Jump to content

Треба ми помоћ у вези са Филолошким Факултетом

Препоручена порука

Biraj onaj faks čije bi predmete mogao da učiš po ceo dan, gde će učenje da ti predstavlja zadovoljstvo a ne mučenje...

1312_womens

Хвала Ти за ову реченицу. :229229229:

Govorim iz iskustva  :229229229:

Ja sam u prvom pokušaju pogrešno izabrao, pa sam dogodine upisao ono što više volim...  algabacaju

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Biraj onaj faks čije bi predmete mogao da učiš po ceo dan, gde će učenje da ti predstavlja zadovoljstvo a ne mučenje...

1312_womens

Ja sam u prvom pokušaju pogrešno izabrao, pa sam dogodine upisao ono što više volim...  algabacaju

Е та ти је добра...него Цвеле...постоји опција, лепо питаш профу и одеш на неко предавање или више њих и видиш да ли ти се свиђа.

Подели на овим сајтовима

1312_womens

Е та ти је добра...него Цвеле...постоји опција, лепо питаш профу и одеш на неко предавање или више њих и видиш да ли ти се свиђа.

Е, то није лоша ствар. Боље да одем и до једног и до другог факултета, да се лепо информишем, па да онда одлучим. Јер, боље да почнем раније да се спремам за пријемни.

Подели на овим сајтовима

1312_womens

Хвала Ти за ову реченицу. algabacaju

Govorim iz iskustva  :229229229:

Ja sam u prvom pokušaju pogrešno izabrao, pa sam dogodine upisao ono što više volim...  algabacaju

Е, то није лоша ствар. Боље да одем и до једног и до другог факултета, да се лепо информишем, па да онда одлучим. Јер, боље да почнем раније да се спремам за пријемни.

Па, да.  Одгледаш, одслушаш, осетиш атмосферу...и то је то....пиши нам шта се дешава... :229229229:

Подели на овим сајтовима

@Justina: Hoćeš reći da nije tako?

Fakultet na kojem postoji ispit zvan "socijalna ekologija", na kojem mnoštvo profesora (ne znam za katedru za srpski) ijekavicu tretira kao neknjiževnu (ili šta već)... i koji proizvodi gomilu "filologa" koji imaju stav da je beogradski govor jedini ispravan i da sve treba da se svede na jedan pojam = jedna reč nikako ne može u mojim očima da ima ne znam kakav autoritet...

@Cvele:

Ja sam bio na oba, i veruj mi, Bogoslovski je bolji.

A ne slažem se da je ovde toliko teško naći posao...

Подели на овим сајтовима

Ja sam bio na oba, i veruj mi, Bogoslovski je bolji.

A ne slažem se da je ovde toliko teško naći posao...

А шта мислиш о томе у вези са Богословским факултетом? Какве су опције после њега?

Не знам дал' си слично нешто већ писао у некој теми...

Још ово питање и нећу више да мешам Богословски факултет у тему.

Подели на овим сајтовима

Pa... ako imaš još neke sposobnosti pored toga (poznavanje jezika eto recimo), ali da si baš baš dobar... imaš šanse. joooj A onaj ko je u nečemu loš ili osrednji ni ne treba da se čudi što ne može da nađe posao u "struci", kad ima dovoljno onih koji su dobri i odlični...

Подели на овим сајтовима

Pa... ako imaš još neke sposobnosti pored toga (poznavanje jezika eto recimo), ali da si baš baš dobar... imaš šanse. joooj A onaj ko je u nečemu loš ili osrednji ni ne treba da se čudi što ne može da nađe posao u "struci", kad ima dovoljno onih koji su dobri i odlični...

А конкретно у чему? Ако по страни оставим свештенство и посао вероучитеља, шта остаје? Писање књига и њихово превођење? Или, у вези са Филолошким факултетом, где може да се нађе посао? Наведи неки пример, ако знаш...искрено ја би радије уписао Богословски, али све сам нешто у трипу да ћу са Филолошким имати више опција за запослење...

Подели на овим сајтовима

Evo i ja sam filolog (Kinez, doduše), pa da se ubacim dada Iz ličnih iskustava i komentara većine mojih poznanika/kolega, ne mogu da se setim da znam nekoga da je rekao da je zaista istinski zadovoljan što je išao na Filološki... 4chsmu1 Naša katedra, na primer, pruža osrednje znanje (ko zna kako je tek sad sa ovim bolonjskim programom...) i ubija želju za bavljenjem kineskim. Velika šteta, ali tako je. Kako je na Bogoslovskom ne znam, ali pošto je i sistem eliminacije validan za donošenje zaključaka, onda možda ipak bolje dada

Ali, realno, glavno je da radiš ono što ti predstavlja zadovoljstvo dada

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Pa... ako imaš još neke sposobnosti pored toga (poznavanje jezika eto recimo), ali da si baš baš dobar... imaš šanse. winter A onaj ko je u nečemu loš ili osrednji ni ne treba da se čudi što ne može da nađe posao u "struci", kad ima dovoljno onih koji su dobri i odlični...

А конкретно у чему? Ако по страни оставим свештенство и посао вероучитеља, шта остаје? Писање књига и њихово превођење? Или, у вези са Филолошким факултетом, где може да се нађе посао? Наведи неки пример, ако знаш...искрено ја би радије уписао Богословски, али све сам нешто у трипу да ћу са Филолошким имати више опција за запослење...

Ma možeš da radiš bilo šta što UMEŠ da radiš bre. winter

Подели на овим сајтовима

Pa... ako imaš još neke sposobnosti pored toga (poznavanje jezika eto recimo), ali da si baš baš dobar... imaš šanse. 0409_feel A onaj ko je u nečemu loš ili osrednji ni ne treba da se čudi što ne može da nađe posao u "struci", kad ima dovoljno onih koji su dobri i odlični...

Ma možeš da radiš bilo šta što UMEŠ da radiš bre. joooj

Ако рецимо хоћу да преводим, радим лектуру & слично, за неког. Јел ту диплома игра главну улогу (и ако игра - са којом би боље прошао?) или моја способност за то? Немам уопште представу о томе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...