Avocado Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 Hoće da kaže da su naši stari bili oni u 10000 BC .. :lol: Pa i jesu... kada bi mogao da izvuces sve linije tvog (i bilo cijeg) porodicnog stabla unazad neka linija bi sigurno dosla i do njih... samo cenim da Dyna ne cilja bas na tu pricu... jer nisu samo nasi stari, vec svaciji... i naravno nisu Srbi... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 2:06 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 Pa i jesu... kada bi mogao da izvuces sve linije tvog (i bilo cijeg) porodicnog stabla unazad neka linija bi sigurno dosla i do njih... samo cenim da Dyna ne cilja bas na tu pricu... jer nisu samo nasi stari, vec svaciji... i naravno nisu Srbi... Јесу, нашли слику у пећини са ћирилицом и Кркобабићем из млађих дана. Сликана бојама извучених из травки класични палеолит. Милан Меденица :) and Dragi је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 pecina se odnosi na knjigu koju sam linkovo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Како каже Виљушка: http://www.youtube.com/watch?v=EJiMHIN3YBc Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Виљушком БОЦ! Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Само кад год крену ложења типа ова наша тема треба се сетити и овога и запитати се: Свети Владика Николај Hајвећи српски грехЈедном приликом сам седео са својим дугогодишњим пријатељем, изузетнообразованим и духовно искусним човеком, владиком Српске православнецркве. Као и увек, читав наш разговор је имао тих и свечан карактер. Без много речи, са дугим периодима ћутања, у заједничком осећању тежине времена у коме живимо.Пред зидовима испуњеним књигама и иконама, под пригушеним вечерњимсветлом, читав овај несвакидашњи разговор свео се на заједнички покушајнашег одговора на једно подједнако компликовано колико и тајанственопитање. Рекли бисмо питање свих питања: који је то највећи, онајпрвородни српски грех?Да, заиста, који је то највећи наш грех? Изкога се касније шире и умножавају сви остали наши грехови, мане инедостаци. Који претходи сваком српском страдању, сваком нашем паду исвакој пропасти.И разговор се тако претворио у велико и страшно подсећање на све оно што нам се дешавало.Пред мирним погледом мог ћутљивог саговорника, ја сам полако набрајао ужасне сцене нашег пада у историји. Једну по једну.Као на исповести, ређао сам страшне сцене крвавих стратишта и народнихзбегова. Сећао сам се свега оног што мрзне срце и леди душу.Сећамсе кумовске секире; сећам се официрске сабље која сече дојке српскекраљице; сећам се крвавог ножа како се у Топчидерској шуми немилосрднозабија и касапи лице најплеменитијег владара наше модерне историје;сећам се просјака и богаља са највишим војним одликовањима после свакогсрпског рата; сећам се будућег српског војводе Живојина Мишића какозалаже код поверилаца све што има, чак и свој шињел (пошто је каообреновићевац избачен из војне службе); сећам се највеће јунакињеСолунског фронта, бесмртне Милунке Савић (носиоца Карађорђеве звезде самачевима, медаље Обилића и два ордена француске Легије части) како послеПрвог светског рата ради као чистачица и клечи поред кофе са прљавомводом само да би исхранила своју породицу - у истој оној краљевини учијем је ослобођењу онако славно учествовала, прерушена у мушкарца,вишеструко рањавана...Сећам се православних цркава подигнутих уваздух српском руком; стрељања Христове иконе; угашених крсних слава;забрањене ћирилице; прећутаног Јасеновца...Сећам се свега што иначепокушавамо да заборавимо, свега оног што нас прати као демонска сенка,удобно смештена између редова наше историје...Требало је поднети сав овај одједном оживљени ужас.Дуго ћутање. И једва савладан, тешки уздах покајања за све оно што сунајгори међу нашим прецима радили својој рођеној браћи, својим кумовима,пријатељима, вођама, владарима...Господе Исусе Христе, сине Божји, помилуј нас грешне! Помилуј нас, Благи!А после молитве, покушали смо да некако растумачимо овај језиви хаос безумних, нељудских грехова нашег народа.И пробао сам. Набрајајући редом: грех оцеубиства; издају; самовољу;себичност; похлепу; непоштовање свега великог и заиста вредног...Мој ћутљиви, мудри саговорник подсетио ме је да су ово „само одблесцинечег старијег од свега набројаног". Да постоји праузрок читаве оветужне хронике наше срамоте и бешчашћа. И да је „овај страшни грех вештопрерушен у један наизглед сасвим безазлени облик". У нешто што нам се ине чини као грех.Открио ми је, у једној јединој речи, суштинскиразлог свих разлога нашег поновљеног страдања. Изрекао је решење:„Највећи српски грех, онај из кога касније произлази све зло, сва страваи ужас наше историје и свакодневице, јесте нестрпљење."Обично,мало, свакодневно, тобоже безазлено нестрпљење. Оно је наш највећи,најтежи, онај оригинални грех. Праузрок свега што ћемо каснијеупропастити, издати, уништити, оскрнавити, одбацити, заборавити...Као и увек, најкомпликованија питања захтевају оне најједноставнијеодговоре. Који су, показало се, често и једини прави. Јер нестрпљењеније супротност „стрпљењу", већ мудрости.Нестрпљење је очитопоказани недостатак вере у Бога и у себе. Нестрпљење је малодушје ималоверје. Нестрпљење је узрок сваком разочарању. Нестрпљење је побунапротив онога „нека буде воља Твоја". Нестрпљење је почетак сваког краја.Нестрпљење је оно самоубилачко српско „бунтовништво без разлога".Нестрпљење је безбожни отпор свему ономе што не разумемо.Није ми остало ништа друго него да се сложим са својим мудрим, стрпљивим пријатељем.И да сада овде и вама, драги моји, пренесем сећање на овај давниразговор. Са надом да ћете ме разумети. И поверовати речима српскогепископа, надахнутих хиљадугодишњом мудрошћу православне цивилизације.Зато, молим вас, немојте бити нестрпљиви. Колико год да вас боли. Колико год да вам се чини неиздрживо.Свети Владика Николај DYNABLASTER and horatio је реаговао/ла на ово 2 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 nestrpljene je i praroditeljski greh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 ŠOKANTNO OTKRIĆE: Srbi otkrili Ameriku pre Kolumba 25.02.2013 08:40 Britanski istoričar, bivši kapetan Kraljevske mornarice Gavin Menziz, tvrdi da su Srbi stigli na obale Amerike decenijama pre Kristofera Kolumba BEOGRAD - Ukrao nam slavu. Srbi su otkrili Ameriku pre Kristofera Kolumba, tvrdi britanski istoričar, bivši kapetan Kraljevske mornarice i književnik Gavin Menziz. - Za to postoje dokazi. Srbi i Hrvati su u petnaestom veku bili nadaleko čuveni moreplovci. Oni su čak nekoliko decenija pre Kolumba stigli na obale Amerike. Najbolji dokaz je čitava grupa ostrva na severnoameričkoj obali Atlantika čiji žitelji i dan-danas govore neki oblik srpskohrvatskog jezika - rekao je Menziz, objašnjavajući da je te podatke našao u Kotoru, gde je svojevremeno bila jedna od najboljih škola za pomorce na svetu, a u koju je čak i Petar Veliki slao svoje pomorce. Prvi su bili Kinezi Engleski istoričar je za portal Telegraf rekao i da je došao do epohalnih dokaza da su Kinezi stigli na obale Amerike pre Kolumba. - Kolumbo je koristio kineske mape da bi otkrio Ameriku - naveo je Menziz, koji je o tome napisao knjigu „1421: Godina kad je Kina otkrila svet“, koja je izazvala pravu pometnju u javnosti. Britanski istoričar je kazao da je imun na optužbe da se nonšalantno odnosi prema relevantnim istorijskim činjenicama i da su njegove tvrdnje samo plod mašte: - Zapravo, ja volim kada me kritikuju! Optuživali su me da sam prevarant i falsifikator. Čak i da sam sam crtao mape, koje sam objavio. Na neki čudan način, upravo su kritičari zaslužni za to što su moje knjige za kratko vreme postale pravi bestseleri. Sve publikovati Direktor Instituta za savremenu istoriju Momčilo Pavlović smatra da otkrića i saznanja engleskog istoričara treba uzeti s pažnjom. - O tome treba da se izjasne ozbiljnji i kompetentni istoričari Srbije i Hrvatske koji se bave tim periodom istorije. Ako engleski istoričar nudi dokaze, koje je navodno pronašao u bogatom arhivu u Kotoru, onda bi naši istoričari te činjenice trebalo da ukrste s drugim izvorima i sve publikuju - smatra Pavlović i zaključuje da samo ozbiljni i kompetentni istoričari mogu da potvrde ili opovrgnu određene teorije. Kolumbo uspeo da promaši i kontinent Kolumbo mislio da je otkrio Indiju Kristofer Kolumbo (1451-1506) bio je istraživač i trgovac koji je prvi prešao Atlantski okean i otkrio Ameriku 1492. pod zastavom Kastilje (Španija). Verovao je da je Zemlja lopta i tvrdio je da se brodom može doći do Dalekog istoka ploveći na zapad. Njegova pogrešna procena Zemljinog obima i, u skladu s tim, pogrešno proračunate zalihe hrane, mogle su da dovedu do propasti ekspedicije, ali na putu mu se isprečio nepoznat kontinent - Amerika. Kolumbo je umro misleći da je otkrio put za Indiju, a ne novi kontinent. Prvi je shvatio da je Amerika novi kontinet Amerigo Vespuči, po kojem je ona i dobila ime. http://www.medio.rs/60634_SOKANTNO-OTKRICE:-Srbi-otkrili-Ameriku-pre-Kolumba.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Znate li da je Dalaj Lama porijeklom iz Zemuna? Pravo ime mu je Diluj Loma. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука