Jump to content

Ateisti o religiji opet

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu).

srce i Hristos dele kancelariju... don vori

Ne brinem.Znam da nece nikoga ostaviti bez sanse da postane clan Crkve.U tome je i problem-glediste koje zastupate negira smisao ikonomije spasenja i znacaj Hristovog stradanja i vaskrsenja za prevazilazenje smrtnosti tvorevine,kroz slobodnu zajednicu sa Bogom.

jos ce mnogo vode proteci dok shvatis da Hristovo stradanje i Vaskrsenje nije bilo ni za kakvog "clana" bilo cega.

Crkva je zajednica,

Hristovo telo, kojim se spasavamo je zajednica Boga i Coveka,

svako telo koje je ta ista zajednica, jeste ujedno i telo Hristivo,

to telo, telo BogoCoveka kojim se pricescujemo, JESTE Crkva,

TU crkvu ni vrata adova nece razrusiti

TU Crkvu (hram) Bog dize i Vaskrsava Duhom Svetim

...a clanovi Crkve postajemo krstenjem. 0205_whistling

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu).

Ne brinem.Znam da nece nikoga ostaviti bez sanse da postane clan Crkve.U tome je i problem-glediste koje zastupate negira smisao ikonomije spasenja i znacaj Hristovog stradanja i vaskrsenja za prevazilazenje smrtnosti tvorevine,kroz slobodnu zajednicu sa Bogom.

jos ce mnogo vode proteci dok shvatis da Hristovo stradanje i Vaskrsenje nije bilo ni za kakvog "clana" bilo cega.

Crkva je zajednica,

...a clanovi Crkve postajemo krstenjem. 0205_whistling
Duha Svetog

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Crkva je zajednica,

Naprotiv, scena sa Koletom me ne uzbudjuje jer imam dovoljan broj godina i iskustva tako da poznajem moc novca, moc koju poseduje novac prelazi drzavne granice/religiju/moral itd. Bog voli ekstraprofitere.

Подели на овим сајтовима

Crkva je zajednica,

...a clanovi Crkve postajemo krstenjem. 1000000001010
Duha Svetog
A gde je krstenje u prebrojavanju dobrih/losih dela?

Подели на овим сајтовима

ne razumem te sta pitas?

Koliko sam shvatio,slozio si se sa mnom da je,da bi bio clan Crkve,potrebno krstenje.Moje pitanje kakve veze ima krstenje sa prebrojavanjem dobrih/losih dela?

a kad sam ja to povezao?

Pa,koliko sam skapirao to bi za njih bilo svojevrsno krstenje,jer je spasenje nemoguce van Crkve.

Подели на овим сајтовима

ne razumem te sta pitas?

Koliko sam shvatio,slozio si se sa mnom da je,da bi bio clan Crkve,potrebno krstenje.Moje pitanje kakve veze ima krstenje sa prebrojavanjem dobrih/losih dela?

a kad sam ja to povezao?

Pa,koliko sam skapirao to bi za njih bilo svojevrsno krstenje,jer je spasenje nemoguce van Crkve.
sta, prebrojavanje dela bi bilo neka neka vrsta krstenja po tebi?

mislim da si sve lose skapirao.

pogresno si shavtio moje citiranje Apostola i njegovo misljenje o sudu bez zakona.

to da ce im biti sudjeno po zakonu srca nema ama bas nikakve veze sa prebrojavanjem dobrih/losih dela.

jednostavno ako ce za nas biti Hristov sud kao ogledalo u kome ce mo se ogledati, za njih ce biti sud savesti u kojem ce se ogledati. a to nije prebrojavanje.

ja tako razumem te reci.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Predlazem promenu imena teme u "Dva vernika o religiji opet"  :)

Предлажем да направимо колико ти не можеш да сконташ једну просту реченицу,а имаш дете и вероватно посао.Ето где је Србија спала  confused

Подели на овим сајтовима

Ateisti obicno misle da je dovoljno da ne krades, ne ubijas da nisi kao Hitler i to je to ti si dobar.

To bi moglo da se prihvati pod uslovom da Boga nema. Medjutim, ako Boga ima to onda nije dovoljno iz

prostog razloga sto posle telesne smrti postoje dva mesta na koje ljudi idu raj ili pakao. Da bi covek usao

u raj nesme da postoji nijedna mrlja na njemu jer Hristos kaze Nista necisto nece ucu u Carstvo nebesko.

Sto se tice posta i molitve oni nisu cilj sam po sebi vec sredstvo da bi se covek obozio i pripremio za zivot

buduceg veka gde nema ni pijenja ni jedenja ni zenidbe. Ljudi ce da budu kao andjeli.

Kako se to uklapa sa onim sto ste mi pricali da niko pa cak ni svetitelji nisu bezgresni... tj. cak i oni imaju "mrlju"?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ateisti obicno misle da je dovoljno da ne krades, ne ubijas da nisi kao Hitler i to je to ti si dobar.

To bi moglo da se prihvati pod uslovom da Boga nema. Medjutim, ako Boga ima to onda nije dovoljno iz

prostog razloga sto posle telesne smrti postoje dva mesta na koje ljudi idu raj ili pakao. Da bi covek usao

u raj nesme da postoji nijedna mrlja na njemu jer Hristos kaze Nista necisto nece ucu u Carstvo nebesko.

Sto se tice posta i molitve oni nisu cilj sam po sebi vec sredstvo da bi se covek obozio i pripremio za zivot

buduceg veka gde nema ni pijenja ni jedenja ni zenidbe. Ljudi ce da budu kao andjeli.

Kako se to uklapa sa onim sto ste mi pricali da niko pa cak ni svetitelji nisu bezgresni... tj. cak i oni imaju "mrlju"?

Ispovest i kajanje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Само је Исус био без греха..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...