Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Igrao sam se sa encrypt opcijom na windows 10. Naime, zakljucao sam 2 .rtf file, dakle obicna pisana dokumenta ali ne znam kako da otkljucam... usao sam u proprties i kliknuo advanced ta dva fajla su dobila zelena boju nakon encrypt-a i nema sanse da ih otvorim. Btw, ovo vik (very important keys) je veoma vazan folder tako da... !help Pri ukljucivanju enkripcije kreira se odredjeni sertifikat, vezan samo za trenutni korisnicki nalog. Pro sto mi pada na pamet jeste da si fajl enkriptovao na jednom nalogu, a pokusavas da otvoris na drugom. Npr. enkriptovao si na jednom kompjuteru, pa preneo na drugi, ili si reinstalirao sistem, ili si prosto napravio drugi nalog na istom kompu. Kad se vrsi enoripcija mora da se cuva i kljuc za otvaranje, za win bitlocker je to sertifikat, negde drugde je lozinka i sl. Sad mozda i nije to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 @@Иван ♪♫, sve je radjeno na jednom nalogu, na istom kompjuteru...jedino sto mi se ti fajlovi nalaze na eksternom hdd-u od nekih 1tb, ako to ima ikakve veze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 @@Иван ♪♫, sve je radjeno na jednom nalogu, na istom kompjuteru...jedino sto mi se ti fajlovi nalaze na eksternom hdd-u od nekih 1tb, ako to ima ikakve veze. hmm, mozda je fajl ostecen? vidi ovo, iako mi deluje jako cudno, ali ipak vidi da li u tvom slucaju ima smisla: http://smallbusiness.chron.com/recover-encrypted-microsoft-windows-files-69295.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 @@Иван ♪♫, sve je radjeno na jednom nalogu, na istom kompjuteru...jedino sto mi se ti fajlovi nalaze na eksternom hdd-u od nekih 1tb, ako to ima ikakve veze. a mozda je i problem sa permisijama: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/203795en?language=en_US Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 @@Pancakes, uradi li šta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 @@Иван ♪♫, malo sam se uz jutarnji sendvic pozabavio ovim, ali ne ide..mozda ima smisla ovo sa permisijama ali nema za win10 nego za starije verzije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 6, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2016 @@Иван ♪♫, malo sam se uz jutarnji sendvic pozabavio ovim, ali ne ide..mozda ima smisla ovo sa permisijama ali nema za win10 nego za starije verzije. ma sve ti je to manje vise isto, svakako probaj Pancakes је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 На лаптопу из 2011. (Асус P6100 @ 2,0GHz, 4GB DDR3 1066MHz, HDD 320GB ...) извршио сам замену CPU за i5-520M, HDD је сада издвојен у "caddy" фиоку (на месту где је био двд резач) а инсталирао сам SSD 120GB Kingston V300 ... Линукс Минт 17.3 Флај бејби флај ... од подизања система преко покретања програма да не лажем дупло брже реагује (минимум) Плутон, Иван ♪♫ and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 На лаптопу из 2011. (Асус P6100 @ 2,0GHz, 4GB DDR3 1066MHz, HDD 320GB ...) извршио сам замену CPU за i5-520M, HDD је сада издвојен у "caddy" фиоку (на месту где је био двд резач) а инсталирао сам SSD 120GB Kingston V300 ... Линукс Минт 17.3 Флај бејби флај ... од подизања система преко покретања програма да не лажем дупло брже реагује (минимум) Kol`ko para? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Kol`ko para? Инвестиција око 80€ Наравно ССД је нов ~ 50€, процесор ~ 20€ и "кеди" фиока ~ 10€ Иван ♪♫ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Инсталација Win XP Pro sp3 у виртуал боксу за 10мин. (.исо фајл). И оно што је умело да ме нервира код "старе канте" је када отворим више изворних фотографија за обраду у Гимпу (некада све заједно теже око 50мб) а отворено ми неколико табова на Chrome, мејл клијент, неки текстуални едитор (Sublime...) или неретко Php Storm, загуши до тачке да ме избаци из равнотеже мисли. Мислим да сам "купио време" до набавке новог годину-две. Можда само још да проширим рам мем. Иван ♪♫ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Инвестиција око 80€ Наравно ССД је нов ~ 50€, процесор ~ 20€ и "кеди" фиока ~ 10€ Polovne komponente? Gde si ih našao? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Polovne komponente? Gde si ih našao? Од половних сам наравно морао процесор, јер то је генерација 2011. При самој куповини овог лаптопа (крејем 2011.) сам иначе и ишао том логиком да ћу за пар година радити неку врсту надоградње што баш и није увек могуће код њих тако да ми је избор пао на овај модел. Иначе преко огласа купујемпродајем (ако је реклама цензуришите), такође и фиока за хард, мада се оне и нове могу наћи преко огласа... Иван ♪♫ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Hvala Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука