, грубо речено, неодговорност према здрављу зато што је то једна добропозната, сувопарна, непродуктивна и на овом месту врло неумесна прича, испричана у истом тону од прве до последње реченице, прича неког специјалисте пулмологије који даје интервју за рубрику здравље и исхрана часописа Л&З. Желим да кажем нешто друго. По мени пушење је грех не због самог акта пушења или неког ђавољег када, већ због тога што пушењем ми слободу нашу,тај дар од Бога, свесно минимализујемо. Као да говоримо Богу како је ту погрешио, јер нам је дао непотребан дар, ми га не желимо и није нам потребан, ипак Он то није добро смислио… И тиме се не приближавамо Богу, а како стагнирања нема – удаљавамо се аутоматски. И заиста кад погледате пушачи не могу кренути негде а да се не опскрбе залихама (паклица или новца којим би их купили).... Не, не желим иког да критикујем, критика не подстиче на боље. Само је љубав та која може да изњедри преумљење, преображај...Пушење као грех осуђујем али пушаче итекако волим. Волим их као браћу моју која су иста као и ја, створени по лику и подобију Божијем као и ја, који греше као и ја, и боре се као и ја. Колико он цигарета запали у току дана, толико ја пута помислим лоше, осудим, слажем...Тако да пушење је грех као и сваки други, не заслужује неко превелико дизање прашине. Нема великих и малих греха, сви подједнако подразумевају промашај, удаљавање од Господа, и воде у истом правцу. Тако да желим да кажем, да пушачи у православном хришћанству апсолутно не заслужују некакво етикетирање, обичан грех као и сваки други... Моја мама је у почетку борбе против себе увела следеће – у току недеље (пошто је решила да не пуши) новац који би давала за цигарете трошила је али за духовне књиге, сваких пар дана нова књига, направили смо поприличну библиотеку...И то је ако слушамо психологе спољашња мотивација, али боље икаква него никаква... А онда је унутрашња мотивација уследила из жеље да не разочара и изневери ближње који су је волели и давали јој подршку, међутим тек кад је такав однос пројектовала у однос према Богу, који је несумњиво воли више и кога тек није желела да ожалости –тек тад се коначно и изборила... И тако љубљени наши који се још борите, а сви се боримо на овом или оном плану, наставите да се борите. Константно и колико можете, када паднемо у блато дижимо се одмах. Не дозволимо да нечастиви након што нас је гурнуо у сам грех сада поново ликује гурнувши нас у очајање. Нема очајања, изнова падамо, и изнова се дижемо и докле тако...па док коначно не станемо на ноге које неће клизити по блату. Бог види наш труд и послаће нам утеху, укрепљење и снагу, уз његову помоћ успећемо некад. Доћи ће и то некад. Само не треба да посустајемо. Богу нису потребне брзе него трајне победе....Само мирно... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2009 Znate li zene-pusaci da kada upalite cigaretu a posle toga pocnete da se molite Bogorodici tada Bogorodica zaplace! 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 5, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 А можда и пре тога... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 5, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 Ја сам пушио 20 година по 2 кутије/дан у просеку. Ево већ 2 године не пушим. Не знам ни што сам оставио када сам баш волео да пушим? confused Није било лако и не знам да ли бих поново успео. Није ту проблем у физичкој зависности, већ у навици! 20 година сам дисао на један начин и анксиозност умиривао ритуалом паљења. Ја никада нисам започео ниједан посао без тог паљења и повлачења првог дима. Најважнији корак је први, а то је доношење одлуке. Пошто ово спада у свету нам Слободну вољу, прескачем мотивацију и прелазим на КАКО... Оставио сам себи период од неколико месеци пре "дана Д" који сам искористио за постепено одвикавање. То је почело баш негде у ово време, а коначни обрачун је био у поноћ 1. Јануара. Ево пар фора које сам користио: 1. Бројање попушених цигарета и записивање - тежња ка смањивању 2. Свесно пушење - морате бити свесни сваког дима. 3. Сечење цигаре на пола - ово не помаже много. 4. Држање прибора подалеко од себе - искључује несвесно самозапаљивање. 5. Пијење много воде сваки пут када помислите на дуван, а мислите непрестано. Силвана је у праву, ово правило важи и у даљим фазама. 6. Изричита забрана пушења уз кафу, алкохол и након јела - ово је најважније! Ово пушење "на суво" ми је највише помогло када сам савим пресекао. Важна пролазна времена: 1. Прве две недеље је најтеже! Након тога сте спремни за следећу фазу. 2. Након само два месеца организам је сасвим ослобођен никотинске зависности и ви поново дишете својим плућима, немате главобоље и сл. Ово је јако важан подстрек за даље. 3. Након шест месеци осетно опадају психичке сметње. Приметићете да вам се интелект поправља, а на цигарете ћете помислити чак и мање од 2-3 пута на дан. 4. Ово је фаза када имате кризе само у ретким ситуацијама које нисте превазишли и она ће трајати заувек. Пример: Шетате кроз природу након дужег времена и уживате. Рука ће вам нехотице потражити цигару као и прошли пут пре много времена. То није ништа страшно, страшније је што у овој фази имате подоста килограма вишка које сада морате скинути. Грицкали сте ових 6 месеци све и свашта. 0409_feel Зна ли неко како да скинем киле? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 5, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 ja setam pse pa odrzavam confused 0202_238 ali izgleda da ih ne setam dovoljno 0409_feel Hvala za ovo vezano za cigare, mad amislim da je teze.. i d anaravno da je stvar u navici, i ja nista ne pocinjem bez prvog dima crvenilo crvenilo recimo kada slikam, namjestim stafelaj, razmazem boje, i zapalim cigaru crvenilo pokusavala sam ih i umakati u mljeko pa nista... crvenilo i ja sam sjekla na pola.. ma nista... stvar navike..promjeni tok... bu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 5, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 Није лако, није лако! Ја и сада понекад сањам како пушим. А најтеже ми је било да се концетришем на било шта у то прво време. Недуго затим сам схватио да није ствар у запаљеној цигари, него у начину дисања. confused Тако се може удисати и на сламчицу (без млека и сл. .gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' />) реским и дубоким удисајима. Тако такође пуниш мозак свежом крвљу, али шта то вреди причати пушачу... Из овог угла, јасно ми је да нисам дисао ни са 20% капацитета плућа, а сада дишем бар са 80%! Наравно да могу боље сада да се усресредим и саберем мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 5, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 zlata рече: Tata,maceha,momak i ja bacismo cigare kad cusmo sta otac Joil veli 0409_feel confused ????, ???? ????? ? ????? ... ?? ??? ???? ???? ????? ????? ????, ? ???????? ??? ???????? ?? ?? ?????? ????? ?? ?? ??????????, ???????? ????????? ... ? ???? ??? ?????? ?? ???? ????? ? ?? ??? ??????? ???????, ??? ???????? ?????? ???? ????, ??? ??? ?? ?????? ???? ??? ?? ????? ... ????, ???????. ?? ????? ????? 3 ?????? ?? ?????, ????? ?? ??????. ??? ??????? ??????? ? ???? ?? ???? ???? ????, ????? ?? ?? ???????? ?? ??????? ????????, ? ????? ?? ?? ?????? ?????? ? ???? ?? ???? ?????? ?????????, ??????????? ? ???????. ?? ?? ? ?????, ????? ???? ?? ?? ?????? ?? ???? ???. ??, ??? ???? ???? ?? ???? ??????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука