Zayron Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Treći vijek, internet i PC - The 3rd Age, Internet & PC Ovdje se možete podijeliti o svoja iskustva sa najstarijim članovima vaše porodice koji se aktivno koriste internetom i PC. Također možete pisati o tome što im čini najveći problem pri savlađivanju sve te tehnike i sticanju korisničkih vještina: email, browser, FB, Skype itd. Dobro došle su i humorne anegdote kao i ozbiljni članci ili linkovi na programe koji stariji ljudi recimo nad 50 godina dakle 50+ najčešće trebaju i traže kao npr. razne olakšice za čitanje tekstova, elektronska lupa - povećalo i slično. Moja 67 godišnja mama mi danas javila da je uvela internet, jedva sam iz nje nekako izvukao e-mail adresu jer nije znala šta je to, pa se poslije sjetila da joj ju je napravio taj majstor na t-online.de kad joj je uvodio internet, pitala me jer to ono s tim smiješnim "a" dakle s @. OMG! Al da više ne zna ništa dalje, pokazao joj kako će slušati radio pa sad po cijeli dan sluša naš radio u Njemačkoj, hahaha! I pitala me, kako se to telefonira preko interneta! Ja sam samo na to sve bespomoćno skršio ruke i rekao joj da će ipak morati pričekati sestrinog muža, dakle zeta da joj sve to pokaže kad dođe. Hahahaha! Potrajaće to malo više vremena dok se sve to ne nauči jer nema pojma ni šta je to browser a kamo li šta dalje a mi možemo do tada nešto i napisati na ovu temu. Ali o PC dakle samom PC bez interneta zna dosta, najviše o Wordu kojim se stalno koristi jer joj PC služi najviše za pisanje i igranje pasijansa! Barem se to naučila, hahahaha! Ja prije samo par godina nisam znao ni to kako se PC uključuje i isključuje a sada znam strašno mnogo stvari, jedino sam totalno slab u multimedijama: muzika, video, uprava slika raznim programima, to mi nekako baš nejde a nejde, OMG! Za sada prvo vi a ja se pridružim kad takva nekakva iskustva s mamom i njenim savlađivanjem PC tehnike i interneta u njenim sedamdesetim steknem. greengrin facenew22222222 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука