Jump to content

СРАМОТА !!!! СРАМОТА !!!! СРАМОТА !!!! СРАМОТА !!!!

Препоручена порука

СЕКТАШИ НАМ ОДГАЈАЈУ ДЈЕЦУ,ДОКЛЕ ВИШЕ !!!!!?????

SEKTAŠI NAM GAJE DECU!

Obradovići iz Obrenovca, pripadnici Jehovinih svedoka, kao „hraniteljska porodica" od države dobili troje dece na vaspitavanje!

Постављена слика

Bračni par iz Obrenovca, članovi sekte Jehovini svedoci, od Centra za socijalni rad dobili su na hraniteljsku negu troje dece bez roditeljskog staranja, a majka jedne devojčice tvrdi da je time narušen verski i nacionalni identitet njene ćerke! Slađana Jovanović, majka jedanaestogodišnje S. B., kaže za Press da su odlukom socijalne službe povređena i njena roditeljska prava.

- Ćerka mi je pre godinu dana smeštena u porodicu sektaša. Da su Jehovini svedoci saznala sam upravo od nje. Pao mi je mrak na oči. To je mimo pravila. Prekršen je pravilnik o hraniteljstvu. Narušena su prvo detetova, a onda i moja prava kao majke - priča Slađana.

Tužna sudbina

Igrom sudbine, Jovanovićeva nema uslova da se brine o svojoj ćerki, jer i sama potiče iz hraniteljske porodice.

Постављена слика

Traži pravdu i zaštitu svoje ćerke... Slađana Jovanović

- Dete sam iz doma. Ostavljena sam sa šest meseci. Bila sam kod hranitelja dok mi mama nije umrla, posle čega sam vraćena u dom. Nemam nikog ko bi stao iza mene da me podrži. Nezaposlena sam i bez krova nad glavom... Zbog takve sudbine, sa njom sam bukvalno dva dana bila na ulici, pa sam je sa pet godina dala u dom - priča Jovanovićeva.

U ovoj porodici S. B. je već godinu dana. Dete je tri i po godine išlo kod psihoterapeuta, sklono je povređivanju i ima psihičke probleme.

- Porodica iz Obrenovca meni uskraćuje prava kao majci. Viđam ćerku u okviru centra, a dok dete ne dobije temperaturu i napad plača, oni nam ne dozvoljavaju da provedemo dan zajedno. Osim toga, ti ljudi izgladnjuju moju ćerku i ne daju joj da se druži sa decom pravoslavne vere. Ne sme da ide na rođendane, zabranjeno joj je da me zove, krst ne sme da nosi, kažnjavaju je... - ogorčena je Jovanovićeva, koja ističe da je tragično što naša deca preko institucija države završavaju u verskoj zajednici koja nije registrovana kao regularna crkva.

U Centru za porodični smeštaj dece i omladine, koji je nadležan za pronalazak hraniteljskih porodica, potvrđeno nam je da je porodica, koja pored ove devojčice ima još dvoje dece na hraniteljstvu, pripada verskoj sekti Jehovini svedoci.

Socijalno ne vidi problem

Direktor Centra za porodični smeštaj dece i omladine Dobrila Grujić, međutim, tvrdi da porodica veoma dobro brine o devojčici.

Na prvu reakciju majke tražila sam od Centra za socijalni rad da odmah obiđe hraniteljsku porodicu i ustanovi da li postoje rizici po devojčicu. S obzirom na to da su hranitelji pripadnici Jehovinih svedoka, organizovali smo sastanak kako bismo videli šta je najvažnije da se uradi u interesu deteta.

Na tom sastanku svi su delili mišljenje da za devojčicu ne bi bilo dobro da se izmesti iz ove porodice, jer i ona sama to ne želi. Što je najvažnije, ova porodica veoma dobro brine o devojčici. Ona nije ugrožena. Naprotiv, puno je popravila svoje stanje - tvrdi Grujićeva.

Rukovodilac službe za podršku Centra za porodični smeštaj Tamara Borisavljević objašnjava da je porodica iz Obrenovca nekoliko godina uspešna u hraniteljstvu.

- Pored ove devojčice oni imaju još dvoje dece. Kroz dosadašnje praćenje ta porodica je pokazala da ima sve uslove za bavljenjenje hraniteljstvom - kaže Borisavljevićeva.

Постављена слика

Ne sme da ide na rođendane, zabranjeno joj je da me zove, krst ne sme da nosi, kažnjavaju je...Slađana Jovanović, majka maloletne S. B.

LJ. RAČIĆ

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=60337&sectionId=33

Подели на овим сајтовима

• Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Е ово је секуларно држава-боли пета администрацију за подмладак но им је кукавцима једино да играју фирцика са јевропом  0508_music

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Pa bolje bi bilo da su decu dali muslimanskoj porodici nego ovo !!Ako je ovo preduslov za put u evropu onda ja otkazujem svoj put !

Razmislja li drzava o duhovnom stanju dece (svojih gradjana) ?

Ne kazem ja da su ti ljudi losi jer su u sekti to je njihova slobodna volja ali da li je pravedno prema deci(bioloski roditelji im sigurno nisu jehovisti) da odrastaju uz roditelje koji zivot zive po modalitetu Jehovinih svedoka ??

Подели на овим сајтовима

Socijalni radnici vode brigu o svemu sem o zaštiti ličnosti i života, i to odgovorno tvrdijm, posebno u Obrenovcu pošto sa njima "ratujem" već 4 godine.

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Да се којим случајем десило обратно , мислим да би вест дошла до међународног суда , једноставно нема право нико никоме да намеће религију а поготово туђој деци.

Подели на овим сајтовима

naravno da nema ali tu sada treba dobar advokat, dečji psiholog i SUP da se uključi, zato što SUP ima posebne jedinice koje se bave verskim sektama, a odakle toj ženi novac za sve to

to je vrzino kolo Željko, ne daj Bože da nekome zatreba Socijalna služba 8084.gif

Подели на овим сајтовима

?????? ???!

? ????????? ?????? ??? ? ???? ????

3. ?????????? ????? ?????????? ????????? 

???? 21.

????? ????????? ????????? ???????? ?????? ?? ????????? ??? ???????? ?? ????????? ?? ?????? ?????????????? ????????? – ?????? ? ???????? ??????? ? ?????? ?????????? ??????? ?????????, ? ???? ??????? ???? ?????? ?? ????????? ??????? ??? ????? ??????????????? ????????, ?? ?????? ?????????????? ????????? ??? ????????.

??????? ??????? ? ???????? ??????? ????? ?????????? ????????? ???????? ?? ???????? ??????????? ??????? ????????? ?? ????? ? ????????? ????? ? ??????? ?? ??????? ???? ??? ??????????? ???????, ????????? ? ??? ?????????? ???????????? ?????????:

1) ???????????? ???????? ???????? ?? ???? ? ??????? ?????? ?? ???????????? ? ???????????;

2) ???????????? ????????? ??????? ?????? ? ???? ?????????? ??????? ??????? ??????????? ? ????????????? ????????? ???????;

3) ??????? ?????????? ?????? ???? ?????????? ???? ?????? ?????? ? ?????? ???????? ??? ? ?????? ?????? ????? ?? ?????? ?????????;

4. ??????? ??????? ?????? ? ???????????? ?????????? ? ????????;

5) ?????????? ???????? ???????????? ? ???????????? ??????????? ?????? ?? ?????????? ???? ? ???????? ????????? ?????? ?? ????????? ???.

???? ???, (??? ? ???????? ???? :smiley:) ????? ?? ????? ?? ????? ?????? ?????????, ? ???? ??????? ?????? ??????!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Željko žena je dete iz doma, nema smeštaj dakle ne slavi slavu, pitanje je da li ej krštena te će socijalni radnik reći da i nema verski identitet 1736_action

još malo pa ću početi da koristim njihovu retoriku, zbuni protiivnika i otmi sve što možeš, ustvari već koristim njihovu retoriku ali za sada samo protiv njih, znaš li da smo mi ( ja sam zakonski staratelj svojoj majci već 4 godine) građani drugog reda  0409_feel

Подели на овим сајтовима

Dozvoliti da nam jehovici hrane i odgajaju decu. Zar se neki smestaj i posao ne moze naci za majku deteta da dete ima koliko toliko normalno detinjstvo.

Nije valjda da smo na taj nivo pali da nam njihovo covekoljublje smeta.Ipak prihvatiti troje odbacene dece nije na osudu njima nego nama. Ja ovaj clanak vidim kao poziv pravoslavnom narodu da napravi akciju i pomogne koliko se pomoci moze.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...