Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ubuntu 20.04, sve radi k`o podmazano... :ok:

...

ubuntu-1.thumb.jpg.d0539ff8250151312d1634fff5ae4e1e.jpg

ubuntu-2.thumb.jpg.d1b330012ab92dc5a0974c21188fef0f.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Има ли неко искуства са инсталирањем и играњем игрица или коришћењем Вајна уопште? Инсталирао сам Вајн али кад покренем игрицу преко њега, видим блек барове и све је у пикселима, а недуго после и цео рачунар забагује. Притом неће да отвори уопште из наутилуса, нема га у понуђеним програмима (ни у Свим програмима), него морам преко терминала. Нешто сам читао да Вајн не ради више на Убунту, има ли неко информацију?

Подели на овим сајтовима

On 7. 1. 2021. at 21:08, Владимир Бошковић рече

Има ли неко искуства са инсталирањем и играњем игрица или коришћењем Вајна уопште? Инсталирао сам Вајн али кад покренем игрицу преко њега, видим блек барове и све је у пикселима, а недуго после и цео рачунар забагује. Притом неће да отвори уопште из наутилуса, нема га у понуђеним програмима (ни у Свим програмима), него морам преко терминала. Нешто сам читао да Вајн не ради више на Убунту, има ли неко информацију?

Expand  

Odgledaj ovaj video, ako vec nisi. A ako jesi - odgledaj ponovo.

Ovde je rec o Pop-OS Linuxu, ali ovo sto covek prica nije nikako ograniceno samo na njega, nego je u njemu mozda sad trenutno najlakse da se to sve odradi. Bukvalno na par klikova. A rec je o tome da sad imas Steam/Proton i Lutris programe, koji neuporedivo olaksavaju sve oko igranja.

Uglavnom, Wine da, ali ne samo on, nego u ovoj i ovakvoj kombinaciji kao sto se kaze u videu.

Ja upravo sad pokusavam da instaliram Pop-OS, imam problema jer je on iskljucivo vezan za Uefi, dok je moja masina postara i butuje se u Bios/Legacy modu. Imam vise diskova unutra, jedan stariji ali ceo sam uzeo za Pop-OS, ali do sad mi je samo jednom poslo za rukom da ga namestim kako treba (namestio ga, i kao obrisem da nesto jos doradim, kad ono sad nece tako lako, i kad ga obrisa), jer je tako uradjen da proces instalacije bude malo zapetljan.

Medjutim, osim njega, dobre preporuke za isto ovo oko igranja imaju i MX Linux i jos neki drugi.

...

Подели на овим сајтовима

@Владимир Бошковић

I ovaj clanak je dobar, malo je duzi, ali vredi citanja.

...

ITSFOSS.COM

Wondering which Linux operating system is best for gaming? We got a list of 9 gaming Linux OS for you here.

Подели на овим сајтовима

MANJARO.ORG

Пробао сам многу Линукс дистроа. Остао на Manjaro. По мени најбољи.
Не користим Manjaro за gaming, али нешто сам читао да се препоручују за ту намену.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 8. 1. 2021. at 20:05, Cabrini рече

Не користим Manjaro за gaming, али нешто сам читао да се препоручују за ту намену.

Expand  

Da, i njega preporucuju kao jednog od boljih za igranje. I inace je bas dobar, probao sam i ja kako radi, jedino sto je to u osnovi Arch Linux, sto znaci da nije bas za pocetnike.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Stize polako Zorin OS 16. Koristim povremeno verziju 15 i odlicna je, a ovaj ce izgleda da bude jos bolji.

...

BLOG.ZORIN.COM

We’re thrilled to finally share our next giant leap with the release of the Zorin OS 16 Beta today. We paid close attention to your feedback when …

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2021. at 19:18, obi-wan рече

Stize polako Zorin OS 16. Koristim povremeno verziju 15 i odlicna je, a ovaj ce izgleda da bude jos bolji.

...

BLOG.ZORIN.COM

We’re thrilled to finally share our next giant leap with the release of the Zorin OS 16 Beta today. We paid close attention to your feedback when …

Expand  

Ako se dobro secam, reklamirali su ga kao distribuciju sa prilicno vernom kopijom Win interfejsa... Jel to jedina prednost ili ima tu jos nesto (nisam ga nikada probao)?

Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience.

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2021. at 20:14, illuminated рече

Ako se dobro secam, reklamirali su ga kao distribuciju sa prilicno vernom kopijom Win interfejsa... Jel to jedina prednost ili ima tu jos nesto (nisam ga nikada probao)?

Expand  

I Zorin ima Gnome desktop, kao i Ubuntu, ali znatno doradjen za njihove potrebe, tako da podseca na Win nacinom ponasanja menija i ostalog, ali da po funkcionalnosti bude cist Linux. Drugim recima, nije u pitanju prosta kozmetika, nego vrlo pedantno opeglano iskustvo u svim detaljima.

Подели на овим сајтовима

Zorin OS 15. :)

...

1789076748_Screenshotfrom2021-04-1219-39-03-2.thumb.jpg.faf1eabc9946e77820f7d5ecb9fb63b0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2021. at 21:40, illuminated рече

@obi-wan Da, bas lici :)

Expand  

Moze da se bira ovakav izgled u 2-3 podvarijante, a moze i obican Gnome, kao sto ga ima i Ubuntu.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...