Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 29. 10. 2018. at 19:54, Никола Крушић рече

Од овога ће ИБМ постати дефинитивни гигант...
Они већ користе Ред Хет за своје мејнфрејм рачунаре, а сад су и власници свега тога.
Буквално са овим могу да се приближе гуглу и да доминирају клауд тржиштем

Expand  

Mislis da im je to cilj?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2018. at 19:58, obi-wan рече
Mislis da im je to cilj?

Ма да, па Ред Хет је одавно направио софтверску виртуелизацију, што је буквално клауд уствари.
Само што ценим да ИБМ неће то користити за крајње обичне кориснике, већ као и до сад за велике играче.
Фирме, компаније...
Ускоро неће бити више, дај ми офис да инстал где ми је крек, јел имаш лиценцу... Него улогујеш се лепо и ту ти је све на вебу.

Са вером у Бога
За крст часни и слободу златну!

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2018. at 13:32, obi-wan рече

IBM kupuje Red Hat za 34 milijarde dolara

Ko je kome ovde sta uvalio, s oprostenjem?...

Expand  

Kada bi mene kupili ja bih pevao na sav glas:))

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Presao sam na Linux :), nekoliko meseci unazad, Mint, Cinamon.

U nekoj guzvi sam bio non-stop, pa nisam imao vremena da se detaljnije upoznajem, ali sto se koriscenja softvera tice mnogo je lakse nego kod Wind,  i izgleda mi mnogo lepse od Win.

Dva problema me muce, ako neko moze da pomogne, bio bih zahvalan:

Od pocetka ne prepoznaje skener (koji je deo kombinovanog uredjaja), a od pre neki dan i ne stampa uopste. U pocetku je stampao uz ponovljene naredbe, sada ni to... Ovo mi je velika glavobolja, jer stampac koristim cesto.

Nailazio sam na razne predloge, ali sve se svodi na terminal, ali se tu ne snalazim... 

@ronin preporucio si mi softver... imas li neko resenje za ovo :) ?

Ili mozda neko drugi, ako zna...

Подели на овим сајтовима

On 2. 11. 2018. at 21:36, arizan рече

Presao sam na Linux :), nekoliko meseci unazad, Mint, Cinamon.

U nekoj guzvi sam bio non-stop, pa nisam imao vremena da se detaljnije upoznajem, ali sto se koriscenja softvera tice mnogo je lakse nego kod Wind,  i izgleda mi mnogo lepse od Win.

Dva problema me muce, ako neko moze da pomogne, bio bih zahvalan:

Od pocetka ne prepoznaje skener (koji je deo kombinovanog uredjaja), a od pre neki dan i ne stampa uopste. U pocetku je stampao uz ponovljene naredbe, sada ni to... Ovo mi je velika glavobolja, jer stampac koristim cesto.

Nailazio sam na razne predloge, ali sve se svodi na terminal, ali se tu ne snalazim... 

@ronin preporucio si mi softver... imas li neko resenje za ovo :) ?

Ili mozda neko drugi, ako zna...

Expand  

koji skener je u pitanje?

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 2. 11. 2018. at 21:58, arizan рече

konica minolta pagepro 1480mf kopir +stampac+skener 

Expand  

колико видим, мораћеш у терминал :)

https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=191712

ја сам имала проблем са штампачем, пре пар година, једноставно није га препознавао Убунту, морала сам да инсталирам драјвере. Није тешко, слободно отвори терминал :) , немаш шта ту да погрешиш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 2. 11. 2018. at 22:13, Снежана рече

колико видим, мораћеш у терминал :)

https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=191712

ја сам имала проблем са штампачем, пре пар година, једноставно није га препознавао Убунту, морала сам да инсталирам драјвере. Није тешко, слободно отвори терминал :) , немаш шта ту да погрешиш.

Expand  

moracu, izgleda :)

ovo sa drajverima i nije najveci problem. Problem je sto instalaciju nisam radio ja, a taj koji je radio se ne seca pasvorda, a on mi je potreban za drajvere:).

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2018. at 7:59, Снежана рече

@arizan мора да постоји могућност ресетовања лозинке

Expand  

To sam uspeo da resim. Ali i dalje nisam resio stampac. Izgleda da su neke komande iz uputstva su izbacene u medjuvremenu.

Подели на овим сајтовима

On 2. 11. 2018. at 22:26, arizan рече
moracu, izgleda [emoji4]
ovo sa drajverima i nije najveci problem. Problem je sto instalaciju nisam radio ja, a taj koji je radio se ne seca pasvorda, a on mi je potreban za drajvere[emoji4].

Минт не користим на жалост.
Али што се пасворда тиче пробај следеће:
Отвориш терминал
Укуцаш sudo su
Пасворд твој обичан
Ако се улогује, куцај su -
Тад си рут налог и можеш да мењаш и инсталираш шта хоћеш.

Са вером у Бога
  • Свиђа ми се 1

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2018. at 15:10, arizan рече
Jel koristi neko od vas Mint?
Koja se komanda koristi za instalaciju drajvera?
gksu je izgleda nefunkcionalna, a ona je navedena u uputstvu koje ide uz drajver.

Пробај dpkg -i ime_fajla.deb

Са вером у Бога
  • Свиђа ми се 1

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

За дивно чудо, успео сам некако да инсталирам штампач! Хвала брату @ronin на стрпљењу и помоћи, без њега ништа не бих могао да урадим!

А сад имам други проблем, инсталација скенера је успела, али рачунар га не види.

Јел имао неко слично искуство?

@Никола Крушић Хвала на саветима!!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...