И.стојковић Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Добро... Закључак: Сви су Руси зли јер је неко написао антисемитски текст, а текст је антисемитски јер....???? Мајка умрле девојке је једна лажовчина која користи смрт свог детета, ради....??? Девојка на самрти је лагала ради...???? Сви на овом свету мрзе Јевреје, ради....???? Није предуслов преласка у другу веру, ради добијања држављанства Израела, јер то пише...???? И онда текст http://www.politika.rs/rubrike/Moj-zivot-u-inostranstvu/Od-Beograda-do-Izraela.sr.html у коме између осталог пише: То не значи да нисмо ми сви "мали" људи, на целом свету пиони у рукама владара. Израел је почео да цвета после скоро 2.000 година. Ту сам наставила школовање, прешла у јудаизам да бих добила држављанство. Да бих могла да живим без проблема као и остали држављани, ишла сам у војску (овде девојке обавезно идо у војску 18 месеци). После тога удаја, деца, посао, борба са свакодневним животом као и свуда... и још пише Имам три држављанства – али не осећам се да припадам ни једној од њих. Кад сам била млађа, нисам знала шта бих изабрала да будем: Српкиња, Американка, Израелка. Не осецам се бас тако строго ни једна од ових. Данас знам да сам где год ишла или живела, ја сам Божије дете. Бог нам је дао целу земаљску куглу да уживамо у њој. Могу искрено рећи да бих се снашла ма где живела јер се осећам као држављанка целог света. Ово задовољство сигурно није саздано на лажима, али не, и она лаже јер...??? Аман људи! За себе могу тврдити, да нигде, никад и ни због чега нисам писао, нити "прећутао", било какав вид угрожавања било кога, по било ком основу. Тако и по овој теми.... Али невероватно је интригирајуће, да смо често спремни да пружамо заштиту и кад за то нема потребе, не размишљајући, да у већини случајева и кад има разлога да неког заштитимо, не чинимо са Богом у срцу и на устима, већ својим егом кога не умирисмо. Најрађе би закључао ову тему, јер заиста почињем да се питам, да можда ни ова девојка у бити није умрла, јер...??? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Doktori su danas postali paraziti,koji nista ne rade ,samo piju kafu i vataju sestre po bolnickim hodnicima.Barem kod nas.Djevojci,Gospod nek podari Carstvo Nebesko.Amin Zaborave uvek na obavezu Немој да лупеташ по форуму јер ћеш бити поново забрањен! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Ивице шта си хтео да кажеш на крају, да је тачно да су девојци нудили помоћ под условом да се изјасни да је Јеврејка или атеиста? Текст из политике који се поставио непоказује ништа. Прихватање Јудаизма омогућује брзо добијање држављанства, не и једини могући начин. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Ja ovdje baš mnogo ne vidim po čemu bi netko bolestan od neizlječive bolesti morao i trebao odmah biti kandidatom na svetost i kanonizaciju. Takvih su nažalost pune bolnice, čak i vrlo mala djeca svakodnevno umiru od leukemije i sličnih bolesti. Naravno da su to sve ogromne osobne i porodične tragedije ali sve to pripada normalnom životu, zdravlje i bolest, veselje i žalost, pa i smrt. Samo smo mi skloni potiskivati one strane života koje nam se ne svidjaju. A što se tiče tog navodnog odbijanja da se izjasni kao ateista ili židovka po vjeri nakon čega joj tek bude omogućen tretman, taj konkretan slučaj ne znam pa ne mogu ništa ni reći osim da je stvarno previše važan kako bismo izvodili zaključke samo na osnovu neprovjerenih i dosta proturječnih novinarskih vijesti. A što se tiče toga samog čina odbijanja rado bih napomenuo da postoji gomila i drugih stvari u životu osim vjere koje bi svaki normalan čovjek sigurno bez nekog velikog razmišljanja odbio i radije znači ostao bez šanse na izlječenje nego pristupio na te takve uslove. Ali isto tako bi ih možda i ispunio, tu je ta granica vrlo tanka. Takvih uslova može biti svakakvih, ja ću takvih par izmisliti i namjerno pretjerati s njima i iskarikirati ih pa se i vi zamislite da li biste na takvo nešto pristali. A ne moraju se pri tom uopšte ticati ni vjere ni vašeg vjerskog uvjerenja: Zamislite da ste mladi vrlo pogledni recimo 25 godišnji momčić, cijeli život pred vama ali obolite od leukemije. Upozna vas neukusno bogati stariji gay kome se svidite i koji vam ponudi da zaplati svo vaše liječenje u najboljoj klinici na svijetu sa vrlo visokom ili skoro sigurnom šansom na izlječenje ali samo pod uslovom da s njim stupite u partnerstvo i naravno u sexualnu vezu. Pristali biste na to? Ako mislite da je to baš fikcija takvih slučajeva je u USA i po svijetu dosta. Mislim tim situaciju kad heterosexualni mladići iz nekog razloga pristanu stupiti u vezu ili partnerstvo s nekakvim takvim bogatim gayom koji im zauzvrat ispuni nešto što je njima u životu vrlo važno, može se to ticati čak i zdravlja. Siromašni ste roditelji kojim je vrlo malo dijete recimo dvogodišnje ili trogodišnje obolilo od nekakve neizlječive bolesti koju može izlječiti samo astronomski skup medicinski tretman i terapija na koju para nažalost nemate. A morate se odlučiti vrlo brzo, praktično preko noći jer svako odugovlačenje vodi k smrti. Preko posrednika, recimo advokata javi vam se anonimni bogati sponzor, milijarder koji vam obeća pomoć pod ovim uslovom. Dijete bude izlječeno ako ga se odreknete i date im ga u nepovratnu adopciju. Bez ikakve šanse da ga ikad poslije u životu vidite, budu mu promjenjeni dokumenti, generalije, ime i prezime itd. Pristali biste na to: radije zdravo i živo pa kad i ne sa vama ili da ostane s vama i umre za par mjeseci? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Цитат Doktori su danas postali paraziti,koji nista ne rade ,samo piju kafu i vataju sestre po bolnickim hodnicima.Barem kod nas.Djevojci,Gospod nek podari Carstvo Nebesko.Amin Zaborave uvek na obavezu Немој да лупеташ по форуму јер ћеш бити поново забрањен! A sta lupetam???? Zabole me hoces me banovati ili ne.Ti i takvi kao ti mi neces odredjivati sta i kad cu sta reci,jel to jasno???Jesam koga uvredio na forumu mozda sa prethodnom izjavom???Od mene necete napraviti forumskog roba .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Цитат Цитат Doktori su danas postali paraziti,koji nista ne rade ,samo piju kafu i vataju sestre po bolnickim hodnicima.Barem kod nas.Djevojci,Gospod nek podari Carstvo Nebesko.Amin Zaborave uvek na obavezu Немој да лупеташ по форуму јер ћеш бити поново забрањен! A sta lupetam???? Zabole me hoces me banovati ili ne.Ti i takvi kao ti mi neces odredjivati sta i kad cu sta reci,jel to jasno???Jesam koga uvredio na forumu mozda sa prethodnom izjavom???Od mene necete napraviti forumskog roba .... Због свих ових изјава имаш задњу опомену пред бановање, па ако те баш брига (да не понављам твоје безпбразне речи које упућујеш свештенику) онда ти свакако неће ово тешко пасти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Само би се осврнуо на јеврејску толеранцију према другим конфесијама. Једном речју,презиру све,а најгори су они са кикицама и шеширима,рецимо да су пандам нашим зилотима. Мој свештеник често борави у Јерусалиму,и било је тренутака,кад му је мантија била испљувана... Толико о верској толеранцији... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Цитат Цитат Цитат Doktori su danas postali paraziti,koji nista ne rade ,samo piju kafu i vataju sestre po bolnickim hodnicima.Barem kod nas.Djevojci,Gospod nek podari Carstvo Nebesko.Amin Zaborave uvek na obavezu Немој да лупеташ по форуму јер ћеш бити поново забрањен! A sta lupetam???? Zabole me hoces me banovati ili ne.Ti i takvi kao ti mi neces odredjivati sta i kad cu sta reci,jel to jasno???Jesam koga uvredio na forumu mozda sa prethodnom izjavom???Od mene necete napraviti forumskog roba .... Због свих ових изјава имаш задњу опомену пред бановање, па ако те баш брига (да не понављам твоје безпбразне речи које упућујеш свештенику) онда ти свакако неће ово тешко пасти. Ako si svetsenik,nisi Bog! Vidim da je Administracija vec resila da me lincuje(ovaj put bez valjanog razloga),pa izvolite gospodo,pokazite i ovaj put vasa dela ljubavi,da nebudu samo zive reci! 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Одмори једно месец дана. 1000000001010 Следећи пут се научи да не генерализујеш ствари не не вређаш докторе и медицинске сестре. Ако имаш неки проблем са собом, то можемо да решимо на другачији начин. Банован си на 20 дана без права писања на форуму. Администрација Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Ивице шта си хтео да кажеш на крају, да је тачно да су девојци нудили помоћ под условом да се изјасни да је Јеврејка или атеиста? Текст из политике који се поставио непоказује ништа. Прихватање Јудаизма омогућује брзо добијање држављанства, не и једини могући начин. Нисам рекао ни да јесу ни да нису, осим ако из овог одговора се да закључити, тако нешто. https://www.pouke.org/forum/index.php/board,7.0.html Текст нисам поставио ја већ Цитат Порекло није неопходно. Од Београда до Израела Ако и текст не лаже, онда је јасно госпођа навела прешла у јудаизам да бих добила држављанство. Дакле не брже, већ уопште да би добила.... Али стварно то више нема никакве везе...... 1000000001010 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Цитат Ивице шта си хтео да кажеш на крају, да је тачно да су девојци нудили помоћ под условом да се изјасни да је Јеврејка или атеиста? Текст из политике који се поставио непоказује ништа. Прихватање Јудаизма омогућује брзо добијање држављанства, не и једини могући начин. Нисам рекао ни да јесу ни да нису, осим ако из овог одговора се да закључити, тако нешто. https://www.pouke.org/forum/index.php/board,7.0.html Текст нисам поставио ја већ Цитат Порекло није неопходно. Од Београда до Израела Ако и текст не лаже, онда је јасно госпођа навела прешла у јудаизам да бих добила држављанство. Дакле не брже, већ уопште да би добила.... Али стварно то више нема никакве везе...... 1000000001010 1405_love Како се добија држављанство, лепо стоји на сајту израелске владе http://www.mfa.gov.il/MFA/MFAArchive/2000_2009/2001/8/Acquisition%20of%20Israeli%20Nationality Држављанстов се може добити на основу: Birth The Law of Return Residence Naturalization Натурализација подразумева да се може стећи држављанство након 3-5 година боравка при томе не мораш бити Јевреј уопште. Дакле дотична госпођа је прешла на Јудаизам да би могла убрзано да добије држављанство. Осим тога остаје и даље текст у коме је оповргнуто да љекари нису хтјели да помогну дјевојци јер наводно није била израелска држављанка. Њој није било помоћи једноставно и са новом јетром би исто прошла. Тако да остаје да су Руси мало убацили патетику у текст у коме је млада дјевојка наводно преминула као жртва Јеврејског расизма... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Цитат Да најпре кажем наравно да ако је дјевојка умрла због тога што јој неко није хтјео помоћи јер није хтјела да се одрекне православља, слава Богу на томе. Постала је мученица. Међутим, као што се можемо ипак увјерити на основу јасне чињенице како се стиче Израелско држављанство то значи да је овај патетични текст једна очигледна измишљотина. Тотални је нонсенс да Израел за примање држављанства тражи да се неко изјасни да је атеиста. За примање Израелско држављанства основна ствар је да неко из породице има Јеврејску крв, или се наравно добровољно конвертује у Јудејца. Не мора бити чистокрвни Јевреј, али да је неко бар по једној линији имао Јеврејског претка. Остало је ствар што каже Тавита од државе до државе са којима Израел има дипломатске односе. Од распада СССР 1990-те године близу 700 000 Руса је прешло у Израел и многи су добили држављанство, а да их нико није питао за вјероисповијест. У Русији су пали на ниске гране неки који покушавају да злоупотребе православље за испуњавање неких своји личних циљева. Није ли испитивање порекла и крви оно што су радили нацисти и што раде и други расисти ? Некако ко год каже нешто о Јеврејима бива проглашено расизмом, антисемитизмом или пак говором мржње, а некако изгледа да су они највећи расисти.Најомиљенија реченица ми је "Нисам антисемита, али...".Јевреји нису раса а нису ни етничка скупина, бар не чистокрвна. Разлика између Јевреја и свих осталих народа је управо то "испитивање крви". Сви народи су клубови затвореног типа, рађаш се као члан или евентуално постајеш "почасни члан" путем брака. Само Јевреји пружају прилику да постанеш пуноправни припадник њиховог народа прихватањем Јудаизма. Израел би морао да пооштри услове за добијање држављанства, а не да сваком антисемити и гребатору даје могућност да уништава државу изнутра. Зашто би они давали држављансво некоме ко не може да превали преко језика реч "Јеврејка", без испитивања њених верских убеђења? А ево тих чистокрвних расиста који хоће да загосподаре гојима. Uploaded with ImageShack.us מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Izmislili Rusi... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Него шта да раде са провокаторима и мисионарима? Нажалост, за сада их пуштају у земљу. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 23, 2011 Пријави Подели Написано Март 23, 2011 Цитат Izmislili Rusi... Ма да исто тако пример Татона је како се Срби односе према Французима. Наводиш израелске зилоте као некакав пример. Ти у црним оделима су ортодоксни Јевреји. За њих су и многи Јевреји у Израелу либерални па шта са тим? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука