Sherlock H. Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu). Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 А јел си приметио некад да не говоре све оно што могу,можда не смеју?И то јеси сигурно Sto bi se neko plasio da prica o nauci, geografiji, religiji, automatici, metoereologiji, istoriji... Eto npr. bila neka emisija o mont everestu i ja posle proverio, sve sto su rekli u emisiji stvarno tako bilo i jeste jos uvek... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Malo je arogantana stav "to je istina i kvit" :bla: e vidis, posto ti verovatno gledajuci b92, diskaverije, historije, i ostale instrumentalizovane lazovcine Naravno... primetio sam da skoro nikad ne grese i ne prikazuju neistine (a proveravao sam ih ) tako da nemam razloga da verujem da nesto lazu i u vezi sa ovim 0212_rolleyes 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha A jesi li gledao emisiju o "teoriji o istorijskim vanzemaljcima" gde tvrde da su vanzemaljci izgradili piramide i doneli kugu na Zemlju? Sorry ne gledam palmu i avalu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu). Aha! Eto! I ko je sad u pravu? Kome da veruju oni sto ne poznaju hrista? 0212_rolleyes пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu). Па то нису наши ставови,то су цитати из Светог писма.Ја колико знам неки светац је рекао да ће се на крају сви спасити.Нећу да лупим ко је тај светац ко зна нека каже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu). Aha! Eto! I ko je sad u pravu? Kome da veruju oni sto ne poznaju hrista? 0212_rolleyes Pa posto nisu ni culi za pravoslavlje,nemaju kome da veruju. 0110_hahaha Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Indios Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 ok... Ako ja zivim pravedan zivot kao ateista... sto bi mi bilo neophodno da zivim pravedan zivot kao pravoslavac? Kole i njegove zene znaju odgovor... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Kako se to odnosi na rimokatolike?Isto mislim da je odgovor da ne znamo.S jedne strane,mi priznajemo njihovo krstenje,ali s druge smo ipak u raskolu.To ostavljamo Bogu. Zašto se onda insistira da neko bude pravoslavan? Niko ne insistira. Svi mi verujemo da smo u pravu. Rimokatolici veruju da su oni itd... A za te razloge moze cela nova tema da se otvori. Ovde na forumu se ta nasa Vera svedoci. Ako je tako, zašto tako malo ljudi menja svoju veru? Luteran će ostati luteran, a katolik katolik i svi su podjednako ubedjeni da je naš njihova vera prava. Jer nije lako reci jednom coveku ili celoj naciji da su 10 vekova ziveli u lazi, i da se cela njihova vera, nada temelji na laz. Prelazak u drugu veru je tezak proces u kom ,ako se pristupi otvorenim srcem, dobija se pozitivan rezultat. Nije to posao koji se zavrsava za 5 minuta. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Da li je hedonizam u suprotnosti sa pravednoscu i iskrenoscu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu). Aha! Eto! I ko je sad u pravu? Kome da veruju oni sto ne poznaju hrista? 0212_rolleyes Па зашто би ико веровао неком на форуму..како си то добро рекао Аха!Ето! аххаха не мора да нам верује нека верује Библији и на правом је путу,нека верује Светим оцима исто је на правом путу.Нека верује своме срцу сигурно неће погрешити! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Ne bih se slozio sa Dragisom i Bartendazom da ce se onima koji nisu culi za pravoslavlje suditi po zakonu srca,jer nas to glediste dovodi do zakljucka da je spasenje moguce van Crkve,mimo Hrista.Ono sto ja mislim jeste da ce oni na neki nacin imati priliku da prihvate Hrista i postanu clanovi Crkve(kao sto je Hristos propovedao u Adu u subotu). Aha! Eto! I ko je sad u pravu? Kome da veruju oni sto ne poznaju hrista? 0212_rolleyes Pa posto nisu ni culi za pravoslavlje,nemaju kome da veruju. 0110_hahaha Malo sam se nasalio sa ovim postom... nije trebalo da ga shvatis ozbiljno... ali poenta i dalje stoji... ni vi koji poznajte pravoslavlje ne znate tacno i ne mozete da se uskladite... a sta da kaze obican narod koji u tom neznanju odluta u fundamentalizam i novoverje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Kako mogu biti spaseni oni koji su ceo život proveli, a da nisu čuli za pravoslavlje? ako postuju "zakon srca" "Jer kad neznabošci, nemajući zakon, sami su sebi zakon; oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu, pošto svjedoči savjest njihova, i pošto se misli njihove među sobom optužuju ili opravdavaju" Јер Бог не гледа ко је ко. 12. Јер који без закона сагријешише, без закона ће и изгинути; а који под законом сагријешише, по закону ће се осудити. pa cekaj ovo sto si citirao kaze da ce oni koji ne znaju "zakon" biti ubijeni... oni koji znaju zakon, njima ce se suditi... znaci ovim prvima se u startu zna sudbina...? Oni koji ne znaju za boga, bez boga ce biti ubijeni, ne ostavlja se alternativa ikakva? opet ti kazem moras se malo udubiti u stil i recnik a pre svega u perspektivu i bogoslovlje Licnosti, nema ovde nikakvog ubijanja. 1) kada kaze bez zakonu ce IZGINUTI to znaci izgubice ono najdragocenije sto svako od nas ima, svoju "dusu" (dusa=licnost), u tom smislu "izginuti" 2) BEZ ZAKONA izginuti, u smislu da buduci da ni to sto imaju dato u srcu nepostuju, normalno je da ce izgubiti bilo kakvu sansu za sebe a sto se tice onih koji POD zakonom sgrjesise, to znaci da buduci da su imali poznanje Zakona Istine i otpali onda ce im sama Istina kao ogledalo u kome ce se ogledati, suditi. inace rec "sud" i "imati sud" (npr sud Hristov) u recniku tog vremena nosi sadrzaj koji nema ama bas nikakve veze sa pravnim pojmom sudjenja. imati sud oznacava imati odredjenu vrstu vidjenja ili nacin gledanja na nesto, znas ono "imati sud o necemu"... tako i Hristiv sud, biti izveden pred Hristov sud ustvari jeste imati puno vidjenje Hristovog pogleda (Istine) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Kako mogu biti spaseni oni koji su ceo život proveli, a da nisu čuli za pravoslavlje? ako postuju "zakon srca" "Jer kad neznabošci, nemajući zakon, sami su sebi zakon; oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu, pošto svjedoči savjest njihova, i pošto se misli njihove među sobom optužuju ili opravdavaju" Јер Бог не гледа ко је ко. 12. Јер који без закона сагријешише, без закона ће и изгинути; а који под законом сагријешише, по закону ће се осудити. pa cekaj ovo sto si citirao kaze da ce oni koji ne znaju "zakon" biti ubijeni... oni koji znaju zakon, njima ce se suditi... znaci ovim prvima se u startu zna sudbina...? Oni koji ne znaju za boga, bez boga ce biti ubijeni, ne ostavlja se alternativa ikakva? Немој ово бувално да схваташ,букво једна 0110_hahaha потражи мало код светих отаца шта они кажу за све што те занима,потруди се мало,седиш за компом и оћеш да ти сервирамо овде 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Kako mogu biti spaseni oni koji su ceo život proveli, a da nisu čuli za pravoslavlje? ako postuju "zakon srca" "Jer kad neznabošci, nemajući zakon, sami su sebi zakon; oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu, pošto svjedoči savjest njihova, i pošto se misli njihove među sobom optužuju ili opravdavaju" Јер Бог не гледа ко је ко. 12. Јер који без закона сагријешише, без закона ће и изгинути; а који под законом сагријешише, по закону ће се осудити. pa cekaj ovo sto si citirao kaze da ce oni koji ne znaju "zakon" biti ubijeni... oni koji znaju zakon, njima ce se suditi... znaci ovim prvima se u startu zna sudbina...? Oni koji ne znaju za boga, bez boga ce biti ubijeni, ne ostavlja se alternativa ikakva? opet ti kazem moras se malo udubiti u stil i recnik a pre svega u perspektivu i bogoslovlje Licnosti, nema ovde nikakvog ubijanja. 1) kada kaze bez zakonu ce IZGINUTI to znaci izgubice ono najdragocenije sto svako od nas ima, svoju "dusu" (dusa=licnost), u tom smislu "izginuti" 2) BEZ ZAKONA izginuti, u smislu da buduci da ni to sto imaju dato u srcu nepostuju, normalno je da ce izgubiti bilo kakvu sansu za sebe a sto se tice onih koji POD zakonom sgrjesise, to znaci da buduci da su imali poznanje Zakona Istine i otpali onda ce im sama Istina kao ogledalo u kome ce se ogledati, suditi. inace rec "sud" i "imati sud" (npr sud Hristov) u recniku tog vremena nosi sadrzaj koji nema ama bas nikakve veze sa pravnim pojmom sudjenja. imati sud oznacava imati odredjenu vrstu vidjenja ili nacin gledanja na nesto, znas ono "imati sud o necemu"... tako i Hristiv sud, biti izveden pred Hristov sud ustvari jeste imati puno vidjenje Hristovog pogleda (Istine) 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 Malo je arogantana stav "to je istina i kvit" 0110_hahaha e vidis, posto ti verovatno gledajuci b92, diskaverije, historije, i ostale instrumentalizovane lazovcineNaravno... primetio sam da skoro nikad ne grese i ne prikazuju neistine (a proveravao sam ih :bla: ) tako da nemam razloga da verujem da nesto lazu i u vezi sa ovim 0212_rolleyes zovite me Trgovcevic.... Ljubisa Trgovcevic 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука