Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 ok hvala obojici probacu sad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Inače probao i ja ovu sliku: https://www.google.com/search?q=-Barack+Obama+Any+society+that+would+give+up+a+little+liberty+to+gain+a+little+security+will+deserve+neither+and+lose+both.+-Benjamin+Franklin&espv=2&biw=1304&bih=683&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=ClpqVNugJIS8ygPYxoCwCg&ved=0CAcQ_AUoAg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=dAY95G0LynDvmM%253A%3Bam_u4Cnp3ZNx9M%3Bhttp%253A%252F%252Fsphotos-g.ak.fbcdn.net%252Fhphotos-ak-ash3%252F1011824_579433385421818_1917350202_n.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmbd.scout.com%252Fmb.aspx%253Fs%253D268%2526f%253D4439%2526t%253D11629640%2526p%253D2%3B504%3B590 sam stavio i izašlo mi je ovo: I think it important to understand that you can't have 100 percent security and then have 100 percent privacy and zero inconvenience. We're going to have to make some choices as a society. -Barack Obama Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both. -Benjamin Franklin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 jok ne moze ni ovo,samo 5 mb i 2 mb dozvoljeno a meni fajlovi zauzimaju prvi 11mb a drugi 7mb. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Не, скениране су стране код увода у стари завет па је као што рече плутон у слици. Постоје неки програми који могу из скенираног фајла (као што је овај у формату слике) извући текст са малим процентом грешака али... погледаћу шта сам ја користио па ћу се допунити овде Са овим програмом, радим у линуксу, успевао сам раније неке спискове из скенираних фајлова да преточим у текст са мало корекције појединих карактера https://wiki.gnome.org/action/show/Apps/OCRFeeder?action=show&redirect=OCRFeeder Баш ми се нешто и није сада показао овај програм што сам навео. Морао сам да отворим ту скенирану књигу (због величине фајла има потешкоћа да га учита) прво у програму за обраду фотографије Гимп, да исечем страну коју желим да преведем и сачувам као слику па тек онда ту слику да импортујем, међутим... Не зна баш да чита ћирилицу па сам добио свашта нешто Пробај онај онлине Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 jok ne moze ni ovo,samo 5 mb i 2 mb dozvoljeno a meni fajlovi zauzimaju prvi 11mb a drugi 7mb. Покушај прво да их отвориш у неком програму за обраду фотографије (Фотошоп, Гимп) па кропуј текст који желиш да преводиш, сачувај као слику па подигни на тај онлине... компликује посао Да не спамујем више Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 ne valja ni on,evo skidam ocr software da probam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Не, скениране су стране код увода у стари завет па је као што рече плутон у слици. Постоје неки програми који могу из скенираног фајла (као што је овај у формату слике) извући текст са малим процентом грешака али... погледаћу шта сам ја користио па ћу се допунити овде Са овим програмом, радим у линуксу, успевао сам раније неке спискове из скенираних фајлова да преточим у текст са мало корекције појединих карактера https://wiki.gnome.org/action/show/Apps/OCRFeeder?action=show&redirect=OCRFeeder Нови Адоб акробат прилично добро скен претвара у текст http://computers.tutsplus.com/tutorials/how-to-ocr-text-in-pdf-and-image-files-in-adobe-acrobat--cms-20406 Kaludjerovic Sreten and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Нови Адоб акробат прилично добро скен претвара у текст http://computers.tutsplus.com/tutorials/how-to-ocr-text-in-pdf-and-image-files-in-adobe-acrobat--cms-20406 jel ti problem da mi dva skena koja sam postavio sinoc u ovoj temi pretvoris u tekst ? nemam brz net da bih skinuo taj program. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Na koji nacin moze da se zakljuca folder? Desni klik na folder, ides na 'properties', i tamo pod stavkom 'attributes' stikliraj gornju kocku. To ce da ucini da taj folder bude "read only", tj. samo za citanje, i da ne moze da se obrise. Ukoliko stikliras i donju kocku, onda postaje i nevidljiv. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 jel ti problem da mi dva skena koja sam postavio sinoc u ovoj temi pretvoris u tekst ? nemam brz net da bih skinuo taj program. може Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Није било подребе за ОЦР пошто је текст чист само сам ишо на save as other-word 2003. Ај сад реци како да ти проследим ово? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Стари завет ће мало дуже да траје јер он је из скен слика а нов је сређен. За стари мора ОЦР, управо ради Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 dacu ti gmail na pp.meni treba tekst fajlova u txt fajlu da je latinica,da ih tako citam na mobilnom preko mobipocket readera. ako ti nije problem da ih konvertujes posebno u latinicu hvala puno Preslovljavanje: Ćirilica Latinica konvertor www.preslovljavanje.com/ w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 ne bih mogo da konvertujem ali cu okaciti fajlove veceras pa moze neko drugi, imam obaveze koje ce potrajati a mozda je najbolje da se skine plagin za vord pa da se on preslovi u okviru vorda Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2014 mene treba samo tekst a ne slike i word,kako ti zauzima taj prvi 73 mb? mora da su slike sa tekstom,manje zauzima kad je samo tekst i onda mogu da ga citam na mobilnom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука