Баба Написано Август 17, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Наиме имао сам деду са почетка ове приче , који је пренео своје животно искуство мени , па сам по његовом умовању и сам резоновао . Тако седим са једним клинцом на ливади и причамо о будућности , било је то у Босни, негде 80-их ,летњи распуст.Ја причам како ћу отићи у Америку, а он прича како ће се оженити и имати децу, и отворити продавницу баш ту у његовој кући доле низ брдо што је ономад била. А ја му на то речем , нећеш ти брале имати ту кућу јер ће то све рат однети. Шта ја знам зашто сам то реко , али тако ми деда говорио , а деда је прошо човек живот и свашта је знао , па је морао знати и будућност, што је најгоре и знао је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 17, 2009 Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Najjaca kefalica ikad..Nisu turciiii,SPANCI... 1312_womens "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 17, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2009 ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 17, 2009 Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Greskica,a ti zeljko sve moras da vidis 0104_cheesy "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 17, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Кријем очи испод капе и ћирим,хихихихи. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Август 17, 2009 Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Koliko je star ovaj deda? Citaj do kraja, odgovor je na kraju, iznenadit ces se! Razgovaraju deda i unuk i unuk pita dedu sta on misli o pucnjavama po skolama, eri kompjutera, i generalno zivotu. Deda je odgovorio, " Pa, da razmislim minute, ja sam rodjen pre: Televizora Pencilina Polio vakcina smrznute hrane Xerox-kopir masina sociva-kontakt lece frisbija pilula Nije bilo: kreditnih kartica lasera Covek nije izmislio: najlon carape klima uredjaje masine za pranje sudova masine za susenje vesa ves je bio okacen napolju da se susi na svezem vazduhu covek nije jos uvek stupio na Mesec Tvoja baka i ja smo se prvo vencali...i onda ziveli zajedno. Svaka porodica je imala oca i majku. Do moje 25e, svakog coveka starijeg od mene sam zvao "Gospodine". Mi smo rodjeni pre gej-prava, kompjuterskog zabavljanja, duplih karijera, decijih centara, i grupnih terapija. Nasi zivoti su bili zasnovani na 10 zapovesti, dobrom rasudjivanju, i zdravom razumu. Mi smo bili uceni da znamo razliku izmedju dobrog i loseg i da budemo odgovorni za nase postupke. Sluziti vojsku je privilegija, ziveti u ovoj zemlji je bila jos veca privilegija. Mislili smo da je brza hrana ona sto ljudi jedu u toku posta. Imati znacajnu-zdravu vezu je znacilo da se slazes sa svojim rodjacima. Raspodeliti vreme je znacilo da provedis veceri sa porodicom a ne vikende kad ne kupujes stanove itd.... Mi nismo culi za FM radia, CDs, elektricne masine za 0102_laugh, jogurt, ili momke sa mindjusama. Slusali smo velike bendove i predsednikove govore na radiu. I ne mogu da se setim niti jednog deteta koje je raznelo sebi mozak slusajuci Tommy Dorsey. Ako vidis ista sto je proizvedeno u Japanu, to je smece. Nismo culi za Mekdonalds, picu i instant kafu. Imali smo prodavnice od jednog dinara-dolara gde si i mogao da kupis nesto za jedan dinar. Sladoled, telefonski poziv, pepsi-sve je bilo 5 para. U moje vreme: Trava je kosena coke je bilo hladno pice-(misli na koka kolu ne drogu) pot je bilo nesto u cemu je majka kuvala rock muzika je bila dedina uspavanka Aids-pomocnici direktoru hardware se mogao naci u prodavnici tehnicke opreme software nije ni postojala kao rec I mi smo zadnja generacija koja je ustvari verovala da zena da bi imala bebu treba da ima muza. Nije cudo sto nas ljudi zovu starim i zbunjenim i sto postoji generacijska praznina...i sta mislis koliko sam ja star? Citaj ispod-prilicno strasno ako mislis o tome ali i prilicno tuzno u isto vreme. Da li ste spremni???????? Ovaj covek bi bio 59 godina. Ovo je jedan od e-maila koji danas dobih i mislim da odgovara ovoj temi. Mozda svi izrazi nisu i kod nas takvi ali je prevod sa Engleskog. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Ovo jeste tako.Moj otac ce u oktobru napuniti 63 godine,majka 62.Ocev prvi projekat po povratku iz Skole rezervnih oficira JNA,tj,prvi ozbiljniji je bio elektrifikacija naseg sela.Mogu samo da kazem da sam imala srecu da imam dosta starije roditelje i starije sestre.Secam se perioda,kada smo zime u onim nesretnim '90-tim,provodili u istoj sobi,svi koliko nas ima,a ima nas kao kusih pasa,jer nismo imali para da grejemo celu kucu,ali smo organizovali spontane knjizevne i muzicke veceri.Nisam imala patike i biciklu,ali sam imala ogromnu biblioteku svojih roditelja i sestara,i grandioznu kolekciju kaseta,singlica i longplayki...Cesto nismo imali mesa,ali je "Politikin Zabavnik",svakog drugog petka,za mene bio obavezna literatura. Sve sto imam i sve sto jesam dugujem svojim starim roditeljima!Bogu hvala,pa sam imala toliko srece! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Cestitamo Generaciji... Ne verujem da smo uspeli! >> > Prema onom sto kazu danasnji pravnici i birokrate, svi mi koji smo bili >> > deca u 30-ima, 40-ima, 50-ima,60-ima, 70-ima i ranim 80-ima, >> > verovatno ne bi trebalo da smo zivi. >> > Deciji kreveti su nam bili obojeni vristecim >> > bojama na bazi olova. >> > Nismo imali zastitne poklopce ili brave na flasicama >> > lekova, vratima i ormaricima, a kada smo se vozili na biciklu, nismo >> > imali kacige. Da ne spominjemo rizik kad smo autostopirali... >> > Kao deca, vozili smo se u automobilima bez pojaseva i vazdusnih >> > jastuka. >> > Pili smo vodu sa cesme u dvoristu, a ne iz flase. >> > Uzas! >> > Jeli smo kolace, hleb i mast i pili gazirana slatka pica, ali nikada >> > nismo bili debeli, jer smo se stalno igrali napolju. Delili smo jedno >> > gazirano pice sa cetiri prijatelja, iz jedne flase, i niko od toga nije >> > umro. >> > Provodili smo sate gradeci male automobile od raznoraznih otpadaka i >> > onda se spustali niz brdo, da bismo tek onda otkrili da smo zaboravili >> > na kocnice. >> > Nakon sto smo se nekoliko puta zabili u zbunje, resili bismo smo >> > problem. >> > Otisli bismo smo od kuce ujutro i igrali se po ceo dan, vracali smo se >> > kuci kada bi se napolju upalila ulicna svetla. >> > Niko nije sa nama razgovarao po ceo dan. >> > Nismo imali mobilni. >> > Nezamislivo! >> > Nismo imali Play Station, Nintendo, X- Boxes, video igrice, 99 >> > satelitskih programa na televiziji, filmove na videu, surround sistem, >> > mobilne telefone, kompjutere ili Internet chatove. >> > Imali smo prijatelje! Izasli bismo iz kuce i nasli ih. >> > Igrali smo izmedju dve vatre i ponekad bi nas lopta >> > stvarno zabolela. >> > Padali smo s drveca, znali smo da se posecemo, polomimo kost ili zub, i >> > zbog tih nesretnih slucajeva nije bilo nikakvih sudskih tuzbi. >> > To su bili nesretni slucajevi. Niko nije bio kriv osim nas. >> > Tukli smo se i udarali jedni druge, dobijali modrice i naucili kako da >> > ih prebolimo. >> > Izmisljali smo igre sa stapovima i teniskim lopticama, i iako nam je >> > bilo receno da ce se to dogoditi, nikome nismo iskopali oko. >> > Vozili smo se na biciklu ili prosetali do prijateljeve kuce, pokucali >> > ili pozvonili na vrata, ili samo usli i igrali se sa njim. >> > Nisu svi drugari ulazili u ekipu. >> > Oni koji nisu, morali su da nauce da se nose sa razocaranjem. >> > Neki ucenici nisu bili pametni i vredni kao ostali i >> > nekada su pali razred i morali su ga ponavljati. >> > Zamislite samo to! >> > Testovi se nisu prilagodjavali iz bilo kog razloga. >> > Nasi postupci su bili samo nasi. >> > Posledice su bile ocekivane. >> > Sama zamisao da nas roditelji vade iz nevolje >> > ako smo imali problema u skoli ili sa zakonom bila je nezamisliva. >> > Oni su ustvari podrzavali skolu i zakon. >> > Neverovatno! >> > Ova generacija je proizvela neke od najboljih >> > preuzimatelja rizika, resavatelja problema i pronalazaca, >> > IKADA ! >> > Imali smo slobodu, neuspeh, uspeh i odgovornost i naucili smo se sa tim >> > nosimo. >> > I vi ste takvi. >> > Cestitamo! >> > >> > >> > >> > Molim Vas da posaljete ovo drugima koji su >> > imali srecu da kao deca odrastu pre nego sto su >> > pravnici i vlada poceli da regulisu nas zivot Odavno sam dobila ovaj mail.Izvinite,kasno je,nemam snage da obrisem ove znakove.Tako ih dobijam,kad mi neko salje sa Yahoo adrese,samo sam ga kopirala.PD mi dade slagvort. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Одлично Изида! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Sluzimo narodu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 I koji je sad to pa mod obrisao moj post > > > > > > > > > > > > > MODU nemoj da te vrag rjera da ga ponovo izbrises inace bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit bandit 0203_cool bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin bangin http-~~-//www.youtube.com/watch?v=O3a8dGn9Npg sad imas dvadtttttttttttttled godina jel , ma gde video osta malkice vise 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 0110_hahaha 0203_cool "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Na rtsu je bila narandzasta pozadina i napisano velikim belim slovima CRTANI FILM,secam se ko danas i dok vreme iscekivanja traje,ja toliko stegnem palceve da bude jos jedna crtac da me prsti kasnije bole 0110_hahaha A inace omiljenic su mi ipak bili diznijevi... 101 dalmatinac,mala sirena,lepotica i zver..klasika.. Mada su ih verno pratili i mece dobrici i evoksi 0203_cool "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Crataci, nase i vase mladosti 0110_hahaha http://www.crtanifilmovi.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Hvala brate 0110_hahaha "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука