mrzzz Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Pozdrav svima, (nadam se da ovo postavljam na pravom mestu na forumu. Naime nov sam clan tako da mi ne zamerite ukoliko je trebalo da pitam na drugom mestu) Oduvek sam zeleo da budem u Jerusalimu za Vaskrs i ove godine cu konacno ispuniti san. Ono sto me zanima a moj svestenik nije znao da mi odgovori su detalji koji su potrebni da bi moj odlazak i boravak tamo bio Hadziluk. Verovatno bih mogao da nadjem neke odgovore na internetu ali sam pomislio da bi ljudi koji su aktivni ovde bili oni koji bi mogli da mi pomognu. Naime, ono sto je "problem" je sto idem sam. Proverio sam cenu sa agencijama koje organizuju put i tesko da bih mogao da isfinansiram aranzman. Bicu u Jerusalimu (zapravo Izraelu) nedelju dana pred Vaskrs i ostati jos par dana nakon istog. Ono sto sam nasao na internetu su podaci da je zapravo neophodno da se bude u grupi u kojoj je bar jedan duhovnik; da nije dovoljno samo biti u Jerusalimu vec obici "sva" sveta mesta ukljucujuci i Sinaj u Egiptu; da je potrebna gramata Jerusalimskog Patrijarha koja se pak jedino dobija ako se ide u grupi ... uglavnom sve sto sam nasao ukazuje da samostalan odlazak zapravo nije PRAVI Hadziluk. Pa vas molim za savet i bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim. (znam da gramata i "Hadzi-" u imenu ne treba da bude cilj i razlog odlaska kao sto i nije naravno; ali bih voleo da imam sto vise informacija u vezi sa tim) Hvala vam unapred. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 da to sto si naveo je tacno, dakle postoji spisak mesta koji se obilazi (ako je potrebno moze se naci tacno), za prisutstvo svestenika ne znam, i na kraju bude prijem kod Patrijarha gde posle besede dobijes pothrdu o hadziluku. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Ja poznajem jednu sestru iz Crkve što su išli organizovano iz bgd. i nije bilo skupo, ide se 14 dana, samo je rekla da treba dobr akondicija za sve to obići. kako je sa solo putovanjem ja ne znam. Ja bih tako rado išla, i čekam neko buduće vreme kad ću se uputiti. Kažu posle toga puta, da treba živjeti gotovo monaški Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mrzzz Написано Март 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2011 sto se tice cene u Dobrocinstvu je takva da sam osvezavao stranicu par puta misleci da je greska (oko 1800 evra). Bio bih vrlo zahvalan ukoliko bi neko naveo mesta koja je potrebno obici jer, svakako cu obilaziti Izrael/Palestinu za tih 17 dana koliko cu biti tamo. jedini problem ce mi biti Sinaj. Koliko znam (sa interneta) kod Patrijarha ne moze da ode svako vec samo oni koji idu organizovano, u grupi. Pretpostavljam da postoji neki varijanta za one kojima nije potrebno da placaju toliko (smestaj, takse, prevoz, vodici i sl) agenciji jer ce vec biti tamo i sve navedeno obezbediti sami. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 imas pp Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Братко мрзззз, цена Доброчинство што има и није толико голема. Овде сам ти поставио слике од аранжмана у Бугарској од прошлог лета. http://img25.imageshack.us/img25/6573/israel1p.jpg http://img109.imageshack.us/img109/2636/israel2.jpg У Бугарској је план путовања око седам дена а цена је око 1000 евра. Тако да тих 1800 за 15 дена Доброчинство и није нешто големо. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 10, 2011 Пријави Подели Написано Март 10, 2011 Pozdrav svima, (nadam se da ovo postavljam na pravom mestu na forumu. Naime nov sam clan tako da mi ne zamerite ukoliko je trebalo da pitam na drugom mestu) Oduvek sam zeleo da budem u Jerusalimu za Vaskrs i ove godine cu konacno ispuniti san. Ono sto me zanima a moj svestenik nije znao da mi odgovori su detalji koji su potrebni da bi moj odlazak i boravak tamo bio Hadziluk. Verovatno bih mogao da nadjem neke odgovore na internetu ali sam pomislio da bi ljudi koji su aktivni ovde bili oni koji bi mogli da mi pomognu. Naime, ono sto je "problem" je sto idem sam. Proverio sam cenu sa agencijama koje organizuju put i tesko da bih mogao da isfinansiram aranzman. Bicu u Jerusalimu (zapravo Izraelu) nedelju dana pred Vaskrs i ostati jos par dana nakon istog. Ono sto sam nasao na internetu su podaci da je zapravo neophodno da se bude u grupi u kojoj je bar jedan duhovnik; da nije dovoljno samo biti u Jerusalimu vec obici "sva" sveta mesta ukljucujuci i Sinaj u Egiptu; da je potrebna gramata Jerusalimskog Patrijarha koja se pak jedino dobija ako se ide u grupi ... uglavnom sve sto sam nasao ukazuje da samostalan odlazak zapravo nije PRAVI Hadziluk. Pa vas molim za savet i bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim. (znam da gramata i "Hadzi-" u imenu ne treba da bude cilj i razlog odlaska kao sto i nije naravno; ali bih voleo da imam sto vise informacija u vezi sa tim) Hvala vam unapred. Но.1 треба да си Хришћанин који иде редовно у Цркву Но.2 треба ти благослов твог парохијског Свештеника, а са тим и Епископа. Но.3 да је одлазак у Свету Земљу у оквиру Цркве...а Свештеник организује одлазак на Св.места и после пријем код Јерусалимског Патријарха..где ћеш добити грамату... Но.4 пост, молитва и литургија... Свако добро Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 авеј србијо, па ти направи списак ко за Лепавину, само грђи 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mrzzz Написано Март 13, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Svakako da nekome 1200-1800 evra nije mnogo ali ja ne spadam medju takve. Meni nije potreban luksuzan smestaj i tri obroka u hotelu dnevno. Tako da je pitanje cene naravno vrlo subjektivno. Ja sam izabrao varijantu koja mi je (finansijski) najpristupacnija. Hvala svima koji su mi poslali PP sa informacijama! Nisu svi svestenici isti. Ja znam da je potreban blagoslov svestenika ali moj svestenik ne zna nista o tome. Nije znao da mi odgovori ni na jedno jedino pitanje u vezu sa putem na koji sam tada u vreme razgovora sa njim razmisljao da podjem. Dakle ako odlazak mora da bude u organizaciji crkve onda nista. Najpre, za moje uslove je preskupo a drugo je neznanje mog parohijskog svestenika na ciji savet i pomoc svakako da ne mogu ni da se oslonim ni da racunam. Svako dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 авеј србијо, па ти направи списак ко за Лепавину, само грђи 0102_laugh 0110_hahahaЗеру... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 Svakako da nekome 1200-1800 evra nije mnogo ali ja ne spadam medju takve. Meni nije potreban luksuzan smestaj i tri obroka u hotelu dnevno. Tako da je pitanje cene naravno vrlo subjektivno. Ja sam izabrao varijantu koja mi je (finansijski) najpristupacnija. Hvala svima koji su mi poslali PP sa informacijama! Nisu svi svestenici isti. Ja znam da je potreban blagoslov svestenika ali moj svestenik ne zna nista o tome. Nije znao da mi odgovori ni na jedno jedino pitanje u vezu sa putem na koji sam tada u vreme razgovora sa njim razmisljao da podjem. Dakle ako odlazak mora da bude u organizaciji crkve onda nista. Najpre, za moje uslove je preskupo a drugo je neznanje mog parohijskog svestenika na ciji savet i pomoc svakako da ne mogu ni da se oslonim ni da racunam. Svako dobro. брате, опусти се. 4chsmu1мани се прича и само иди тамо, сам Свети Дух ће те дочекати на Велику Суботу а Васкрс ћеш дочекати на Христовом празном гробу. не треба ти ни грамата, то је ионако папир. јел ти за то треба благослов? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 14, 2011 Пријави Подели Написано Март 14, 2011 Svakako da nekome 1200-1800 evra nije mnogo ali ja ne spadam medju takve. Meni nije potreban luksuzan smestaj i tri obroka u hotelu dnevno. Tako da je pitanje cene naravno vrlo subjektivno. Ja sam izabrao varijantu koja mi je (finansijski) najpristupacnija. Hvala svima koji su mi poslali PP sa informacijama! Nisu svi svestenici isti. Ja znam da je potreban blagoslov svestenika ali moj svestenik ne zna nista o tome. Nije znao da mi odgovori ni na jedno jedino pitanje u vezu sa putem na koji sam tada u vreme razgovora sa njim razmisljao da podjem. Dakle ako odlazak mora da bude u organizaciji crkve onda nista. Najpre, za moje uslove je preskupo a drugo je neznanje mog parohijskog svestenika na ciji savet i pomoc svakako da ne mogu ni da se oslonim ni da racunam. Svako dobro. брате, опусти се. :229229229:мани се прича и само иди тамо, сам Свети Дух ће те дочекати на Велику Суботу а Васкрс ћеш дочекати на Христовом празном гробу. не треба ти ни грамата, то је ионако папир. јел ти за то треба благослов? Србине треба благослов Свештеника и Епископа... Једини правилан начин за одлазак... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Svakako da nekome 1200-1800 evra nije mnogo ali ja ne spadam medju takve. Meni nije potreban luksuzan smestaj i tri obroka u hotelu dnevno. Tako da je pitanje cene naravno vrlo subjektivno. Ja sam izabrao varijantu koja mi je (finansijski) najpristupacnija. Hvala svima koji su mi poslali PP sa informacijama! Nisu svi svestenici isti. Ja znam da je potreban blagoslov svestenika ali moj svestenik ne zna nista o tome. Nije znao da mi odgovori ni na jedno jedino pitanje u vezu sa putem na koji sam tada u vreme razgovora sa njim razmisljao da podjem. Dakle ako odlazak mora da bude u organizaciji crkve onda nista. Najpre, za moje uslove je preskupo a drugo je neznanje mog parohijskog svestenika na ciji savet i pomoc svakako da ne mogu ni da se oslonim ni da racunam. Svako dobro. брате, опусти се. 0205_whistlingмани се прича и само иди тамо, сам Свети Дух ће те дочекати на Велику Суботу а Васкрс ћеш дочекати на Христовом празном гробу. не треба ти ни грамата, то је ионако папир. јел ти за то треба благослов? Србине треба благослов Свештеника и Епископа... Једини правилан начин за одлазак... црква овде, црква тамо.јел ти треба благослов да одеш у цркву? аман, не уписује Богословски факултет. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 црква овде, црква тамо. јел ти треба благослов да одеш у цркву? аман, не уписује Богословски факултет. Треба за хаџилук...Прво благослов надлежног пароха..па Епископа.... Па тек онда можеш да се јавиш у Јерусалимску... Србине...ако ниси упознат са нечим немој се петљаш и збуњујеш људе... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 црква овде, црква тамо. јел ти треба благослов да одеш у цркву? аман, не уписује Богословски факултет. Треба за хаџилук...Прво благослов надлежног пароха..па Епископа.... Па тек онда можеш да се јавиш у Јерусалимску... Србине...ако ниси упознат са нечим немој се петљаш и збуњујеш људе... пази кад се не бих ни петљао, само би отишао smej.gifшто, јел ће ми бити мањи благослов, или чак изостати? t1253 t1253 t1253 а нешто не патим ни од грамата smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука