Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

... trazio sam resenje na jedinom pravom mestu, ali ni tamo nista ... http://www.ubuntu-rs.org/forum/viewthread.php?tid=11036 ...

Na ovom linku što si dao je druga konfiguracija kompa i druga kamera  kraljica ....

PS. Ako na Ubuntu forumu nisu zašli rešenje, slabo ću ti ja nešto pomoći.... ali to je bilo za tu drugu konfiguraciju... a mi ćemo da pokušamo za ovu kameru što si napisao.... Samo ti napiši da li ti Ubuntu prepoznaje kameru preko programa Cheese....

Подели на овим сајтовима

... svaka cast, reseno !!! Nisam znao da je to tako lako resiti...doduse, treba znati gde traziti, ali polako ... jos jednom hvala na pomoci, pa ako nesto zapne tu smo ... pozdrav i svako dobro ...  0205_whistling

MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!!

Подели на овим сајтовима

Само користим папи линукс,а мана већине линукса је што не функционишу скоро никако на дајал ап конекцији,тј неопходан је стални приступ интернету због апдејта саме дистрибуције.

Мане су - једноставно нека баговитост која се испољава у томе да је баговита дистрибуција или програм... е сад да ли је једно или друго,то обично остаје мистерија.

Линукс је лепа алтернатива,али говоре већ десетак година да ће то заменити виндоус,но од тога још увек ништа.

Макар има доста драјвера за линукс па нема мучења око компајлирања као раније.

Генерално линукс је за основне ствари типа сурфовање,а сад колико је добар за писање у ворду,то нисам искусио тј да ли и колико опен офис багује или не.

Подели на овим сајтовима

Kористим дуже време опен офис за виндоус.Мајкрософтов офис је смрт за registry,другим речима гуши систем са уписима у регистар,није нормално...Није лош опен офис,но побољшао се у последње време,али неке ствари и даље нервирају (подешавање колумни које је лакше у мајкрософт офису).А и споро се стартује ОО.

Иначе папи линукс ради лепо на дајал ап конекцији,чак имају и делта апдејте gringrin дакле уместо целог скидања имиџа,скида се само део...

Подели на овим сајтовима

Pošto voliš Puppy pogledaj ovaj link

http://hardkap.net/forums/topic/macpup-opera-20#post-1632

http://news.softpedia.com/news/Macpup-Opera-2-0-Is-Based-on-Puppy-Linux-4-3-1-140600.shtml

Ovo je Puppy sa e17 .... Probao sam ga, veoma težak za konfigurisanje....

Inače filozofija Puppy linuxa jeste da nije prijemčiv za sav hardver na prvu ruku - kompajliranje mora da radi  ;) .... Ali nije mi on OS za svakodnevni rad.... Više je Live varijanta pri spašavanju ili konfigurisanju ....

Подели на овим сајтовима

Баш обрнуто је моје искуство,папи је за почетнике и није потребно компајлирање,углавном.

Инфо опширнији је овде на форуму.Плус можеш да скидаш програме,као за виндоус,и да их инсталираш  291291291  ;)

http://www.murga-linux.com/puppy/

A мени солидно ради (упркос пар багова)

Lighthouse Pup Lighthouse Pup 4.43 Final,касније верзије нисам пробао.

Има драјвере за графике са собом и препознаје егзотичне модеме (као што је мој lucent),KDE ради симпатично... А и NTFS 3g je бољи него што је био

http://www.lhpup.org/

А има више окружења,па ко воли нек изволи ;) Фали још да се инсталира ОО и понеки програм,и може да се ради лепо ;)

Линуксу су проблем слаби драјвери за звук,за то је виндоус закон.Мислим наравно на неинтегрисане звучне карте.

Подели на овим сајтовима

... ja sam na Windowsu od samog pocetka rada sa racunarima, a tek prekjuce sam odlucio da potpuno predjem na Linux ... sve ove distribucije o kojima vi pricate su za mene nepotrebne, CD koji mi stigne ubacim u komp, instaliram, uradim update, i to je to ... eventualno neko graficko okruzenje, ali to sve zavisi od same masine , posto ovde uglavnom pricamo o starijim masinama ... za novije masine drajveri postoje 100%, i proverenu su tako da tu nema problema ... a prosecnim korisnicima mislim da je to sasvim dovoljno za kucnu upotrebu ...

Подели на овим сајтовима

Искуства и укуси а и потребе су другачије. Ја нисам ни инжењер, ни дизајнер ни програмер, нити нита на -ер што тима везе са информатиком. Ја сам обичан корисник и мени је потпуно довољан виндовс. Број људи у свету који користе виндовс и линукс показује како људи доживљавају ова два система. Све остало је само празна прича. иначе познајем и ја електроинжењере који кажу да никада не користе линукс.

Подели на овим сајтовима

... ja sam na Windowsu od samog pocetka rada sa racunarima, a tek prekjuce sam odlucio da potpuno predjem na Linux ... sve ove distribucije o kojima vi pricate su za mene nepotrebne, CD koji mi stigne ubacim u komp, instaliram, uradim update, i to je to ... eventualno neko graficko okruzenje, ali to sve zavisi od same masine , posto ovde uglavnom pricamo o starijim masinama ... za novije masine drajveri postoje 100%, i proverenu su tako da tu nema problema ... a prosecnim korisnicima mislim da je to sasvim dovoljno za kucnu upotrebu ...

Ti tpku_2b verovatno misliš na Ubuntu CD-ve koje ti stižu kući poštom...?

Подели на овим сајтовима

Искуства и укуси а и потребе су другачије. Ја нисам ни инжењер, ни дизајнер ни програмер, нити нита на -ер што тима везе са информатиком. Ја сам обичан корисник и мени је потпуно довољан виндовс. Број људи у свету који користе виндовс и линукс показује како људи доживљавају ова два система. Све остало је само празна прича. иначе познајем и ја електроинжењере који кажу да никада не користе линукс.

Verovatno za neku profesionalnu upotrebu i zbog nekih određenih programa koji su pravljeni samo za Win - u pravu si.... Jesu potrebe i ukusi različiti.... Samo mislim da običan korisnik, koji komp ne koristi u profesionalne svrhe, ne bi trebao da kupi Win, kad ima (meni barem  0442_feel) bolju alternativu.....

Подели на овим сајтовима

... управо то ... зашто би се неко цимао са Виндовс-ом кад може бесплатно да добије комплетан ОС , драјвере, програме и све што је потребно на једном ЦД-у који бесплатно стиже на кућну адресу? Нарочито напомињем рад на старијим машинама где је брзина пресудна, као и оптерећење система ... зашто би људи јурили нове едиције Виндовса који све више и више гута хардверске ресурсе машине, када  са сваком новом дистрибуцијом Линукса добијају све бољи и бољи, и што је најважније - стабилнији ОС! Ја лично никада више нећу прећи на Виндовс, па макар учио Линукс цео живот ... мада, ту су сада у питању неке друге ствари, али о томе други пут ...  bighugbighug

Подели на овим сајтовима

... и да - који су то програми у Виндовсу који не постоје у Линуксу? Шта то људи подразумевају под "професионалном употребом", и зашто то не би могло да се ради у Линуксу?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...