Jump to content

Пушење

Препоручена порука

Ову тему ћу само отворити јер сам најмање позван да о њој било шта говорим. Нека је прихвате они који су заинтересовани. Ако она треба да буде у оквиру неког другог подфорума ви је пребаците.

Иначе, пошто се као што знате спремам за пастирску службу у Цркви, биће ми корисно да од вас драги пушачи нешто сазнам........ о узгајању дувана, о врстама, аромама, историјату, томпусима, наргилама,... и о осталим стварима које су везане за ову тему. Надам се да ће нам и Карађорђе довести у госте и оца Јоила. Па, изволите...

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Tata,maceha,momak i ja bacismo cigare kad cusmo sta otac Joil veli  :cheesy2:  0110_hahaha confused 0110_hahaha

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

zlata рече:

Tata,maceha,momak i ja bacismo cigare kad cusmo sta otac Joil veli  :)  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0106cheesy.gif klapklap :)

E blagos vama, sad ste slobodni Постављена слика, a kod mene je izazvao obrnut efekat Постављена слика. Jedno 15tak cigareta vise sam popusila koliko sam se iznervirala dok sam ga slusala nego sto bi inace Постављена слика
Подели на овим сајтовима

Djomla рече:

??? ???? ?? ???? ???????? ??? ??? ??????? ?????? ?? ? ??? ???? ??? ???????. ???? ?? ???????? ??? ???? ?? ??????????????. ??? ??? ????? ?? ???? ? ?????? ????? ?????? ????????? ?? ?? ?????????.

?????, ????? ?? ??? ??? ????? ??????? ?? ????????? ?????? ? ?????, ???? ?? ??????? ?? ?? ??? ????? ?????? ????? ??????........ ? ???????? ??????, ? ???????, ???????, ??????????, ?????????, ?????????,... ? ? ??????? ???????? ???? ?? ?????? ?? ??? ????. ????? ?? ?? ?? ??? ? ????????? ??????? ? ????? ? ??? ?????. ??, ????????...

Sta su ove nargile? klapklap
Подели на овим сајтовима

??????? рече:
  zlata рече:

Tata,maceha,momak i ja bacismo cigare kad cusmo sta otac Joil veli  klapklap  1312_womens girl_jumping 0110_hahaha

E blagos vama, sad ste slobodni Постављена слика, a kod mene je izazvao obrnut efekat Постављена слика. Jedno 15tak cigareta vise sam popusila koliko sam se iznervirala dok sam ga slusala nego sto bi inace Постављена слика

Imam tu jos kriza..Sloboda je oduzeta sa pocetkom pusenja,ali resih u glavi da necu da budem rob jedne takve stvari a i malo da spoznam svoj karakter..Od drugog marta ne pusim.. Medjutim od kada sam oca Joila cula,svaki put kad bih uzela cigaru meni savest proradi..Pa krenem da se svadjam sa njom(krajnje cudno ali istinito  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif) i tako sam i prestala,dosadilo mi da se svadjam  girl_jumping Na sve moje je delovalo na slican nacin.. Zao mi je zbog takve reakcije  bleh  , ma kad bude bilo vreme prestaces  1317_womens

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

• Гости

Kad razmisljam o svom pusenju,ne prezirem sebe iz licemernih plitkomoralnih razloga,ne mislim cak ni o zdravlju,racunam nece grom u ljubicice,a i moja sestre je internista,bavi se onkologijom vec deset godina,pa ima ko da me leci,vec ljudi moji,meni je najstrasnije sto GORIM RODJENE PARE

PRED OCIMA!

Inace,ovo mi je treci duhovnik u zivotu,prvi se upokojio,drugi ostao u mestu mog studiranja...i nekako nesto me tera sve biram ili pusaca ili bivseg pusaca.Za prvu dvojicu nisam imala pojma dok mi sami nisu rekli.Tako da uvek imaju razumevanja za moje grehe mladosti.

Подели на овим сајтовима

Pusenje = kadjenje djavolu..to su rekli nasi najbolji duhovnici(Tadej, Joil, Gavrilo, Nikolaj, Simeon) i potpuno se slazem sa njima. 

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  ???? ????? рече:

Pusenje = kadjenje djavolu..to su rekli nasi najbolji duhovnici(Tadej, Joil, Gavrilo, Nikolaj, Simeon) i potpuno se slazem sa njima. 

????? ??? ?? ?????? ?? 2 ????? ?? ??? ? ?????? ? ????..????? ?? ?? ???? ? ????? ???????? ??????

?? ?????? ???? ????????? ???? ?????? ? ??? ?? ? ??...????? ??? ???? ??????? ?? ??? ??????? ?? ??? ???????,

? ??????? ????? ?????? ?????????????, ???? ?? ???? ? ??????? ???? ???? ?? ????? ????? ??? ?? ????????.

????? ???????? ??? ???? ?? ???? ????? ? ??????? ????? ????? ?????? ????? ?? ?? ?????? ????? ?? ?? ?????????

? ??? ?? ?? ???????? ?????????. ? ??????????? ?? ?? ?? ? ?????. ???? ??? ? ??????, ???? ?? ?? ???? ????? ???

?????? ??? ????? ??? ??????? ? ???? ????? ??? ?? ??? ??? ??????? ????? ??. ????? ????? ''????? ??'' ???? ???

???? ????? ?? ?????...???? ???? ???? ?? ????? ??? ?????? ???????? ?????? ?????????, ? ?? ???? ???? ??? ???

?? ?????? ?????? ???? ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?????? ??????? ???????? ? ???? ???? ????? ?? ??????? ?

?? ?? ?? ?????????, ??? ???????? ??? ?? ?? ??????? ? ???????? ?? ??? ? ??????? ?? ??????? ...? ???? ?? ????

?? ????? .

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Vi koji pusite, uzimte u jednu ruku krst u jednu cigare, i kazite sebi, cega cu se sada odreci?! bacite krst, odrekli ste se Boga, bacite cigare odrekli ste se satanskog dima...birajte..

Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14)

Подели на овим сајтовима

???? ????? рече:

Vi koji pusite, uzimte u jednu ruku krst u jednu cigare, i kazite sebi, cega cu se sada odreci?! bacite krst, odrekli ste se Boga, bacite cigare odrekli ste se satanskog dima...birajte..

? ????? ?????, ??? ?? "????"!!!!!!

???????? ? ?? ?????!!!!!!!!

??????? ?? ?????, ? ?????? ????????? 0110_hahaha....?????? ???????

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

znate kako ima i ona, neka vase da bude da, a ne ne...

mislim da je to jako opasno savetovati nekom, pogotovo tek tako.

Da li vi poznajete te ljude kojima savetujete "biraj izmedju krsta i cigara"?Da li ste spremni za njih i da poginete? Sto niko ne kaze, ajde ja cu na sebe da uzmem podvig da se molim za tebe brate da ostavis cigare,  i molicu se i ne znam sta sve necu raditi pa da ti Gospod pomogne da ostavis.

Ovako je najlakse po tudjoj grbaci, jer je svako od nas za sebe odgovoran, a zaklinjati se Bogu na nesto, uh, nezgodna je to rabota.

I sta ne daj Boze taj neko ipak padne i zapali opet? Koje ce to posle mucenje za njega da bude psihicko pre svega?! Mnogo smo jaki u naturanju krsta drugima, ma nevezano za duvan, nego za sve strasti.

Najlakse je drugome nametnuti krst koji mi mislimo da on treba da ponese da bi u nasim ocima bio pravednik, a koliko smo mi spremni sebe da se odreknemo zarad tog istog drugog.

Ja nisam spremna da sada udarim u post na vodi, molitve po ceo dan svaki dan i da uzmolim od Gospoda da neki pusac prestane pusiti, bludnik da bludnici, ocajnik da nadje Hrista....

Odakle mi pravo da drugima ogranicavam njihovu slobodu?

Ima jedna sjajna knjiga, zove se Hristos u ruskim tamnicama.

Da ne smaram, radi se o pokrstenim ljudima, koje su nasilno pokrstili Rusi i otisli. Covek ocajan, u kuci su mu i ikone i stari kipovi, ne zna vise ni ko je i sta je. Najlakse je bilo pokrstiti ali dajte ljudima smisao, pa ce se sami krstiti...

Ovako nigde nisu, tek onda na ivici provalije.

Tako je i sa duvanom i sa bilo kojom strascu.

Ne govorim ovo da je duvan dobar, ooo daleko od toga, ali svaki covek, za sebe mora da donese odluku i tu bez Bozije pomoci nema pomaka.

Ako nam Bog ne pomogne, da li mislite da mozemo da ostavimo bilo koju strast?! Da li je narkomanima dovoljna samo cvrsta odluka, da li je bludnicima takodje dovoljna samo odluka??

Da, bez nase odluke i saglasnosti ne biva, nece Bog na silu, ali bez Njega, nasa snaga je manja od minus beskonacno...

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

Савет је да се чује, а увек стоји

znate kako ima i ona, neka vase da bude da, a ne ne...

Тако и ја.....пушење не ваља....ТАЧНО......покушам и објавим да хоћу......нисам успео, ијопет објавим, кајем се и Бога молим да ми снагу да за опет

Осећам да си хтела да ме заштитиш и зато 0110_hahaha crvenilo bangin

али не од брат чтеца Филипа, кога не знам зашто назвах брат Ђомла bandit bandit bandit, јер он мени пушачу жели добро....морам се сам од себе заштити, а  banditи друге од себе....ово беше чојство, ако не грешим

све је потпуно у реду

bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...