Јаков. Написано Април 23, 2011 Пријави Подели Написано Април 23, 2011 Da li se može smatrati hulom na Svetog Duha, pominjanje Božijeg imena na način koji nije adekvatan, u popularnoj muzici? Tako da se Njegovo ime ne slavi i veliča (što je u principu jedino prihvatljivo)...bar mislim tako Primer 1. O Bože molim te kupi mi Mercedes Benc Primer 2. Ajde Bože budi drug pa okreni jedan krug unazad planetu. i još mali milion primera u narodnoj i zabavnoj muzici (domaćoj i stranoj)... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 23, 2011 Пријави Подели Написано Април 23, 2011 Kada bismo isli do svih granica, pitam se sta li sve ne bi predstavljalo hulu. Moze, ali Bog nije sujetan pa pusta ljude u njihovim glupostima. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Не, не може се сматрати ! Лоши су ти примери.... Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 More, ne diraj mi Bajagu. Nije to nikakva hula- hula su pesme Eminema, Madone, lady Gage, hevi metalaca...ovo gore što si naveo nije hula na Svetoga duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 meni je vishe primitivizam nego hula,narocito kad se "Boze" iskoristi da bi se rimovalo sa "moze" Boze, spasi sve budale ovog sveta, ukljucujuci i mene...... :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 a tek ja koliko hulim https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4024.0.html :cheesy2: http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Лицемерна духовност, карактеристика земље огрезле у злу. Депресија, болести зависности, самоубиства, насиље, корупција, бела куга, а тражимо "хулу" у стиховима. :cheesy2: Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 da, muzika je umetnicka afirmacija hule u realnom zivotu.Ne mislim na "Boze-moze" nego zaista ima otvorene hule u velicanju svega sto je direktno krsenje najvecih zapovesti (samoubistvo, ubi oca, majku,ubicemo-zaklacemo pa redom, dalje sitno da ne nabrajam). Sad lako je za onog ko to raspoznaje, a sta cemo sa decom nedovoljno ili nikako izgradjene duhovnosti koja se vaspitavaju na tome i prihvataju agresivnost i rusenje svakog morala uz bojne poklice i iluzije srece pripadnosti nekom bunt-sloju......dobra je ovo tema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
avatar011 Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Добра тема, лоши примери. Цедимо комарце и прождиремо камиле. Владика (бивши) који позива на општу мобилизацију је већа опасност по недовољно развијену духовност, него Бајага, бар неко моје мишљење :cheesy2: Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће у најскривенијем језгру његове личности. Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено, али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта може и шта треба да постане. Виктор Франкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Добра тема, лоши примери. Цедимо комарце и прождиремо камиле. Владика (бивши) који позива на општу мобилизацију је већа опасност по недовољно развијену духовност, него Бајага, бар неко моје мишљење Tакве ствари и појаве су далеко, далеко, већа духовна опасност него ово: Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Tакве ствари и појаве су далеко, далеко, већа духовна опасност него ово: Баш ме нешто интересује како ли се овај опасни, напудерисани печи када га боли зуб. Или глава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука