Jump to content

литургијске молитве- нагласак причешћа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

????, ?? ????? ??? ??. ????? ????????? ???? ?? ?? ????????? ?? ????????? ?? ?????? ???? ???? ?? ??????????.

?? ????????? ?? ???? ???? ?? ??????????. ????? ????? ?????? ?? ?? ???????? ??????, ??? ????????? ??? ???? ????????? ???? ?? ????????. ?? ?? ????? ?? ?? ? ????? ???? ??????????, ??? ????? ?????? ?? ?? ????, ? ????????? ?? ???????? ?? ?? ????, ?? ?????. ????????? ?? ???????? ? ??? ?? ???? ? ??????, ??? ?? ?? ?????????? ???? ????, ? ?????? ???????????? ???? ????? ??? ????? ???, ? ??? ??????????? ???????????.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Sve je lepo sto kazes Svetlana, posebno o odgovornosti, ali zar ne mislis da je pored toga sto si napisala o svestenicima veoma vazno da naglasis ko su oni koji odgovaraju sa AMIN. Kome? Da li moze bez onih koji odgovaraju Amin, ali i onih kojima se odgovara Amin? Sinergija, jedni bez drugih ne mozemo i nista ne moze...Jer jedan je svet.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Не разликује се онда када се причешћује. Народ јесте позван да се причести такође, али свештеник кад врши Литургију увек се причести. То не значи да се и народ увек причешћује, али јесте позван да то ради, а свештеник је обавезан да то ради, то кажем. Свештеник се причести и кад не живи у складу, али он ће одговарати због тога, а његово рукоположење увек стоји као његов чин, а чин подразумева одговорност.

Pa zar mi nemamo odgovornost?  1312_womens

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

?? ?????? ?? ?????????, ?? ?????? ?????? "????, ?? ???? ???. ?????? ???. ???, ?????? ???. ????? ?????? ?? ?? ???????". ?? ?? ??? ?? ??????? ??????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ? ???? ??????

???? ????!!!

1312_womens

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Цецо, мислим да погрешно постављаш темеље. Литургија се служи да би се сви причестили. Треба размислити о томе шта значи онај канон који каже ако неко не присуствује на три узастопне литургије, да се одстрани из цркве. Дакле, ако се неко не причести на три узастопне литургије, а нема ваљани разлог (нпр, био болестан и није могао да дође) он се искључивао из цркве. А из св. писма и посланица апостола знамо да су хришћани и тад били склони свађама, деобама и погрешним учењима.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pa zar mi nemamo odgovornost?

Имамо. Свако ће одговарати за свој живот. Свештеничка служба има своју одговорност, свако од њих ће одговарати и по свом чину, не само као Хришћанин мирјанин.

То што вас буни ствар месечног циклуса код жена, знајте да и кад неко прокрвари на дан кад се причестио, треба спалити марамицу или одећу са његовом крвљу.

Одговор мог духовника на питање поводом месечног циклуса и причешћивања:

Побожније жене се уздржавају од Причешћа кад имају месечни циклус. У изузетним приликама као што је Литургија на сам дан Васкрса требало би ипак жена да превазиђе то што има месечни циклус и да се причести.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

??????? ??? ????????? ?? ?????? ??????? ???????? ??????? ? ????????????:

????????? ???? ?? ?????????? ?? ???????? ??? ????? ??????? ??????. ? ????????? ????????? ??? ??? ?? ????????? ?? ??? ??? ??????? ??????? ?? ???? ???? ?? ????????? ?? ??? ??? ??????? ?????? ? ?? ?? ????????.

??? ?? ????? ???? ??????? ???????.

Подели на овим сајтовима

Значи, жена је добила. Она стоји у току Литургије. Али, она не приступа Чаши. Ја не видим разлог њеног стојања ту, тада ако већ не жели да приступи Чаши. Поново се враћам на мој први пост у овој теми, шта је онда са оним молитвама где се види да се ми сви молимо у првом лицу множине да Св. Дух раздели свима нама Дарове који су пред нама?

Подели на овим сајтовима

????????? ?? ????? ?? ?? ?? ??? ??????????.

??, ??? ??????????? ????????. ???? ?? ??????? ??? ?? ??? ???? ??????? ?? ?????? ????????? ?? ?? ????????. ??? ?? ???????????? ?????? ??????????? ???????.

????, ?? ?? ?????? ?????????. ????????? ????????? ?? ????????. ? ???? ?? ?? ?? ???????. ? ? ????????? ???????????? ?? ???? ?? ??? ??? ??????? ???? ?? ???? ???? ?? ???? ?? ??? ??? ?????. ???? ?? ???? ? ? ??????? ???? ????????. ?????, ??????? ???? ?? ??? ???? ? ?? ??? ??? ?? ?????? ?? ???, ?? ?? ??? ??????? ??? ??. ? ?? ??? ????? ?????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ?????? ? ???? ??? ? ?? ?? ?? ??????? ???????. ? ???? ???? ???????.

???? ?? ????????? ??? ???? ????? ??????, ?????? ?? ?? ????. ? ????? ???? ?? ???????. ?????, ???? ?? ?? ???????? ???? ?? ???.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...