Jump to content

У сусрет Задушницама - Јесмо ли се занимали за своје претке? Oni žive u nama

Колико колена свог породичног стабла знате уназад?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Колико колена свог породичног стабла знате уназад?

• 1
      0
    • 2
      1
    • 3
      7
    • 4
      3
    • 5
      4
    • 6
      0
    • 7
      2
    • 8
      0
    • 9
      2
    • 10 и више
      1

Препоручена порука

Ја знам овако: мој отац Слободан, његов отац Тихомир, његов отац Милоје, његов отац Стојан, његов отац Станко. Од Станка смо Станковићи а пре тогаа не зна нико јер је он имао малу сеобу бежећи од Турске одмазде са Власине. Значи само пет колена познато.  :)

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Златко,  Војсилав,  Тодор, Михаило, Милан, Лазар, Лацин  :)

само мој отац и  дјед  су дочекали унуке остали све изгинуло...

Подели на овим сајтовима

Знам до 7 колена уназад јер ми је тај предак побјего из Херцеговине у Семберију/Подмајевицу зато што је јуначки испорио турског бега који му је хтјео силовати жену...тако да сам 1000% СрбIN а не турско копиле isus-sinai

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Знам до 7 колена уназад јер ми је тај предак побјего из Херцеговине у Семберију/Подмајевицу зато што је јуначки испорио турског бега који му је хтјео силовати жену...тако да сам 1000% СрбIN а не турско копиле smej.gif

онда по овом испада да неки Србин чији предак није (или он то не зна)  "испорио бега" турско копиле... Семби Семби ...  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Vjerojatno je tako, sećam se da je branislav crnković rekao,

da smo svi potomci dezertera sa Kosova.

Moji su pre pet  vjekova, pobjegli iz hercegovine,

tamo između bileće i nevesinja i "skrasili" se u Lici, bilo je osmorica braće,

i nije bilo nikakav problem to otkriti jer nisu mjenjali prezime, i nisu mjenjali veru,

a da se slediti po Krsnoj Slavi, jer je rijetka, i svi koji slavimo tu slavu smo pobratimi.

iz hercegivne su moji preci pobegli, jer "turski zulum" nisu mogli trpiti, a najteže

je upravo padalo to, što su tražili turski begovi, pravo prve, noći, to je dokazano.

ovi moji nisu dali snašu, ubili bega, i tako vjekovima tražili "belaj" bilo neko

neposlušno pleme.

Подели на овим сајтовима

моји су иначе негдје из Црне Горе (ко и сви 1000000001010) онда су са кућишта кренули "у боље" кренула су четири рођена брата... Ђурица, Кавелача (?), Лацин, и непознат (предак непознатог имена, о којем дјед није пуно причао јер ни он сам  није знао пуно)... путујућу у то своје "боље" овај непознати од њих четворо браће заустави се негде у Ливањском пољу (и дан данас тамо има Вукадина само су покатоличени и данас су Хрвати, мој отац је на некаквом пословном путу упознао Вукадин Јосипа из Ливна с којим је кроз причу дошао на исто, и он зна све ово што је мој дјед причао мом оцу, зна одакле су и  зна причу о четири брата и зна да је која нам је Крсна слава била)... остала три брата су се населила у село Врбник код Книна, тако да се Богу хвала до несретног рата 1991 на Врбнику родило 178 кућа Вукадина само остали су подјељени на  Кавелаче, Ђуричиће, Лацинове који су генерацијама крвно удаљавани једни од других  ал се и данас зна да смо своји!  smiley-dance007

Подели на овим сајтовима

Сава, Јован, Момир, Сава, Петар, Милан(1888-1945), Сретен(1904-1974), Сава(1929-2006), Милан(1957), Ја(1988)  smiley-dance007

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

ја сам 13. колено, имам родослов уназад до 1542.

То се цјени spavanje2

Ја нажалост нисам упознат са годинама и слично, знам само 7 генерација уназад...

Вјероватно зато обожавам гусле- мало необично за Семберца, али у мени тече херцеговачка крв, она хајдучка и устаничка 4chsmu1

Са мајчине стране су из Црне Горе (али пошто не знам мјесто, можда су из Старе Херцеговине која данас припада Црној Гори).

Подели на овим сајтовима

Знам до 7 колена уназад јер ми је тај предак побјего из Херцеговине у Семберију/Подмајевицу зато што је јуначки испорио турског бега који му је хтјео силовати жену...тако да сам 1000% СрбIN а не турско копиле :cheesy2:

онда по овом испада да неки Србин чији предак није (или он то не зна)  "испорио бега" турско копиле... Семби Семби ...  :cheesy2:

4chsmu1 Ма нисам тако мислио, драги мој брате. Али свакако да међу неким Србима има турске крви јер је и тад била мали број кукавица (упоредиво мање него данас) који су дозволили да им "Бего" силује жену, и тако се понекад десило да жена роди "гаравог" Србина...

Мада прошло је много година, до сада се србска крв очистила од погане турске крви. klapklap

А могу већ гарантовати ко у себи носи турске гене...осјећам по понашању, по менталитету...хехе.

зеебеедее spavanje2

Подели на овим сајтовима

Знам до 7 колена уназад јер ми је тај предак побјего из Херцеговине у Семберију/Подмајевицу зато што је јуначки испорио турског бега који му је хтјео силовати жену...тако да сам 1000% СрбIN а не турско копиле klapklap

онда по овом испада да неки Србин чији предак није (или он то не зна)  "испорио бега" турско копиле... Семби Семби ...  klapklap

:cheesy2: Ма нисам тако мислио, драги мој брате. Али свакако да међу неким Србима има турске крви јер је и тад била мали број кукавица (упоредиво мање него данас) који су дозволили да им "Бего" силује жену, и тако се понекад десило да жена роди "гаравог" Србина...

Мада прошло је много година, до сада се србска крв очистила од погане турске крви. klapklap

А могу већ гарантовати ко у себи носи турске гене...осјећам по понашању, по менталитету...хехе.

зеебеедее spavanje2

значи мој отац, дјед и прадјед су плави и Срби су такође и  моја рођена сестра ал брат ми је црн значи да је Турак ееее само да ми дође кући... иће он мену у Инстамбул Алаха му његовог 4chsmu1 :cheesy2:

не вјерујем ја у те боје ма да мене Хићо не би никад  дирао плав сам ти сав са све окама...ехеххехехехехех

Подели на овим сајтовима

0205_whistling свака част Милане

и ја имам велик родослов и "по бабу и по стричевима"  и свим поудаваним женама из наше куће, за кога су отишле , колико су родиле итд.. све податке је моје покојни дјед а уз помоћ Врбничког пароха 1991 године преписао из Црквених књига, а нешто је слушао и од покојног прадједа, тако да моје познато поријекло баца до тамо неких раних 1700-тих (?)............

Подели на овим сајтовима

confused1 свака част Милане

и ја имам велик родослов и "по бабу и по стричевима"  и свим поудаваним женама из наше куће, за кога су отишле , колико су родиле итд.. све податке је моје покојни дјед а уз помоћ Врбничког пароха 1991 године преписао из Црквених књига, а нешто је слушао и од покојног прадједа, тако да моје познато поријекло баца до тамо неких раних 1700-тих (?)............

0205_whistling

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...