pokajnik83 Написано Април 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2011 удри бато не дај да ти дира породицу или се тотално удаљи од марагца и онда може само да ти greengrin Бог ти добро дао greengrin greengrin Udaljicu se sigurno... Svako dobro brate i hvala... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Тешко је саветовати овако "преко жице", ал` ево мој закључак на основу личног искуства - таквим људима боље је одмах директно и одлучно рећи шта мислиш јер они попуштање сматрају за слабост и после буду још гори. Значи, ако се жали да нешто није опрано кажеш му "па иди опери". Постави му услове - да плаћа стан, да купује хлеб итд. Без свађања, само одлучно и без попуштања. Hvala... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 И још нешто узрок зашто је он такав је за тебе за сада скривен. Изненадио би се можда кад би сазнао истину. To сигурно. Али, ја ти не саветујем да чепркаш по тој унутрашњости јер може да те затрпа лавина којечега и да се из тога никада не извучеш више. Јер, он би то, вероватно, доживео као да му се посрећило јер је, ето, наишао у животу своме садржајном, на особу која хоће да разуме његове разлоге итд.У том случају би, обавезно, надрљао. Елем, Дибидусрус је у праву кад каже да за такво његово понашање постоји узрок.То је увек истина. ЧОВЕК БИ БИО БОЉИ КАД БИ УМЕО. Али, не уме. Вероватно не може да да љубав јер незна да је тако боље, јер је никада није примио. Оно што можеш, без одлагања, да урадиш јесте да кад год помислиш на њега кажеш молитву:Господе, уразуми га, омекшај његово срце и опрости нама грешнима... Кад год си у контакту са њим помисли: Господе, помози, смилуј се... Кад га посматраш мисли: опрости ми...не љутим се на тебе...ти си добар...Видећеш како постаје помирљив и бољи у сваком погледу... Само буди упоран. И не бој га се.Бој се своје љутите реакције и лошег поступка због којег би, кад ружно прође, морао да се кајеш. Тај човек је ваше искушење. Опрости му одмах. Биће све добро. Ти дај тој породици љубав и буди срећан што то можеш и то ће ти се вратити љубављу. Ако имаш псалтир, ЧИТАЈ ПСАЛМЕ, молим те, то решава све јер су псалми бедем за одбрану душе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 "Чари" живота у заједници... Не знам шта паметно да ти кажем, знам кроз шта пролазиш, рећи ћу ти само да стиснеш зубе и да се молиш да што пре изнађеш решење да се одвојите и живите сами. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sizif Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 ZvonkoM je potpuno u pravu. Ove stvari moraju da se raščiste, lepo i ljudski da sednete vas dvoje sa njim, i da izvadite tefter i da kažete lepo šta vam smeta, i šta očekujete od njega. Ponudite mu da i on isto to kaže, neka otvoreno prizna šta je uzrok njegovog asocijalnog ponašanja. Ako traži da mu trudna ćerka pegla, kuva i pere, a da on ne doprinosi ničemu, onda mu ljubazno objasnite da to prosto ne može tako da funkcioniše, i da vi imate dovoljno svojih problema. Dakle, samo iskren razgovor, jer guranje besa pod tepih dovede do požara pre ili kasnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 И још нешто узрок зашто је он такав је за тебе за сада скривен. Изненадио би се можда кад би сазнао истину. To сигурно. Али, ја ти не саветујем да чепркаш по тој унутрашњости јер може да те затрпа лавина којечега и да се из тога никада не извучеш више. Јер, он би то, вероватно, доживео као да му се посрећило јер је, ето, наишао у животу своме садржајном, на особу која хоће да разуме његове разлоге итд.У том случају би, обавезно, надрљао. Елем, Дибидусрус је у праву кад каже да за такво његово понашање постоји узрок.То је увек истина. ЧОВЕК БИ БИО БОЉИ КАД БИ УМЕО. Али, не уме. Вероватно не може да да љубав јер незна да је тако боље, јер је никада није примио. Оно што можеш, без одлагања, да урадиш јесте да кад год помислиш на њега кажеш молитву:Господе, уразуми га, омекшај његово срце и опрости нама грешнима... Кад год си у контакту са њим помисли: Господе, помози, смилуј се... Кад га посматраш мисли: опрости ми...не љутим се на тебе...ти си добар...Видећеш како постаје помирљив и бољи у сваком погледу... Само буди упоран. И не бој га се.Бој се своје љутите реакције и лошег поступка због којег би, кад ружно прође, морао да се кајеш. Тај човек је ваше искушење. Опрости му одмах. Биће све добро. Ти дај тој породици љубав и буди срећан што то можеш и то ће ти се вратити љубављу. Ако имаш псалтир, ЧИТАЈ ПСАЛМЕ, молим те, то решава све јер су псалми бедем за одбрану душе. Bez obzira koliko ti ovo ponekad zvučalo nemoguće kao odgovor na probleme koje imaš,mislim da je najbolje za sve vas da uzajamno dajete ljubav jedni drugima,i podnosite probleme sa što manje nervoze, povređenosti,očaja i tuge,Svi mi moramo neprestano učiti da budemo bolji i prema sebi i prema drugima i stalno usavršavati odnose u zajednici, ma kakva ona bila.Svako od nas ima takve, ili slične probleme bar ponekad u životu kada iz različitih razloga dođe do sukoba generacija.Mislim da ti imaš nekoliko vrlo otežavajućih životnih okolnosti zbog kojih gubiš mir i strpljenje,a ti najbolje znaš šta bi želio,a šta možeš.Tvoja supruga takođe ima velike poteškoće da odgovori svemu što se od nje očekuje, na svim poljima i kao supruga i kao ćerka,a iznad svega kao majka.Njen otac takođe ima svoje probleme,koje mlad čovjek teško može razumjeti.Pokušajte ga posmatrati kao čovjeka koji je nezadovoljan životom,ko zna iz kog razloga jednostavno odlučio da ugađa samo sebi, ne vodeći računa ni o kome,pa čak ni o svojim najbližim.Ovo je česta pojava kod starijih ljudi koji misle da im je život prošao,a imaju visoko mišljenje o sebi, da su mogli više i da zaslužuju više.Najčešće im nedostaje pažnja okoline i oni se počnu osjećati izgubljeno te postaju sebični, cinični,...itd.Obično imaju novaca više nego što im treba u tom periodu i to koriste kao prednost, u odnosu na mlađe pred kojima je život sa svim što sa sobom nosi.Često se ovo dešava u mnogim porodicama.Mnogo je lakše ako se svako stavi u poziciju onog drugog, da se dođe do razumjevanja i da se nailazeći problemi riješe ili bar ublaže.Voljela bih kada bi svi zajedno imali više snage da razumijemo onog drugog,jer je to jedino što u srcu briše ljutnju i bijes,a unosi mir i ljubav! "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Покајниче, пријатељу... храбро си овде изнео проблем који те тишти. Међутим, то није мој фах. Неке ствари сту толико интимне да нису за свакога. Могу само да изнесем пар мишљења и сугестија: - у заједнички живот са родитељима овог или оног брачног друга не верујем - то је животно искуство 99% људи које знам. - трпети ради лажног мира, време показује као непостојано решење јер увек једна страна показује непостојаност у смирењу (апропо цепидлачења). Можеш трпети оно што до тебе стоји али што не стоји, не треба (макар по цену сукоба) трпети јер се тако проблем пакује под тепих. - најбоље би било да нађеш посао тамо или да се обоје врћете овамо. Тако бисте могли негде и под кирију (ако је зло дотле дошло, па макар привремено док таст не увиди свој проблем). - у оваквим случајевима јеванђељски модел живота користи само теби док она друга страна остаје тотално индиферентна. јави се на пп ако хоћеш о неким деликатнијим стварима. - http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 ZvonkoM je potpuno u pravu. Ove stvari moraju da se raščiste, lepo i ljudski da sednete vas dvoje sa njim, i da izvadite tefter i da kažete lepo šta vam smeta, i šta očekujete od njega. Ponudite mu da i on isto to kaže, neka otvoreno prizna šta je uzrok njegovog asocijalnog ponašanja. Ako traži da mu trudna ćerka pegla, kuva i pere, a da on ne doprinosi ničemu, onda mu ljubazno objasnite da to prosto ne može tako da funkcioniše, i da vi imate dovoljno svojih problema. Dakle, samo iskren razgovor, jer guranje besa pod tepih dovede do požara pre ili kasnije. Kod ovakvog načina rješavanja(krutog i poslovnog)obično vidite da se udaljujete jedni od drugih, i da obično nema rezultata, jer svako čeka priliku da optuži drugog kako nije ispoštovao što je obećao, i sve se svodi na optužbe ili samooptužbe.Ipak sam za više topline i ljubavi u zajednici u kojoj živimo. "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 I mi smo imali slicnih problema,ali sa mojim svekrom koji je voleo malo vise da se mesa u nase odnose...nas je sam Bog izbavio tako sto je moj suprug dobio parohiju i otisli smo u drugo mesto.Od tada se super slazemo svi Ja,iskreno,nisam znala kako da nas iscupam iz te situacije,ustvari problem je bio sto sam ja tamo bila dezurni krivac...ali dobro sad,bilo pa proslo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Покајниче, пријатељу... храбро си овде изнео проблем који те тишти. Међутим, то није мој фах. Неке ствари сту толико интимне да нису за свакога. Могу само да изнесем пар мишљења и сугестија: - у заједнички живот са родитељима овог или оног брачног друга не верујем - то је животно искуство 99% људи које знам. - трпети ради лажног мира, време показује као непостојано решење јер увек једна страна показује непостојаност у смирењу (апропо цепидлачења). Можеш трпети оно што до тебе стоји али што не стоји, не треба (макар по цену сукоба) трпети јер се тако проблем пакује под тепих. - најбоље би било да нађеш посао тамо или да се обоје врћете овамо. Тако бисте могли негде и под кирију (ако је зло дотле дошло, па макар привремено док таст не увиди свој проблем). - у оваквим случајевима јеванђељски модел живота користи само теби док она друга страна остаје тотално индиферентна. јави се на пп ако хоћеш о неким деликатнијим стварима. - odlicno! :drugarstvo: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Брате мој, Осим утехе нас свих који Те волимо, а која би требала, ако Бог Да, допринети Твом смирењу, све остале сугестије пажљиво и лагано размотри. Нема универзалних решења, само Једно Је Универзално ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ На дар од мене, Ciklus predavanja: Odgovornost i nase vreme, Crkva Sv. Markaа најбитније од 30:09 ради 0110_hahaha Да Буде увек међу нама. али и међу вама у далеком свету, рачунајући и тату, оца, оног који је стрепео док је била у стомаку мајке, док се рађала, који је гајио и неговао док је одрастала, оног који је сигурно допринео да та жена са којом Те је Љубав спојила, буде баш таква.... 0110_hahaha smej.gif 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 покајниче83, верујем да је тешко, рекла бих да сте млади брачни пар с обзиром да чекате бебу. Ето, имам нешто искуства у животу и смирености која долази са годинама. Најтеже је собом господарити, а видим да се ти бориш. Твој таст је стар, сам (без своје супруге) и очигледно зловољан. Да он има свести о томе шта вам чини тада не би то ни чинио. Имај на уму да је он ипак отац твојој супрузи и, ма какав био, она га воли. Када то знаш онда знаш да је њој дупло теже него теби. Тешко јој је да изађе на крај са таквим оцем, а тешко јој је и срамота и због тебе што то доживљаваш од њеног оца. Не дозволи да се она нађе између две ватре јер ће изгорети. Не дао Бог да се физички обрачунаваш са старим човеком па још оцем своје жене. Смиреност ти је једини савезник. Вас двоје радите по свом и не слушајте његово приговарање. Шта се скува нека једе ко хоће, а ко неће нек добро огладни па ће хтети. Не улазите с њим у расправе, не мислите о томе, гледајте себе. Имаш доста тога о чему треба мислити, наћи посао, па долази дете. Кад вам је баш тешко, а ви изиђите па прошетајте пар сати. Када стигне унуче, можда се и деда примири па пронађе нову сврху свог постојања. Веруј ми, твојој супрузи ће бити много лакше, ако види да ти не придајеш значаја томе што њен отац изводи. Желим ти сако добро и надам се да сам бар мало помогла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sizif Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Kod ovakvog načina rješavanja(krutog i poslovnog)obično vidite da se udaljujete jedni od drugih, i da obično nema rezultata, jer svako čeka priliku da optuži drugog kako nije ispoštovao što je obećao, i sve se svodi na optužbe ili samooptužbe.Ipak sam za više topline i ljubavi u zajednici u kojoj živimo. Iskren razgovor nikako ne isključuje ljubav i toplinu. Ćutanje o tome šta nas tišti kvari mogućnost iskrene ljubavi. Naravno, ljudi su različiti, ali više nego jednom sam video da neko pukne zbog nečega što mu smeta jako dugo, a što nikada nije eksplicitno rekao drugoj strani... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 mogu samo reci da saosecam sa Pokajnikom,jer sam se malo nasla u prici,i mogu da mu samo kazem da izbegava kontakt i ne naseda na provokacije i da se jednostavno ne nervira.Brate,cuvaj sebe zbog svoje porodice .please. a Gospod sve vidi i zna i ostavi probleme Njemu.......ne znam vise sta da dodam....... :group111: :group111: :group111: :group111: :group111: 0409_feel :drugarstvo: http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Брате мој, Осим утехе нас свих који Те волимо, а која би требала, ако Бог Да, допринети Твом смирењу, све остале сугестије пажљиво и лагано размотри. Нема универзалних решења, само Једно Је Универзално ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ ЉУБАВ На дар од мене, Ciklus predavanja: Odgovornost i nase vreme, Crkva Sv. Markaа најбитније од 30:09 ради dada Да Буде увек међу нама. али и међу вама у далеком свету, рачунајући и тату, оца, оног који је стрепео док је била у стомаку мајке, док се рађала, који је гајио и неговао док је одрастала, оног који је сигурно допринео да та жена са којом Те је Љубав спојила, буде баш таква.... 4chsmu1 dada dada Odavno nisam odslušala ovako dobro predavanje. Rasplakala sam se sa ovim "nula dinara" na kraju. A evo, i mom mužu su krenule suze. Hvala ti što si ovo postavio. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука