Mamica Forumska Написано Март 10, 2011 Пријави Подели Написано Март 10, 2011 Hvala Mileva :drugarstvo:zaista sve stižeš clapc Ja sam spora..... 1405_loveMalo sam gledala po kalendarima i svih godina koje su prestupne je tako i baš me zanima zašto je to tako...inače u kalendaru je Prep.Jovan Kasain iprep.Varsonufije 13.03.(kad je prestupna godina) "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ČtecMiloš Написано Април 2, 2011 Пријави Подели Написано Април 2, 2011 Ja mislim da u kalendaru 29, februara, treba dodati Svetog Forumija Ispovednika , u čast svih forumskih samoprozvanih greengrinispovednika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Isto je i za 2008 godinu mamice u prologu http://www.svetosavl...a=1&date=2-2008 u pravoslavnom kalendaru međutim nije isto, vidi link: http://www.spc.rs/sr...ri/2008/februar E sada, ko ce mi reci, za narednu , 2012 godinu, koja je prestupna, koji svetac je 29 februara (po novom kalendaru)? Sveti Jovan Kasijan ili sveti mucenici Pamfil i Porfirije? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Malo me to zbunjuje, stari - novi kalendar. Vidim u Prologu Vladike Nikolaja da je 29 februar (stari kalendar) Jovan Kasijan, ali ako idemo redom na 29 februar po novom bi trebali biti Svetih 12 mucenika, koji u prostim godinama padaju na 1 mart. E sada me zanima da li ja na 29 februar , po novom kalendaru, trebam da "umetnem" svetog Kasijana na taj dan? Prakticno sveti Jovan Kasijan se slavi svake cetvrte godine ili se mozda ostalim godinama slavi nekog drugog dana i kog? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dionisije Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Slavi se dan ranije kada godina nije prestupna, zajedno sa svetim Vasilijem ispovednikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Slavi se dan ranije kada godina nije prestupna, zajedno sa svetim Vasilijem ispovednikom. E hvala puno. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука