DYNABLASTER Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 polako, otkrice se jos dosta toga pa cemo onda da razgovaramo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 polako, otkrice se jos dosta toga pa cemo onda da razgovaramo слажем се, тешка је конкуренција ове године за дарвинову награду капирам да се сви романтици срБске митологије поздрављају са СИВЕ ЛУБАЊЕ СИЛООООМ greengrin greengrin greengrin Natasa. and Avocado је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 jednog lepog dana... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 Iste teorije imaju Mađari i Turci (turanizam itd.), Hrvati, Amerikanci, Englezi, Škoti i drugi (british israelism), za Arape i Jevreje da ne govorimo... Srbi ovde nisu jedini. значи, пошто све фамилије имају ћакнуте чланове - онда је ок? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 чуј касно, таман на време с обзиром на то ко их је напујдао - шта мислиш чему служи то ако не за ударање у нациноални добош? све то знам, ал ми није мало тужно што и овде има квази-романтика и никако да се уразуме ... е а гледао сам пре неког времена на википедији, на енглеском пише за људевита гаја - ljudevit gay у једном тексту о хрватском дијалекту видим да су исправили, не знам колико дуго је стајало клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Da, jer naši bilmezi su kopija, nisu original. Ovde su Deretić i ekipa relativno kasno počeli.. I da ne idemo dalje. Ali kad sve ovo znamo, vidimo koliko su smešni Deretić & co. Kad se, pak, ne zna, poneki slabo obrazovani pomisli da su jedinstveni pa možda se ima neka istina u njih. Ne, nego toga se ima svuda, a sa ovima i mi smo dobili svog konja za trku ko je najbolji, ko najstariji. To si u pravu, ja kako se bavim tim panslavizmom imam sad posla sve sa samim najstarijim narodima na svijetu: Srbi, Slovaci, Bugari, Bošnjaci, itd. itd. Kod Rusa se to naravno podrazumijeva, nije potrebno to nekako posebno ni dokazivat! Evo na primjer Slovaci, to mi prije par dana pisao neki 28-ročni chalan zo stredného Slovenska: ON: Slováci sú najčistejší národ na svete ! JA: stejne jak muslimovia v bosne (mislim si ) ON: moment, hodím ti link Slováci sú tu už 8000 rokov Rekordéri etnickej dlhovekosti http://www.chelemend..._184448121.html JA: diky, prečtu si to po nekom vremenu: ON: Čo vravíš na tiie linky čo som ti dal ? JA: zajimavy, budu si muset to prečist ješte jednou, som stihl len tak napreskok 0212_rolleyes nisam ni čitao, otkud mi vremena na takve volovine ON: Slováci sú najstarší národ ! JA: ano? :-X ON: Napríklad veľšania majú len polovicu z nášho veku ! JA: je to možne? ON: My máme 8000 rokov Velšania 4000. JA: ano? ON: A madari veľké @ ! JA: ano, hahahahaah ON: Maďari neexistujú ! Existujú len Slovenský zradcovia ! Madari niesú národ ale NÁDOR ! (tumor) §§§ itd. itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Svuda ima "genijalaca" naravno, nego Josipe, posto imas posla sa raznima, da li i drugi koriste ove lingivisticke "dokaze"? Posto je meni neverovatno kako nekom ko je zavrsio istoriju uopste pada na pamet da koristi ovakve "dokaze" kakve koristi Radovan Damjanovic (sa Dynininog linka)... da tako banalno tumaci povezanost reci, toponima i slicno... ili da iskoristim primer sa linka kojeg je Meda postavio: До које мере сеже Билбијина акрибија може се разазнати само помоћу примера: реч авлеши етрурског текста према Билбијином читању личи на реч авлијаши, што указује на оне који живе у истој авлији односно комшије. То што је авлија турцизам у српском језику не представља никакву препреку оваквом расуђивању. Милан Меденица :), feeble and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Svuda ima "genijalaca" naravno, nego Josipe, posto imas posla sa raznima, da li i drugi koriste ove lingivisticke "dokaze"? Posto je meni neverovatno kako nekom ko je zavrsio istoriju uopste pada na pamet da koristi ovakve "dokaze" kakve koristi Radovan Damjanovic (sa Dynininog linka)... da tako banalno tumaci povezanost reci, toponima i slicno... ili da iskoristim primer sa linka kojeg je Meda postavio: До које мере сеже Билбијина акрибија може се разазнати само помоћу примера: реч авлеши етрурског текста према Билбијином читању личи на реч авлијаши, што указује на оне који живе у истој авлији односно комшије. То што је авлија турцизам у српском језику не представља никакву препреку оваквом расуђивању. Razumijem sasvim što te interesuje, no to je razno kako koji narod pristupa tome, Srbi recimo imaju takav toponomastički i lingvistički pristup kao najstariji slovesni narod na svijetu, Rusi iskopavaju tamo neke sekere i pajsere, ćuskije nekakve, čamce i vesla po Volzi pa dokazuju da su stariji i od Vikinga i od bilo koga, dakle ruski pristup k problematici je arheološki, pretežno. Bugarski opet istoričeski, tamo oni falsifikuju sve što se da, slovački kao što vidiš supermoderni i genetičeski, hrvatski je opet reknemo takav praistoričeski, tamo oni prekopavaju i prevrću nekakvo našarano i iscrtano ili ispisano kamenje po Iranu i Afganistanu. Slovenci na to idu s kulturne strane, kultura im je ista ko Venedska navodno, a vjerovatno i starija, kako drugačije, ipak su to najkulturniji narod sna svijetu pored što su najstariji, to se podrazumijeva. Znači svaki narod to drugačije rješava. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 polako, otkrice se jos dosta toga pa cemo onda da razgovaramo [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339886216' post='661313] слажем се, тешка је конкуренција ове године за дарвинову награду капирам да се сви романтици срБске митологије поздрављају са СИВЕ ЛУБАЊЕ СИЛООООМ greengrin greengrin greengrin jednog lepog dana... https://www.pouke.org/forum/topic/19661-serbian-mammoth/page__gopid__661980#entry661980 dodam ovih lepih dana jos 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 https://www.pouke.org...980#entry661980 dodam ovih lepih dana jos а признај да те мрзело да прочиташ текст који сам ставио? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 citao sam uz preskoke jer sam odma namiriso o cemu se radi, a cega sam se na ovom forumu nagledo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 citao sam uz preskoke jer sam odma namiriso o cemu se radi, a cega sam se na ovom forumu nagledo није ни чудо што не испитујеш свој став. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 https://www.pouke.org...980#entry661980 dodam ovih lepih dana jos Solidna knjiga... film je malo losiji (ima ceo na YT)... samo ne znam kakve ima veze sa temom... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 ispitujem samo one stavove u kojima nisam utvrdjen a film se ne da porediti sa knjigom Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 18, 2012 Пријави Подели Написано Јун 18, 2012 tacnije evo kad i evo gde http://www.youtube.com/watch?v=l_z6FLYCDzk Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука