Макрина Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 mislim da ce se spasit' ili ne, na osnovu toga kako bi se oni ponasali da su stvarno znali za Hrista,i liturgiju... Браво,сигурно ће Господ и на то гледати. Не заборавимо,Свете Благовести се још нису чуле свуда по свету и тек треба да се чују,а да не говоримо о томе,да Русија заиста иде ка томе да буде и Равноапостолна,с обзиром на мисију широм света.Кина,Индија...тек ће се показати резултати Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Браво,сигурно ће Господ и на то гледати. Не заборавимо,Свете Благовести се још нису чуле свуда по свету и тек треба да се чују,а да не говоримо о томе,да Русија заиста иде ка томе да буде и Равноапостолна,с обзиром на мисију широм света.Кина,Индија...тек ће се показати резултати како нису? историјски континуитет Православне Цркве је негде прекинут, али Нови Завет је стално присутан на тим подручјима. кад не ради ко треба, има ко оће. с друге стране, свака част појединима из РПЦ, ал мени се уопште не свиђа што ће Русија да предњачи са својом тврдом духовношћу и територијалним/глобалним утицајем своје културе. превише је повезана нација и Црква тамо ... нажалост, Васељенска Патријаршија је преслаба по том питању, као и Грчка, мада грчки православци имају доста велики утицај на теологију и мислим да ће то спасти ствар. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука