NinaD Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нико дакле нема одговор на питање: Може ли неко од атеиста да одговори на, овде често постављано, питање, то је зашто сте своју пажњу фокусирали управо на религију? Указујете на педофилију, малверзације...,а тога има како међу верницима тако и међу атеистима. Шта конкретно замерате верницима, а да је то искључиво карактеристично за њих? То што верујемо у Бога, а ви сматрате да не постоји је једино што нас разликује. Што се тиче овога: Као на пример, отворено везивање приче о Содоми и Гомори са геј прајд парадом од стране високих црквених званичника, са импликацијом да ће божија казна стићи Београд ако се у њему одржи геј парада. Као на пример, отворена кампања ширења мисинформација о самој паради (геј парада=оргија на јавном месту!). једнако сматрам неукусном и непотребном параду стрејт популације, ако би тема исте била сексуална орјентација, али постоје закони, па, ако су уредно пријавили скуп и добили одобрење, нека. Сексуалност је интимна и приватна ствар сваког појединца, као и начин како се он сам према њој поставља. Права људи у држави Србији нису различито регулисана за људе са различитом сексуалном орјентацијом. Нико не тражи да се било ко о овоме изјасни код пријема на посао, уписа у школу, лечења у државним болницама... Мислим да су овакве параде обична манипулација, а за циљ имају изазивање нереда у држави из неких разлога који вероватно нису познати самим учесницима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Znate sta je meni smesno... to sto Aleksandar vec duze vreme kuka kako ateisti vredjaju vernike... a on prvi o svim ateistima sudi na osnovu svojih predsrasuda... a usput nas naziva "bolesnim umovima" "operisanim od razuma" "komunjarama"... to je kocijaski recnik... ne recnik veroucitelja... na stranu to sto ako bi neko od ateista upotrebio takav izraz, verovatno bi bio banovan svetlosnom brzinom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нико дакле нема одговор на питање: Може ли неко од атеиста да одговори на, овде често постављано, питање, то је зашто сте своју пажњу фокусирали управо на религију? Указујете на педофилију, малверзације...,а тога има како међу верницима тако и међу атеистима. Шта конкретно замерате верницима, а да је то искључиво карактеристично за њих? То што верујемо у Бога, а ви сматрате да не постоји је једино што нас разликује. Evo ja cu... ateisti ne fokusiraju svoju paznju na religiju... to rade anti teisti... procesljaj terminologiju pa da nastavimo... :group111: пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нико дакле нема одговор на питање: Може ли неко од атеиста да одговори на, овде често постављано, питање, то је зашто сте своју пажњу фокусирали управо на религију? Указујете на педофилију, малверзације...,а тога има како међу верницима тако и међу атеистима. Шта конкретно замерате верницима, а да је то искључиво карактеристично за њих? То што верујемо у Бога, а ви сматрате да не постоји је једино што нас разликује. Evo ja cu... ateisti ne fokusiraju svoju paznju na religiju... to rade anti teisti... procesljaj terminologiju pa da nastavimo... Не, ваше удружење нема у свом називу реч антитеисти већ атеисти. Управо због тога и питам зашто сте се фокусирали на религију. Пошто немаш никакав паметан одговор, а не можеш ни имати јер нема паметног разлога, тешко ти је да признаш да је ова ваша опсесија психопатолошког карактера. Сад опет слободно претражуј речнике и гуглуј у потрази за одговором, нема журбе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Znate sta je meni smesno... to sto Aleksandar vec duze vreme kuka kako ateisti vredjaju vernike... a on prvi o svim ateistima sudi na osnovu svojih predsrasuda... a usput nas naziva "bolesnim umovima" "operisanim od razuma" "komunjarama"... to je kocijaski recnik... ne recnik veroucitelja... na stranu to sto ako bi neko od ateista upotrebio takav izraz, verovatno bi bio banovan svetlosnom brzinom... Ако су ове слике и кометари на фејсу испод њих моје предрасуде, онда у реду. Међутим, нису моје предрасуде већ корпус деликти. Што се тиче назива "болесни умови" мислим да је адекватан виђеном. Здрав ум не може да направи онако нешто, да коментарише онако нешто и да, што је најгоре, стави на јавни простор онако нешто. Ја заиста немам други назив за то него - БОЛЕСТ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нико дакле нема одговор на питање: Може ли неко од атеиста да одговори на, овде често постављано, питање, то је зашто сте своју пажњу фокусирали управо на религију? Указујете на педофилију, малверзације...,а тога има како међу верницима тако и међу атеистима. Шта конкретно замерате верницима, а да је то искључиво карактеристично за њих? То што верујемо у Бога, а ви сматрате да не постоји је једино што нас разликује. Evo ja cu... ateisti ne fokusiraju svoju paznju na religiju... to rade anti teisti... procesljaj terminologiju pa da nastavimo... Основне информацијеИме:Ateisti SrbijeВрста:Организације - Организације у оквиру заједницеОпис:Grupa koja se aktivno bori protiv religije bilo koje vrste i verovanja u bogove i slična natprirodna bića. Треба ли "тумачење"? Онај ко се бори против религије је...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Херцег Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Ми православни морамо имати на уму речи св. Серафима Саровског. " Саме себе треба да сматрамо најгрешнијима од свих и свако рђаво дело да опраштамо ближњем, а да мрзимо само ђавола који га је преластио (обмануо). Дешава се да нам изгледа да други чини зло, а у ствари је то што чини, сходно његовој доброј намери, - добро. Притом врата покајања остају отворена свима, и неизвесно је ко ће пре на њих ући - ти који осуђујеш или онај кога осуђујеш. O ОПРАШТАЊУ УВРЕДА За увреду, ма каква да нам је нанесена, не треба да се светимо, него, напротив, треба да је опраштамо од срца, макар нам се оно томе и противило, убеђујући га словом Божијим: "Ако ли не опростите људима сагрешења њихова, ни Отац, ваш неће опростити вама сагрешења ваша" (Мт. 6, 15). И још: "Молите се за оне који вас вређају и гоне" (Мт. 5, 44). Срце не треба хранити злобом или мржњом према ближњем који је у непријатељству са нама, но ваља настојати да га љубимо и, колико је могуће, да добро чинимо, следујући учењу Господа нашег Исуса Христа: "Љубите непријатеље своје, чините добро онима који вас мрзе" (Мт. 5, 44). Дакле, ако будемо настојали, колико смо у стању, све то да испунимо, можемо да се надамо да ће божанствена светлост брзо засијати у душама нашим, откривајући нам пут ка Горњем Јерусалиму". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Херцег Само да кажем да се овде баш и не ради о увредама према нама лично већ више према Господу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Херцег, ово важи када је свако од нас лично у питању - праштање и самоосуђивање. Међутим, када су у питању наши ближњи (Црква), онда се морамо одупрети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Херцег Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Да. Сагласан сам да је св. Серафим саветовао ово на личном плану. Али лично сам сведок, како су се неки бивши ''атеисти'', (који су чак у оно безбожничко доба, док су били млади и надобудни, упадали у цркве и прекидали св. Литургије) покајали и постали побожни, добри људи ... а некад су били, попут ових, младих и надобудних ''атеиста'', ругачи и карикаруристи, цртали су сличне цртеже, и извикивали ружне и дозлабога неукусне пароле ... Има наде за сваког човека, него уместо да се расправљамо са овим ђавоиманим ''активистима'', молимо се за њих браћо и сестре, помолимо се за њих, не би ли у овој страсној седмици, Господ услишио наше молитве и одагнао врага од њих ... ( а онда ће им се само касти у каквом блату су се ваљали ...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Interesantno da ja o religiji mislim sledece: Ја заиста немам други назив за то него - БОЛЕСТ. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Да. Сагласан сам да је св. Серафим саветовао ово на личном плану. Али лично сам сведок, како су се неки бивши ''атеисти'', (који су чак у оно безбожничко доба, док су били млади и надобудни, упадали у цркве и прекидали св. Литургије) покајали и постали побожни, добри људи ... а некад су били, попут ових, младих и надобудних ''атеиста'', ругачи и карикаруристи, цртали су сличне цртеже, и извикивали ружне и дозлабога неукусне пароле ... Има наде за сваког човека, него уместо да се расправљамо са овим ђавоиманим ''активистима'', молимо се за њих браћо и сестре, помолимо се за њих, не би ли у овој страсној седмици, Господ услишио наше молитве и одагнао врага од њих ... ( а онда ће им се само касти у каквом блату су се ваљали ...) Наравно да има наде, иначе не бисмо са њима ни разговарали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Херцег Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 И још једно, брате Александре, замолио бих те да не качиш више оне ружне, богохулне, и надасве неинтелигентне слике, овде на форуму, и ако је како могуће да поскидаш и ове већ окачене ... Без обзира у каковом су контексту постављене, оне својом ругобом, а нарочито јадом и чемером, уназађују и унакажују ове странице! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Interesantno da ja o religiji mislim sledece: Ја заиста немам други назив за то него - БОЛЕСТ. Нисам назвао атеизам болешћу, већ онакво понашање (небитно је која идеја стоји иза, атеизам или теизам). Имаш опомену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 И још једно, брате Александре, замолио бих те да не качиш више оне ружне, богохулне, и надасве неинтелигентне слике, овде на форуму, и ако је како могуће да поскидаш и ове већ окачене ... Без обзира у каковом су контексту постављене, оне својом ругобом, а нарочито јадом и чемером, уназађују и унакажују ове странице! Нека их. Треба људи да их виде и да дигну свој глас против таквог начина изражавања "слободе говора". Верујем, да ће "Атеисти Србије", ипак променити свој начин изражавања и да ће нешто нормалније и смисленије стављати на јавни простор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука