Carinik Написано Април 6, 2011 Пријави Подели Написано Април 6, 2011 [/img] Имамо потпуни комплет у малој кућној библиотеци 1340_womens До тридесетог и неког броја жена ми је исте донела у мираз, тј. унела у брак, па ја некад, наравно у шали, кажем да је то био пресудни корак да пристанем на исти као на начин како да у посед тих књига дођем. А онда смо почели заједно да их добављамо, (и наравно касније читамо), на понекад најнеочекиванијим местима, нпр. последњи том Добротољубља куписмо у манастирчићу Својнову, ту негде близу Јагодине, далеком од свих путева и планова за ходочашће. Последња три примерка - у црквеној продавници у Шапцу око Нове године... И сад се, ето, мало, хвалимо, али, искрено, године су требале да прођу да би све књиге биле на броју и било је потребно много, много више новца. А 15 хиљада је стварно мала сума за благо које може бити и ваше! "A цариник издалека стајаше, и не хтеде ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи:"Боже, милостив буди мени грешноме!"(Лк 18;13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Април 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Срећан вам свима празник Благовести! Што се тиче евентуалне куповине комплета хиландарских књига на рате, претпостављам да би било могуће на 3 рате по отприлике 8.000, или 6 рата по 4.000, али то бих ипак морао да проверим, а Хиландарци данас због празника не раде. Проверићу сутра па ћу да јавим. "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Срећан вам свима празник Благовести! Што се тиче евентуалне куповине комплета хиландарских књига на рате, претпостављам да би било могуће на 3 рате по отприлике 8.000, или 6 рата по 4.000, али то бих ипак морао да проверим, а Хиландарци данас због празника не раде. Проверићу сутра па ћу да јавим. Ајде брате јави не заборави нас dada ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Ово је заиста права библиотека, и вредна је сваког тог новчића, али криза је велика, и ако би могло на 8 рата по 3000 хиљаде, срећа би била... 0442_feel Вредело би и Хиландару, и нама... winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Ово је заиста права библиотека, и вредна је сваког тог новчића, али криза је велика, и ако би могло на 8 рата по 3000 хиљаде, срећа би била... 0442_feel Вредело би и Хиландару, и нама... winter "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан1 Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 У овај комплет није укључена књига: Атанасије Ангелопулос "Монашка заједница Свете Горе". Она спада у посебна издања? Будимо људи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 7, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Младене, молим те да поставиш списак књига, многи људи су ме питали и траже списак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Ово је заиста права библиотека, и вредна је сваког тог новчића, али криза је велика, и ако би могло на 8 рата по 3000 хиљаде, срећа би била... not_i Вредело би и Хиландару, и нама... 0409_feel crvenilo То би стварно било супер ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 Uh sto je ovo dobro... Uskoro ce mi rodjendan, ako kapne koja kinta od mojih- zovem 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Април 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2011 Оче Иване, ево на сајту списка књига Хиландарског комплета са насловним странама: http://www.hilandar.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=49&Itemid=90 Подсећам да сајт није скоро ажуриран па два последња наслова нису наведена. То су: 54. Манзаридис "Православни духовни живот" и 55. Митрополит Амфилохије "Светлост Христова просвећује све". "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2011 Да ли могу књиге на рате а да буде она нормална цена? Многи људи су ме контактирали са питањем око наручивања. Дакле, обратите се Младену (предање-мс) преко приватне поруке на форуму и ступићете у контакт. Ово је одлична понуда и за црквене општине и појединце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Април 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2011 Ево нових информација: комплет који је у понуди садржи свих 55 до сада објављених хиландарских књига. Иначе, у појединачној продаји преко 20 наслова из тог комплета више уопште нема и могуће је да се та продата издања више неће обнављати. Ако нешто од тога и буде обновљено, биће знатно скупље, пошто је ова цена по којој се сада продају књиге у комплету, нижа од тренутне цене само за штампу књиге. Хиландарци су покренули акцију продаје комплета по сниженој цени од 21.600 дин. То је изузетна прилика коју имају купци у појединим црквеним књижарама. До сада је (за месец дана акције) продато више од пола постојећих комплета. У самој Хиландарској задужбини књижаре и појединци могу да набаве комплете по цени од 150 евра у динарској противвредности на дан уплате (а то је неких 15.400 дин). И коначно, само чланови нашег форума имају ексклузивно право да комплет набаве за 15.000 дин. Што се тиче куповине на рате, и то је могуће. Износ можете да платите чековима у пет месечних рата по 3.100 дин. "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 8, 2011 Пријави Подели Написано Април 8, 2011 Odlicno! Ali kako cekovima? Ja u mojoj banci ne mogu da uzmem 5 cekova (od kad su se ujedinili sa Grckom bankom, samo po 1-2 ceka daju, al i ni to nece stalno), moze li to na neki drugi nacin da se formalno resi? Ajmo jos malo, vec smo blizu resenja, da ne odustajemo sad, bas mi je stalo da iskoristim ovako jedinstvenu priliku... facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 8, 2011 Пријави Подели Написано Април 8, 2011 Може ли на неки начин, као што се дају валутиране менице код повериоца, па тако и да буду валутирани вирмани. Рецимо,пошто сам ја правно лице,имам активни текући рачун,могу помоћу валутираних меница да платим,а запослени могу путем административне забране... Ни ја немам чекове,можда може и помоћу картице некако... Дајте молим вас...Знам да рецимо Findomestik банка има одлична решења за неко кредитирање,треба видети и са њима... facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Април 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2011 Може и на два чека по 7.750 дин, с тим да први дође за наплату за месец дана. Друга средства плаћања (осим готовине и чекова) нисмо у могућности да примимо. "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука