Jump to content

Наши радови

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 345
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 4. 7. 2013. at 22:37, Gordana Majkic рече
Лепа ти је икона, топла

Хвала! :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2013. at 22:34, Биљана рече

Да је мени да дођем до Жиче и њихове иконописачке радионице! У нашој цркви има једна икона коју су радиле сестре манастира Жича.........фантастично! Ја још никако нисам урадила позлату! Јесам гледала, али се никад још нисам усудила да урадим сама! Видим ти "шараш" по стиловима, а ја опет највише волим, уствари само то и радим, византијски стил :)

Ево задње коју сам урадила! :) Мислим, далеко од тога да је то неки квалитет,  ја се још увијек учим! :)

8903_10201298908696138_205654959_n.jpg

Korektno, sutra ću da slikam pa da postavim kako ja radim istu ikonu.

Nije problem postaviti pozlatu ako hoćeš objasniću ti kako, najpre da naučiš šlag metal a posle pozlatu. u nekoliko reči i da probaš?

Подели на овим сајтовима

Е, радила сам и пастеле, то сам заборавила...могла бих опет

266981_1859153678620_6626249_o.jpg

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2013. at 22:46, Zawisza рече

Korektno, sutra ću da slikam pa da postavim kako ja radim istu ikonu.

Nije problem postaviti pozlatu ako hoćeš objasniću ti kako, najpre da naučiš šlag metal a posle pozlatu. u nekoliko reči i da probaš?

сутра туториал!  algabacaju

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2013. at 22:34, Биљана рече

Да је мени да дођем до Жиче и њихове иконописачке радионице! У нашој цркви има једна икона коју су радиле сестре манастира Жича.........фантастично! Ја још никако нисам урадила позлату! Јесам гледала, али се никад још нисам усудила да урадим сама! Видим ти "шараш" по стиловима, а ја опет највише волим, уствари само то и радим, византијски стил :)

Ево задње коју сам урадила! :) Мислим, далеко од тога да је то неки квалитет,  ја се још увијек учим! :)

Pa odlična je :) A što se tiče pozlate...doduše ne znam ovdašnju terminologiju, jer sam počeo da pišem ikone u Mađarskoj, ali.-..sa pozlatom je lako...malo šelaka preko tamno crvene boje kao pozadine da bi pozlata imala toplinu, stavi se listić preko, vatom uglanca i gotovo :) posle kad se ikona završi treba lakirati jer se pozlata ošteti dodirom. Sa zlatnim listićima je veća "zabava", ali ako ne probaš nikad nećeš naučiti. Malo gumene podloge naneto veoma finom četkicom da ne ostanu tragovi. kad se osuši, nabaviš četkicu sa dva kraja, jedan mora da bude ravan, drugo ne mora...sa jednim zahvatiš rakijicu :) i kaneš na gumu, a drugim zakačiš komadić zlada i spustiš na kap rakije - rakiju ne razmazivati, mora da bude kap...zlato se zalepi i gotovo...tako sa malim parčićima pokriješ celu površinu. KAd završiš, uzmeš alatku sa kamenom na kraju i lagano, ne pritiskajući ispoliraš :) Ovo je meni uvek palilo :)

A za pigmente... u Žiči sestre koriste, koliko sam čuo i kako mi rekoše jedared, pigment mešan sa sirćetom...a to smrdi do neba...E sad, ja sam uvek radio sa sledećim: u flašicu stavim pola piva i pola čistog žumanca. NNe može odmah da se radi, malo mora da se sačeka da mehurići nestanu...ne dugo, ali posle toga je uživancija. Em, takva mešavina može mesecima da stoji a da se ne pokvari em daje pigmentu na ikoni fantastičan sjaj i pastelni oblik. Probaj, neš se pokajati :)

A ...svojih ikona nemam, sve sam ih razdelio :)...hmm...doduše imam jednog serafima savrovskog ne završenog...možda ga  iskeniram za sutra :)

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

E sad, nemam pojma kako da stavim sliku ovde pa da probam...Inače, ja sam antitalenat za slikanje, ali Bog nekako pomogne pa ispadne gledljivo :)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/21332_677140002301553_2079817641_n.jpg

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

.mense.  Супер, скроз је романтично! Занимљиво си повезала ову црвену и зелену са овом нијансом окер.

Подели на овим сајтовима

Хвала! Иначе и сама сам примијетила да су код мене највише заступљене те боје, окер, наранџаста, црвена, ........боје јесени, а ја јесен волим! :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

И ја волим топле боје, и комбинацију са плавом.

Зелена и ја не можемо да се договоримо никако....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...