karadjordje Написано Август 1, 2009 Пријави Подели Написано Август 1, 2009 Никео-цариградски Символ вере (325./381.) (са референцама из Писма) Верујем у (Рим 10: 8-10; 1 Јн 4: 15) Једнога Бога (Пнз 6: 4, Еф 4: 6) Оца (Мт 6: 9) Сведржитеља, (Изл 6: 3) Творца неба и земље (Пост 1: 1) и свега видљивог и невидљивог. (Кол 1: 15-16) И у једнога Господа Исуса Христа, (Дела 11: 17) Сина Божијег (mт 14: 33; 16: 16) Јединородног, (Јн 1: 18; 3: 16) од Оца рођеног пре свих векова. (jн 1: 2) Светлост од Светлости; (Пс 27: 1; Јн 8: 12; Мт 17: 2,5) Бога Истинитог од Бода Истинитог; (Јн 17: 1-5) рођеног, нествореног (Јн 1: 1 Јединосуштног Оцу (Јн 10: 30) кроз Кога је све постало; (Јевр 1: 1-2) Који је ради нас људи и ради нашег спасења (1 Тим 2: 4-5) сишао са небеса, (Јн 6: 33,35) и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве (Лк 1: 35) и постао човек. (Јн 1: 14) И који је распет за нас (Мк 15: 25; 1 Кор 15: 3) у време Понтија Пилата, (Јн 19: 6) страдао, (Мк 8: 31) и био погребен. (Лк 23: 53; 1 Кор 15: 4) И Који је васкрсао у трећи дан по Писму, (Лк 24: 1; 1 Кор 15: 4) и вазнео се на небеса, (Лк 24: 51; Дела 1: 10) и сео са десне стране Оца; (Мк 16: 19; Дела 7: 55) и Који ће опет доћи са славом (Мт 24: 27) да суди живима и мртвима; (Дела 10: 42; 2 Тим 4: 1) и његовом Царству неће бити краја. (2 Пт 1: 11) И у Духа Светога, (Јн 14: 26) Господа (Дела 5: 3-4) Животворног, (Пост 1: 2) Који од Оца исходи; (Јн 15: 26) Који се са Оцем и Сином саобожава и сапрославља; (Мт 3: 16-17) Који је говорио кроз пророке. (1 Сам 19: 20; Јез 11: 5,13) У једну, (Мт 16: 1 свету, (1 Пт 2: 5,9) саборну, (Мк 16: 15; Еф 5: 30; Рим 12: 5 1 Кор 12: 12) и апостолску Цркву. (Дела 2: 42; Еф 2: 19-22) Исповедам једно крштење за опроштење грехова. (Еф 4: 5; Дела 2: 3 Чекам васкрсење мртвих, (Јн 11: 24; 1 Кор 15: 12-49; Јевр 6: 2; Откр 20: 5) и живот будућег века. (Мк 10: 29-30) Амин. (Пс 106: 4 pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 1, 2009 Пријави Подели Написано Август 1, 2009 Символ вјере I * Символ вјере * * Наслов: Simvol vjere 1 * Албум: Simvol vjere * Година: 2009 * Величина: 32:03 минута (5.51 МБ) * Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR) Вјерујем у јенога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог! И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног прије свих вијекова; Свјетлост од Свјетлости, Бога Истинитог од Бога Истинитог, рођеног, не створеног, Јединосушног са Оцем, кроз кога је све постало… * Преузмите аудио датотеку * 416 преузимања * 185 слушања http://www.svetigora.com/node/4939 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 1, 2009 Пријави Подели Написано Август 1, 2009 * Символ вјере * * Наслов: Simvol vjere 2 * Албум: Simvol vjere * Година: 2009 * Величина: 20:45 минута (3.57 МБ) * Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR) ...И у Духа Светога, Господа Животворног, који од Оца исходи и који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави... * Преузмите аудио датотеку * 417 преузимања * 105 слушања http://www.svetigora.com/node/4951 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2009 ...? ? ???? ???????, ??????? ???????????, ???? ?? ??? ?????? ? ???? ?? ?? ???? ? ????? ??????? ??????? ? ??????? ?????... * ??? ?? ?? ????? ?? ????????????? ???????? ?? ?????? ????????? 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 1, 2009 Пријави Подели Написано Август 1, 2009 Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек. И који је распет за нас у време Понтија Пилата, страдао, и био погребен. мене овај увек расплаче Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 22, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2009 neznam gdje ovo da stavim ,kako ovo razumjeti Nemoj imati drugih bogova uza me. Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene." (2.Moj 20:3-5) oprostite sto pitam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Септембар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 22, 2009 Немој да ти људи,књиге,јело,одјећа,обућа,спорт,и било шта друго буде у равни са БОГОМ и немој да ти то буде изнад БОГА јер ако ти то буде било изнад БОГА онда имаш богов уз БОГА. Заповијест о неграђењу ликова резаних од онога што је на небу и на земљи се тумачи у контексту да им не служимо јер каже:немој им се клањати нити им служити.Ако бисмо буквално тумачили заповијест извађену из контекста онда би умјетност била осакаћена:не бисмо смјели да цртамо пејзаже,мртву природу....али ми то смијемо само нам је забрањено да то обоготворавамо. Што се тиче похођења гријеха опет то не изгледа тако како покушавају да нам подвале неправославни да се Христос свети на дјеци.Далеко било јер Господ вели:Оваквих је Царство Небеско-показујући на дјецу и вели још:Ко саблазни једног од ових малих Мене је саблазнио.Тако одмах одбаци да се Господ свети дјели због гријеха родитеља јер свако одговара за свој гријех. Шта ово значи?Човјек није усамљена индивидуа па да други не утичу на њега и да он не утиче на друге него постоји дјеловање јединке на друштво и друштва на јединку.Сад,ако су родитељи огрезли у гријех и сматрају то за исправно они ће васпитавати дијете да и оно тако мисли и тако ће ланац ићи по БОЖИЈЕМ промислу.БОГ као педагог шаље потресе,ратове,земљотресе,поплаве,катаклизме само да одврати човјека од ћорава посла јер кривицом родитеља а не БОГА страдају њихова дјеца због гријеха којем су их родитељи научили а кад БОГ допусти искушења онда човјек узме и ропће на БОГА што Га БОГ кажњава а БОГ га не кажњава него га призива да се врати а човјек ослијепио и оглувио од гријеха умјесто да се смири да покуша да ослушне шта БОГ оће он осуђује БОГА и пита се шта је згријешио а гријех његов му се налази пред носем. Е зато и БОГ каже да походи гријехе отачке на синовима јер оци преносе склоност ка чињењу одређених грехова синовима и синови их чине јер не знају другачије.Зато је Христос назвао фарисеје синовима пакла а њихове ученике двоструким синовима пакла али им је рекао да их они праве двоструким синовима пакла јер фарисеји знају истину а другима причају неку другу причу а ови који то слушају више не знају истину него само прслеђују лаж.И зато БОГ походи за греховима да би синове одвратио од гријеха а не да би се светио. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Септембар 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2009 Стварно одлична ствар, први пут видим овако нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 22, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2009 e pa karađorđe 0102_laugh Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Септембар 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2009 Шта да ти кажем Карађорђе..... још није касно да упишеш богословски факултет! Имам пријатеље који су са 28-29 година уписивали исти.....и ево их завршавају успешно!!! Један деда у мојој генерацији је имао 67 година........ 0104_cheesy 0104_cheesy 0104 Такве појаве ћете ретко наћи на другим факултетима......Шта мислите зашто?! 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука