Jump to content

Сава Савановић

Члан
  • Број садржаја

    339
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Posts posted by Сава Савановић

  1. Многи медији које свакодневно пратимо или их многи прате попут Блица или Б92 па и Курира воде с времена на време кампању против цркве уопште, против владика СПЦ или неких одлука СПЦ. Но овде би смо да скренемо пажњу на интернет сајтове који су великим делом оријентисани на кампању против цркве а представљају се као српски, национални и православни. То су "вуци у јагњећој кожи" којих се људи требају чувати.

    http://www.novinar.de

    Ово је један од старијих антицрквених сајтова. Како му домен каже он је из Немачке и уређује да неки Марјановић који напада СПЦ и пре одласка Артемија из јерархије. Некада делује као артемијевски али је заправо антицрквени који покушава да облати одређени број владика. Ту има много пљувачких текстова и он закувава сукобе између верника неке епархије и њиховог епископа.

    Оцена - дно дна

    Надимак - новинар.дб

    http://www.borbazaveru.info

    Борба за верује је мало интелигентнији антицрквени сајт који има доста и православних и црквених текстова којима немате шта замерити. Једно време је био артемијевски, сада није у тој мери иако је и даље на тим артемијевским позицијама. Овај сајт води пре свега прљаву и острашћену кампању против еп Иринеја. Ту је јако присутан Владимир Димитријевић а по некима је он и уредник. наиме ни не зна се ко је уредник овог и неких сличних "катакомбних сајтова који просипају жуч против архијереја па и СПЦ са позиција "правовоерног православља".

    Оцена - опасан и интелигентан

    Надимак - вера за вечеру

    http://www.vaseljenska.com

    Ово је још један антицрквени сајт који води кампању не само против неких владика већ против кога год се свиди уреднику овог сајта неком Теофиловићу из Торонта који ово води и не подлеже законима Србије о клевети и увреди. Он размишља таблоидно и покушава да се убаци на медијско тржиште као радикални критичар власти световне и црквене, но то често прерасте у пљувачину свих. На том сајту је мало ко остао а да није жестоко нападнут и оцрљен, па тако и српске владике. Тако је иступ Митрополита Амфилохија и епископа Атанасија овде најжешће осуђен као провокација и то са артемијевских позиција од стране аутора или уреднице Весне Веизовић.

    Оцена - опасан интернет таблоид

    Надимак - васељенска глупост    

     

    Извор: Форум Видовдан

  2. И ја могу да изађем на изобре, али то не значи да имам странку. Да је странка тако би се и звала. Удружења грађана представљају пројаве локалних грађанских иницијатива.

     

     

    Dveri su na proteklim izborima nastupili kao grupa građana

  3. I dalje ne vidim razliku. Kako svestenik moze da osniva cak i Udruzenje koje izlazi na izbore i koje obecava sta ce da radi kada dodje na vlast? Dakle, svaki svestenik ili vladika ili djakon moze da osniva udruzenja i da izlazi sa svojim udruzenjem na izbore? Svi koji izadju na izbore su za mene stranke, ne znam kakve to veze ima da li se zove udruzenje ili pokret ili sta znam kako.

  4. Зубима да претиш? Важно је да си се жив и здрав вратио са далеких пута.Вероватно из Трансилваније.Надам се да су ти браћа и сестре добро. ;)

    Не, нисам ишао на исток ишао сам на југ .

    Шта се дешавало овде у међуполувремену?

×
×
  • Креирај ново...