Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

iznova mi se ovo javlja

nodi.jpg

zna li neko o čemu se radi... pretpostavljam da neko oće da mi upadne u komp ali nisam siguran

sad piše 184:80 umesto 250:80

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

nakon saveta jednog od braće sa foruma

Pokupio si nekog crva, najverovatnije torrent jer preko njih idu takvi,

i on se upisao u c:system32 i odatle konstatno pokusava da otvori

port za napolje.

Nista, uradi potpuni ali totalni SCAN celog kompa ali za to vreme obavezno budi fizicki DISKONEKTOVAN sa neta jer on ume i AVG da zezne ili sta vec koristis.

pokušao sve prema savetu ali ne ide

instalirao i malwarebytes ali ništa....sada i on prijavljuje

malw.png

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=1218.msg405643#msg405643 date=1302078492]

instalirao i malwarebytes ali ništa....sada i on prijavljuje

malw.png

Па по слици се види да је  NOD одрадио свој посао .

Како год провери дали су ти портови отворени , ево ти овај линк Port Scan и ту провреи , односно чекирај све обележене портове и скенирај а имаш и опцију да скенираш одређени порт који ти је сумњив, па ако има што год сумњиво то блокирај у firewal-у а и можеш употребити програм X-NetStat и праћењем интернет саобраћаја ,твог компијутера ,и све што ти буде сумњиво ти угасиш односно убијеш тај проток.

Подели на овим сајтовима

link=topic=1218.msg405819#msg405819 date=1302107046]

hvala Zoxy  1340_womens

uradiću tako

Такође можеш да одрадиш онлајн тест на сајту Symantec Security Check tests

Security Scan уради овде Security Scan

W.A.Mozart од свих портова, порт 139 је порт, који је једна огромна рупетина и  највећи број напада иду преко тог порта јер он је по дефолту отворен ,и он је за File and Print Sharing , што значи да он разуме нетбиос протокол и прихвата конекције  поготово ако се дели са још неким компијутером штампач, драјв и остале датотеке на мрежи, и тај порт ( 139 ) је по дефолту отворен па је зато веома корисно да га затвориш , ако ти није умрежен компијутер ,а затварање порта радиш на следећи начин.

Control Panel / Network Connections

Десни клик па на Properties у General дештиклирај File and Print Sharing for Microsoft Networks и потом на ОК.

Подели на овим сајтовима

hvala još jednom al pošto sam nawindows 7 malo je drugačije... uradio sam ovo

http://www.ehow.com/how_8074101_disable-port-139.html

jel to isto ovo što si mi reko...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=1218.msg406073#msg406073 date=1302124875]

hvala još jednom al pošto sam nawindows 7 malo je drugačije... uradio sam ovo

http://www.ehow.com/how_8074101_disable-port-139.html

jel to isto ovo što si mi reko...

Kao што си ти напоменуо , па тако и ја да кажем, ја има XP па тако да не знам дали је то то што је предложено у датом  линку, али мени то изгледа сасвим уреду .

Подели на овим сајтовима

Овом приликом се захваљујем Меди на информацијама и пријатном разговору око проблема који сам имао... Обећао сам чим се реши да се јавим овде...

Дакле,...

Из неких необјашњивих разлога мој лаптоп је урадио реинсталацију (виста)...  0409_feel

Моја мила сестра и жена су чувале неке њихове слике и документа на Ц партицији и наравно све је то нестало као и много других ствари не мојом (мада и мојом јер нисам то пререзао) кривицом.

Медо, испричао сам течи шта треба да уради, он је то однео код неког лика кога зна и ко се мало више разуме у те ствари  4chsmu1 и повратили су ми добар део слика и све документе...

Неких 30% није враћено, биле су ту неке мање битне ствари које ми ипак значе, али ако ништа друго, погоди ко није преживео...  0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling

.

..

...

Подели на овим сајтовима

брате Медо помози ми.. исцјели и мој комп prstgore slava3

наиме, када сам на нету не битно који претраживач користим типке "стрелице" (горе, доле, лијево, десно) неће да раде када сам рецимо у "Корелу" раде све осим десне... шта мислиш?? ријеч је о лаптопу "асус"

Подели на овим сајтовима

Izgubilo mi se menjaje latinice/cirilice u donjem desnom uglu,i ne znam,kud nestade i  kako da ga povratim ...

Sta mi je ciniti

Ма ништа страшно само си потрошио сва слова компијутеру  0205_whistling  и сада ти је комп недовољно писмен  0205_whistling , маравно  да се шалим. bendoff

Иди у Control Panel па потом у Regional and Language Options потом одабери  Languages и ту кликни на  Detalis... када се то отвори иди скроз у дну у Preferences и кликни на Language Bar... и  штиклирај прво поље Show the Language bar on the desktop потом све то потврди са ОК и то је то ако и даље неће онда ћемо то решити на још један начин. :)

Opet mi je nestalo,i kad uradim sve ovo,Language Bar, je neaktivan ,bledo je,ne mogu da kliknem ...sta sad  0205_whistling

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Opet mi je nestalo,i kad uradim sve ovo,Language Bar, je neaktivan ,bledo je,ne mogu da kliknem ...sta sad  0102_laugh

Иди у System Configuration Utility ,пошто мислим да ти је дештиклиран ctfmon.exe а он је одговоран за language bar ,a то ћеш урадити на следећи начин :

Иди на start па пoтом кликни на run и укуцај msconfig па потом кликни Enter или на ОК.

Када се отвори System Configuration Utility иди на Startup пронађи и штиклирај ctfmon и  потом  Apply i OK и то је то .

пс.(погледај и овде код  Мicrosoft-а  имаш нека објашњења).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...