Jump to content

трилогија Кум

Оцени ову тему

Препоручена порука

Овде бих волео да дискутујем о овом фантастичној трилогији. Ово је за мене светиња. Колико само сцена, дијалога, симболике, прича... Многи, који ме знају, кажу да претерујем са овим филмом, да га сувише уздижем. А ја шта ћу, кад једноставно се сваки пут најежим када га гледам.

Прво ћу размислити одакле да почнем да пишем о овој теми, јер ми је ово најомиљенија филмска тема  8)

Подели на овим сајтовима

хехехехе... да да... поштено, овде бих више волео да дискутујемо о филму него само да лепимо информације о истом. за то служи рубрика ФИлмови које не смете пропустити

Подели на овим сајтовима

Па шта је опчињавајуће у овој трилогији, одабир теме, односи међу ликовима,

избор глумаца, представљени нам карактери, или,....?

Није да није добар, ал нисам га гледао скоро, па су неке слике потпуно избледеле.

Неке су тако маркантне да су антологијске, али то је више због глумачког умећа, бар је то мој суд.

Ал сам се распричо,.....ко да сам ја уводничар у тему,

деда извињавам се.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ?? ???????????? ? ???? ?????????, ?????? ????, ?????? ???? ????????, ????? ???????, ???????????? ??? ?????????, ???,....????? ?? ???? ?????, ?? ????? ?? ?????? ?????, ?? ?? ???? ????? ??????? ?????????.???? ?? ???? ????????? ?? ?? ????????????, ??? ?? ?? ???? ???? ????????? ?????, ??? ?? ?? ??? ???.?? ??? ?? ????????,.....?? ?? ??? ?? ????????? ? ????, ???? ????????? ??.

??, ????? ?????, ??? ?? ?? ?????????. ?? ??? ?????? ????? ?? ??????? ? ???? ?? 101 ? ?????.???, ??????? ?????. ??? ???? ???? ?? ?????? ? ???????. ? ????? ?????? ??? ????, ???? ??? ???? ?? ????? ????. ????????? ???????? ?????? ?? ?????? ????????.
Подели на овим сајтовима

Зато ми и јесте необична твоја "опчињеност", филмом у коме је систем  моралних начела и вредности,

за наше прилике, ај да кажем необичан.

нажалост ту сцену не памтим довољно да бих могао да је коментаришем, ал

кад дође на ред она сцена кад дон седи на столици покривен ћебетом, зимско сунце, башта.....

Подели на овим сајтовима

......................................

Нпр, почетак филма. Кад онај каже да верује у Америку. И тражи правду код дона, тако што хоће да други пати. Занимљиво гледиште правде са стране Бонасере.

на овај део сам мислио кад сам рекао да се разликују морална начела православних хришћана, од морала Сицилијанске мафије.

Курва, може, ал не моја мајка, сестра, ћерка. То се у православљу никад није могло.

Подели на овим сајтовима

Па хвала Богу да се разликују начела. Једина добра страна код Сицилијанаца јесте што верују у породицу и то за њих представља светињу (о послу се не прича за столом...).

Хтео сам само да кажем, да кроз ову сцену видимо како један лик (Бонасера који ради у мртвачници) замишља правду. За мене правда никад није била да вратим неком истом мером него да се трудим да се издигнем из тих приземних, тривијалних ствари које су погубне и које од тебе праве биће које је горе од псета (... причали смо о Пасјем животу?).

Подели на овим сајтовима

Можда би добро било овде рећи следеће

Православни хришћани морал црпу из љубави,

а код католика је страхопоштовање примарни покретач, па и основ за извођење моралних категорија.

Подели на овим сајтовима

Па ок, само не волим  те поделе и то да смо ми, православни, сад бољи. А чим је нешто са запада, то не ваља. Не волим такву причу. Људи су људи.

Уосталом, једно је страх а друго страхопоштовање. О томе је и Јеротић говорио.

Кад смо већ код те сцене, поред те Бонасерине правде, ту је и одговор дон Вита. Зашто му, ипак, Вито удовољава? Зато што је данас дан венчања његове ћерке. И прекорева Бонасеру што ипак није дошао пре да изрази поштовање (читај, да пољуби руку) јер би овај то одмах схватио као покорност и тада би без придике урадио све за Бонасеру. Оно чему се они руководе (не мислим на запад него на људе у криминалу, бизнису уопште) јесте чувена максима  НЕМОЈ ТО СХВАТИТИ ЛИЧНО, СВЕ ЈЕ ТО ПОСАО.

Али, полако, лагано ћемо доћи до тога.

Подели на овим сајтовима

О па ти ниси обичан деда него  Деда или још боље чича,

можда је боље да се ја повучем, не осећам се баш зрелим за ову тему,

а оно знаш бона сера,  сер бон, много то одудара од мене. ;D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...