Jump to content

Ilahije i Kaside

Оцени ову тему

Eniz

Препоручена порука

Aj da se outujem: ja sam nekad pevao ilahije i kaside.

jel se nesmije to pjevati slusati ,ilahije 

Сме ,ако си босанац ,ко Миљан... stadaradim

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ja sam brate Srbin a ne Bosnjak, a ti ljudi tamo ne postuju moju nacionalnost i ako smo iste vjere crvenilo

Ne vjerujem da si tužan zbog te činjenice, reisu Zilkiću oko nije plaho zasuzilo po tom pitanju, neće ni tebi crvenilo

Дакле, ово је за Моцартов плакат, свега ми!  crvenilo

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ja sam brate Srbin a ne Bosnjak, a ti ljudi tamo ne postuju moju nacionalnost i ako smo iste vjere greengrin

Ne vjerujem da si tužan zbog te činjenice, reisu Zilkiću oko nije plaho zasuzilo po tom pitanju, neće ni tebi ekstra

Дакле, ово је за Моцартов плакат, свега ми!  ;)

imam pitanje  za sve ,kako iz bosne kadje neko ,dobro uvijeka prije bili bosanci svi sto su iz bosne ,sad nekako primjecujem da  eto saladin kaze ,jasam srbin ,nisam bosanac,pa prije su bez obzira na religiju iz bosne svi bili bosanci,zasto sada drugacije ,nije bosna ime nicije posjedstvo ,da neko moze reci jasam  bosanac a ti nisi bez obzira na vjeru,religiju koje kakve ili nacionalnost,malo tesko kad neko ko nije tamo i malo razmisli ako je iz bosne  sad treba da bira da kaze koje i staje i gdje sta da kaze
Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Općenito ovo citiranje suri ili kako se zove, me jako podsjeća na molitvu u jezicima (Dar Duha Svetoga u Katoličkoj vjeri). Čak i zvuče slično, a i melodija je slična.

Ovdje govore na arapski ako se ne varam i onaj tko zna arapski zna i tumačenje pjesme, isto kao i molitva u jezicima kod nas - tumačenje je nepoznato osim onome koji ima dar da prepozna jezik i njemu je jasna poruka.

Ono što je isto u oba primjera jest da obje pjesme slave Boga.

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...