Jump to content

Radomir Čvoro

Члан
  • Број садржаја

    5
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Radomir Čvoro

  1. Kao prvo priprema za post traje nekoliko dana i treba voditi racuna da se mrsna hrana upotrebi na vreme. Poklade su u stvari dan kada se utrose svi ostatci mrsne hrane koja nam je preostala. Naravno hranu netreba bacati vec sve ono sto preostane i pored poklada treba spakovati u odgovarajucu ambalazu i zamrznuti. Ako to nije moguce treba je utrositi. Neki ovo zloupotrebljavaju pa nagomilavaju velike kolicine mrsne hrane u frizideru pa pa tako skracuju post ali kao sto rekoh o propremanju za post treba voditi racuna nekoliko dana a ne samo dan uoci pocetka.
  2. Pomaze Bog brate Moram ti reci jednu veoma vaznu stvar a to je da su sveti oci utvrdili period iskusenistva da bi duhovnici a i sami iskusenici utvrdili da li su za manastir ili ne. Oni koji prime postrig oni su u nesto drugacijoj situaciji nego iskusenici ali ipak dovoljno slobodni da napuste monasku zajednicu. zato nemoj da se nerviras niti koga da osudjujes niti da se branis od onih koji nerazumeju problematiku a misle da sve znaju. Tvoja odluka je veoma jasna i tebi znana i tvojoj dusi. Zato brate spasavaj se kao laik kroz porodicu i ako Bog da sto vise dece.
  3. Mozda bi trebalo na takvom mestu da bude profesionalac koji zna sta radi. Nisam siguran da je ovaj Gospodin kompetentan ya ovo mesto. U valdi ima neuporedivo boljih kadrova za ovaj posao a sta ce da uradi ovaj Gospodin videcemo. Bojim se ...
×
×
  • Креирај ново...