Jump to content

Мадона напушта кабалу и враћа се хришћанству

Оцени ову тему

Владан

Препоручена порука

Мадона напушта кабалу и враћа се хришћанству

Најпознатија следбеница кабале Мадона, одлучила је портажи друго духовно уточиште након скандала са изградњом школе у Малавију.

128582_mdf13995_f.jpg?ver=1303024739

Мадона размишља да члан конзервативне католичке организације која је на злом гласу након спомињања у књизи "Да Винчијев код"

Мадона се посвађала са истакнутим припадницима кабале па наводно истражује друге могућности. Певачица је виђена у центру "Опус Деи" у Лондону где је провела дан са тамошњим свештеницима.

Конзервативна католичка организација која је на злом гласу након спомињања у књизи "Да Винчијев код", заинтригирала је Мадону која размишља да постане њихов члан. Њен портпарол није желео да коментарише ове гласине, али је потврдио да је Мадона са Кабалом дефинитивно раскрстила.

Мадона је пре две године, путем своје фондације “Раисинг Малаwи”, организовала прикупљање новчаних средстава за отварање школе за девојчице у овој држави у јужној Африци. Пројекат чији је покровитељ, требало је да кошта 10 милиона долара, а певачица је “у првој фази изградње”, заједно са прилозима Тома Круза и Гвинет Палтроу, прикупила два и по милиона долара.

Пре две године краљица попа је симболично посадила дрво и означила почетак радова на зидању школе, која од тада “није ни мрднула”.

Два и по милиона долара је, уместо на школу, “спискано” на скупоцени аутомобил, унајмљивање возача, и чланство у голф клубу. Новац је потрошио човек који је требало да буде директор школе. Мадона је након финансијског скандала одустала од овог пројекта.

blic

Подели на овим сајтовима

• Одговори 46
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Певачица је виђена у центру "Опус Деи" у Лондону где је провела дан са тамошњим свештеницима. Конзервативна католичка организација која је на злом гласу након спомињања у књизи "Да Винчијев код", заинтригирала је Мадону која размишља да постане њихов члан.

battlePope.jpg

Hahahahahaha! Već sam vam jednom davao linkove o Opus Dei i pisao o njima, hahahaha!

Da, tako je, to su ti gestapacki opusovci, hahahaha! Oni su i danas takav preživjeli ogranak Gestapa! Hahahaha!

Šta vam je ljudi, to je javna ustanova kao Caritas i ADRA ili slično. Takvo malo bolje organizirano udruženje LAIKA!

Opus Dei Hrvatska:

http://hr.opusdei.org/

Opus Dei - Češka:

http://www.opusdei.cz/

Posláním Opus Dei je šířit poselství, že práce a běžné okolnosti života jsou příležitostmi pro přiblížení se Bohu, službu ostatním a zdokonalování společnosti.

Opus Dei pomaže običnim ljudima živjeti svoj kršćanski poziv u svakodnevici nudeći im duhovnu potporu i izobrazbu koje su im za to potrebne. Promiče svijest o univerzalnom pozivu na svetost – temeljnu ideju da je svaka osoba pozvana od Boga da bude sveta – posebice na svetost koja se ostvaruje običnim radom i u svakodnevnim obvezama. Taj cilj se ostvaruje duhovnim obnovama, jutarnjim i večernjim razmatranjem, tečajevima filozofije i teologije i individualnim duhovnim vodstvom, ponajprije za pripadnike, ali i za ostale koji osjećaju potrebu za takvom duhovnom pomoći.

Mnogi od vas koji ganjate "senzacije" radije tamo ni nejdete, ničeg tako senzacionalnog tamo nije!

Češki Opus Dei je mnogo bogatiji i drugim tekstovima osim tih osnovnih, taj hrvatski je tek uveden u rad.

Pa ću vam samo ovdje dati naslove tih nekih tekstova, za mnoge vjerovatno i neočekivano "dosadne", hahaha!

Život Panny Marie (XIV): Svatba v Káni

Šta je tu sad tako senzacionalnog i tajnog? Ili ovdje:

Život Panny Marie (XIII): Roky v Nazaretu

Ma, strašna senzacija, dođite u Crkvu nedeljom pa ćete od sveštenika čuti još mnogo takvih "senzacija

i tajni", da će vam se od tog motat glava ko na ringišpilu, smiješan je taj Da Vincijev kod za to, hahahaha!

Ili ovaj intervju:

jan_400.jpg

Sedamnaestogodišnji Jan iz Češke na razmjeni studenata ostao godinu dana u Francuskoj i upoznao se s francuskim mladim članovima Opus Dei, s njima se družio , igrao fudbal i počeo hodat na katekizam a to mu se svidjelo i odlučio se pokrstit. Šta je sad tu toliko senzacionalnog osim što je po vjeru uopšte i njegovu osobnu vjeru to dobrim početkom.

Boží zásah mi ukázal životní cestu

Jan poznal Opus Dei v České Republice. V rámci ročního výměnného školního programu je na jeden rok ve Francii, kde je ubytován v náhradní rodině.

2011/03/07

Jane, můžeš se představit našim čtenářům?

Je mi 17 let, pocházím z České Republiky a do Francie jsem přijel studovat druhý ročník na gymnáziu v Dijonu. Má česká škola mi nabídla jednoroční studijní pobyt v Francii. Tato nabídka mi hned přišla zajímavá: získáním zkušeností, ale také zakušením krás nezávislosti.Francouzsky se učím už tři roky a nyní jsem tři měsíce ve Francii. Moje francouzština se proto velmi zlepšuje.Prozatím jde vše hladce. Poznal jsem plno věcí, od burguňského jídelníčku až po francouzský školský systém. Získal jsem spoustu přátel a má náhradní rodina, u které jsem přes víkend, je velmi přívětivá.

Jak jsi poznal Opus Dei?

Jednou mě můj spolužák pozval na fotbal s „klukama z Opus Dei“. Byli mi sympatičtí a můj přítel mě poté pozval i na duchovní aktivity. Zapsal jsem se na kurzy katechismu. V Dijonu ale centrum Díla není. Naštěstí kněz z pražského centra je Francouz a dal mi spojení na jednoho ze svých přátel, kněze z Opus Dei.

Co ti Opus Dei přináší?

Mí rodiče jsou nevěřící a já nejsem zatím pokřtěn. Nebyl jsem tedy moc „nábožensky založen“, ale poté, co jsem poznal Opus Dei, jsem chtěl získat víru. Líbí se mi nadšení mladých lidí, kteří organizují tolik aktivit, jsou sportovně založení a zároveň mají víru a vztah k Bohu. Je to pro mě opravdový objev. Stali se mými přáteli. V centru je velmi rodinná atmosféra. Jaká škoda, že v Dijonu centrum není.

Jak si vysvětluješ dar víry a jak ti Opus Dei pomohlo v jeho získání?

Jsem velmi rád, že jsem poznal katolickou víru a že mi Boží zásah ukázal životní cestu. Pomohlo mi to změnit mé hodnoty, hodnoty u dnešní mládeže často pokroucené. Dává mi to chuť být užitečný v každodenním životě. Přednášky od členů Díla, převážně mladých studentů, mi přináší velmi dobrou náboženskou formací. Samotné prostředí v centru je prosyceno Boží přítomností.

Toužíš po tom, abys byl pokřtěn?

Ano, jsem rozhodnut nechat se pokřtít a stát se tak členem křesťanského společenství. Příští rok na Velikonoce by to mohlo být možné. Věřím, že mi to otevře nový život plný milosti a štěstí. Ale od této chvíle až do křtu se musím naučit ještě hodně věcí.

Jak si představuješ svou budoucnost po křtu?

Zatím ještě nevím, zda zůstanu ve Francii nebo se vrátím domů. Ve Francii se mi hodně líbí, ale zároveň mi chybí Česká Republika. Po maturitě se chci hlásit na medicínu a pak se uvidí. Chtěl bych se nadále účastnit aktivit Díla a získávat formaci. Často přemýšlím o své budoucnosti, ale myslím, že nejlepší řešení je nechat se vést Boží vůlí.

Подели на овим сајтовима

Ваљда ће да онда да промени уметничко име.

Zamisli, to joj NIJE umetničko ime.

Не разумем.  0110_hahaha  Како није?

Ни ја не разумем.

А и како се то враћа Хришћанству. Кад је то она па била у њему? Онда када је симулирала мастурбацију на концерту притом носећи велики крст на грудима?

Подели на овим сајтовима

Ваљда ће да онда да промени уметничко име.

Zamisli, to joj NIJE umetničko ime.

Не разумем.  0511_music  Како није?

Ни ја не разумем.

А и како се то враћа Хришћанству. Кад је то она па била у њему? Онда када је симулирала мастурбацију на концерту притом носећи велики крст на грудима?

Nije simulirala nikad masturbaciju na koncertu noseći krst na grudima.

A Madonna joj je sastavni deo krštenog imena, po majci koja se takođe zvala tako.

A vraća se hrišćanstvu jer je vaspitavana katolički, u katoličkim školama i tako, i ja stvarno ne znam ni jedan slučaj da je ona izvrgavala ruglu hrišćanstvo kao takvo - više je ukazivala na licemerje za koje bismo mi rekli da postoji samo kod katolika, al' avaj, zapravo postoji i kod nas...

I ono, Madonna nije hrišćanka jer ima "kontroverzne" nastupe (ali pazi, samo nastupe), dok ovi naši raznorazni turbofolkeri koji pitaj Boga šta sve ne rade na nastupima u inostranstvu (i to u Nemačkoj recimo u parohijskim domovima nastupaju...) jesu hrišćani? Ma, jes...

Подели на овим сајтовима

Ратко, а шта ћемо са нама хришћанима који не симулирамо мастурбацију с крстом на грудима, него то СТВАРНО радимо, а печатирани смо Духом Светим?  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ратко, а шта ћемо са нама хришћанима који не симулирамо мастурбацију с крстом на грудима, него то СТВАРНО радимо, а печатирани смо Духом Светим?  :drugarstvo:

Па не радимо то пред милионским аудиторијумом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...