VladanSimić Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Oče Ilija moli Boga za nas grešne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 4, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Oče Ilija moli Boga za nas grešne Да, сад си ти побожан, сви смо остали безбожници... Знаш, заиста не трпим лицемерство и безоразлук и решио сам да га сузбијем на форуму. Капиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Oče Ilija moli Boga za nas grešne Да, сад си ти побожан, сви смо остали безбожници... Знаш, заиста не трпим лицемерство и безоразлук и решио сам да га сузбијем на форуму. Капиш? you will make him an offer he cant refuse :policeman: respect to the admin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Дакле, мега-безобразлук. Требало би да правна служба Патријаршије тужи ове назови новине и да тражи одштету довољну да се новине угасе. Корист би била трострука: изобличена би била клевета на нашег Патријарха, угасила би се једна неодговорна пљувачка новина ([glow=red,2,300]шта ли би онда Мудров читао?[/glow]) а добијени новац би се употребио у добротворне сврхе. Mudrov ne cita te novine, sem ako mu dodju do ruku, u nekim cekaonicama. Ne zato sto ne postujem Milovana Brkica(prebijan za vreme Milosevica, drzan od Surcinaca u sahtu,posle 5 oktobra ignorisan i zabranjivan) nego sto ne mogu da prebiram po kontejneru, jer zaobilazim bilo kakve price o lovnoj mafiji, putarskoj, farmaceutskoj, sumskoj, narko ili vec kojoj, i ne mogu te informacije i imena da primam u sebe. Razlog moga pisanja na ovoj temi je, nacin na koji je postavljena - da se stvori utisak da je to jos nesto iz ''artemitske'' kuhinje. Pismo je pisao pop iz Nisa nasem poznatom arhitekti Branku Pesicu. Objavio ga je Brkic koji nema nikakve veze sa Artemijem, sto mozete videti iz teksta pred biranje patrijarha gde je jadan sve izmesao, a vladici Artemiju spocitavao ratno-huskacku karakteristiku. Ekumenizam je opisao kao otvaranje ka svetu. Узгред, знате ли колико м. Артемије има унучића?Eh da je vladika Artemije takav tip, grmelo bi se o tome, ne samo da to nisu mogli da mu nadju, nego jednostavno to je nespojivo sa njegovom licnoscu.Setimo se samo kazne koju je kao iguman Crne Reka trpeo kada se nije javio nekim nasim vladikama u Grckoj. Na crkvenom sudu ga je branio tadasnji episkop RP Pavle, i rekao da Artemije nije prisao po blagoslov jer su pomenute vladike i svestenici bili u kupacim gacama bez mantije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Hm, ja ne mogu ni da otvorim novinara, kaže forbidden. Elem, koliko sam juče stigao da vidim, ime "Bogdan" se pominje samo u novinarskom tekstu pre samog pisma, a ne i u samom pismu. No, nebitno. Poenta je - čak i da jeste tačno to što piše - koga se to tiče? Onaj ko kleveće često ima i mnogo strašnije kosture u ormaru od onih koje izvlači iz tuđih ormara. I kad bismo svi bili pre svega svesni svojih kosturova koji samo klaparaju i klaparaju, nikom ne bi palo na pamet ni da MISLI o tuđima, a kamoli da ih vadi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Setimo se samo kazne koju je kao iguman Crne Reka trpeo kada se nije javio nekim nasim vladikama u Grckoj. Na crkvenom sudu ga je branio tadasnji episkop RP Pavle, i rekao da Artemije nije prisao po blagoslov jer su pomenute vladike i svestenici bili u kupacim gacama bez mantije. Episkop je episkop bio go ko od majke rođen,bio u mantiji bio u gaćama imao bradu ili nemao. Njega episkopom čini rukopoloženje a ne mantija. Nego aj nam objasni gde su se oni to sreli,pošto čisto sumnjam da se m.Artemije kupa u mantiji na plaži? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 E pa brate Dejane ti tom episkopu ko od majke rodjenom pridji po blagoslov nemam nista protiv jer tebi je kao sto sam mogao zakljuciti i g***** vladika vladika? Ja necu. Niti cu to savetovati ni jednom verniku. Tu pricu sam cuo od mnogih ljudi koji su tada bili direktni ucensici toga dogadjaja. Koliko sam shvatio nije vladika Artemije isao plazom nego su oni u kupacim gacama i onako ''letnje raspolozeni'' setali gradom(ne znam koim, ali u Grckoj i sigurno nekim turistickim) i vladika je prosao pored njih kao pored ostalih turista. E to je njih jako uvredilo pa je tadasnji iguman Artemije dobio tuzbu. Odbranio ga je onako seretski njegov episkop Pavle, koji je umesto njega isao na sud. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Tu pricu sam cuo od mnogih ljudi koji su tada bili direktni ucensici toga dogadjaja. ajde nam kaži od koliko ljudi i ako možeš i imena da nam kažeš. A čudno da ne znaš koji je grad u pitanju kad poznaješ toliki broj učesnika 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ево коме одговарају ове накарадне сатанске измишљотине: http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=366:patrijarh-srpski-irinej-lovac-na-ene-i-novac&catid=1:vijesti&Itemid=7 Све сами црквени расколници. Зато нека браћа која подржавају Артемија добро размисле шта раде ако се бар мало Бога боје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ево коме одговарају ове накарадне сатанске измишљотине: http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=366:patrijarh-srpski-irinej-lovac-na-ene-i-novac&catid=1:vijesti&Itemid=7 Све сами црквени расколници. Зато нека браћа која подржавају Артемија добро размисле шта раде ако се бар мало Бога боје. Evo sad će i u ustaše da me uguraju, mene kome su ustaše po familije pobile... Ako poštujem vladiku Artemija nemam ništa sa tzv. hrvatskim pravoslavcima. Ili po vašoj logici možda ipak imam? Da li je to logika: Mi smo u pravu, svi ostali su otpad? Žao mi je što sam morao da odreagujem, ali pitam se i čudim koliko ste daleko spremni da idete i imate li granice...Uvjerio sam se, nemate... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ево коме одговарају ове накарадне сатанске измишљотине: http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=366:patrijarh-srpski-irinej-lovac-na-ene-i-novac&catid=1:vijesti&Itemid=7 Све сами црквени расколници. Зато нека браћа која подржавају Артемија добро размисле шта раде ако се бар мало Бога боје. Оче Иване ја подржавам владику Артемија али ми није јасно због чега повезујеш све нас са писмом које се појавило и које као што видимо преносе и многи други сајтови па и овај хрватски ? Још мало па ћете нас који смо уз свог владику оптуживати и за свакодневна поскупљења...што је много,много је... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ево коме одговарају ове накарадне сатанске измишљотине: http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=366:patrijarh-srpski-irinej-lovac-na-ene-i-novac&catid=1:vijesti&Itemid=7 Све сами црквени расколници. Зато нека браћа која подржавају Артемија добро размисле шта раде ако се бар мало Бога боје. Оче Иване ја подржавам владику Артемија али ми није јасно због чега повезујеш све нас са писмом које се појавило и које као што видимо преносе и многи други сајтови па и овај хрватски ? Још мало па ћете нас који смо уз свог владику оптуживати и за свакодневна поскупљења...што је много,много је... Да ли се то шалиш са мном? Па ко је објавио ову вест? КО се њој зарадовао као дете када добије играчкицу? Ко је рекламира на својим сајтовима? Ко се дуго времена бави лажима које и сам ђаво не би могао да измисли? Када читам оно што се пише на лажним црквеним сајтовима које "бране владику Артемија" заиста се питам да ли то људи верују у Бога. Бавити се овако гнусним лажима вређајући достојанствои личност Патријарха може само неко кога је запосео демон. То није класично безбоштво, као што то раде атеисти, ово је црквоборство. Но, и то ће проћи и благо онима који издрже до краја. Црква ће увек да страда и ова искушења која мора да подноси и Његова Светост су управо последица тога да Црква није од овога света. Само ви браните Артемија, слободно. Ево сада можете да се удружите и са овим "хрватским православцима" а већ вас прихватају оберучке и македонски расколници. Још вам фали и Мираш па да екипа буде потпуна. Ни сањао не бих да ће ово да се деси и да коловођа буде Артемије који је био пример и узор монаха и подвижништва. На шта је спао слуајући црквене мрзитеље око себе који га уздижу на ниво божанства, а заправо му копају вечну пропаст! Зато подржавам брата Милана Меду са оним његовим: Господе, молим Те, све ми узми али немој памет! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 То није класично безбоштво, као што то раде атеисти, ово је црквоборство. Ја сам већ објашњавао у неким постовима тичући се католичке Цркве да на први поглед изгледа парадоксем што је највише официјално анатемисаних католичком Црквом управо бискупа, опата, свештеника, монаха и теолога, наравно, на крају крајева и професора теологије! Никако неког обичног народа! А сад је јасно да онда то тако и има бит, има то неког свој смисао и логику! Јер они осим себе самих могу завести и много других са собом а то и раде, зато према њима треба бити стрпљив али и строг! И кад нема другог излаза одстранити их из Цркве на вријеме, прије него што сурвају са собом обичне беспомоћне и дезоријентиране вјернике! Јер је то осим расколништва и класична злоупотреба Црквеног положаја и чина, тј. службе и послања! А то је у свему томе то најгоре! Ако се неком не свиђа у некој Цркви па кад би био и бискупом, епископом, опатом или архимандритом нек онда оде, нађе си боље и сретан му пут! Али нема право одвлачити са собом "стадо", вјернике јер ти нису његови приватни већ Цркве и црквени! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Фебруар 6, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2011 Oче Иване ви сте канда нешто озбиљно побркали. Текст о Патријарху је стар мање од 10 година, и објавио га је сензационистички лист "таблоид" Мише Бркића који нема никакве везе са владиком Артемијем. То што је неки хрватски сајт преузео тај линк је само њихово наслађивање које смо могли видети и прошле зиме када су се наслађивали вестима из Србије, и сликама како се попови туку и вуку за браде испред Грачанице, иако је сваком ко је пажљиво гледао филм, и ко је упућен у збивања те зиме јасно да монахе туку тројица четворица цивила у кожним и једној перјаној јакни, а који су били полицајци у цивилу Мупа Србије, које је одбио да довезе о.Петар Улемек који није пошао за владиком Артемијем али је одбио да их вози. Те слике уз тумачења Б92 јастребова, Мирка Ђорђевића, Павла Рака, Живице Туцића, Теофила Панчића, Петра Луковића и многих угледних атеиста су обилазили регион и исти портали су преузимали изјаве наших великодостојника како је Симеон уз Шарића највећи криминалац на слободи у Југоистоочној Европи, и тада вам то није сметало. Наслађивали су се Хрватски "православци" и тада и то користили у својој пропаганди како се ето у Српској Цркви све сами лопови. Наравно да вам није сметало када су на најгори могући начин линчовани монаси и владика који је изнедрио највише монаха и слао их да попуњавају рупе у свакој епархији чак до Јужне Африке, и када су проглашавани од другосрбијанаца талибанском и конзервативном струјом и када су Геј стрејт алијанса Лабрис, Пешчаник и сличне организације и емисије давале пуну подршку Патријарху на "спровођењу реформи". Тада се нама чинило да постоји коалиција ХКЦ, Синода, медија, другосрбијанаца, државе, и др.да се српска Црква очисти од конзервативаца који не схватају реалност на терену. Тај дух из лампе да се може о свему расправљати и износити прљав веш(а ако га нема, онда додати и преувеличати и измислити) сте пустили управо ви, тј црквена власт која је мислила да неће бити бумеранга. Ми који смо дуго у Цркви нагледали смо се свега, али смо знали да чувамо и не износимо прљав веш на радост безбожницима, јер смо знали какво је наслеђе Црква добила у комунизму, и да је човек ипак кварљива роба. Али после свега више нема ћутања, и многи су проговорили. Друга ствар: Какве везе има Владика Артемије и артемити са "хрватским православцима" када је то управо чадо ваше сестринске цркве, и државе којој и чијем председнику владика Фотије поклања икону, и говори о одличној сарадњи са бискупима, државом, враћању и обнови цркава, чак и помоћи РКЦ нашим запустелим манастирима на острвима, итд. Само немојте рећи да о тој организацији и у њеној логистици нема подршке државе као и неких попут Сракића, Комарице и сличних.. Много простог народа и верника се с разлогом пита, како то да је папа и паписти сестринска црква с чијим бискупима и надбискупима окрећемо и ломимо колач за Светог Саву,који су у расколу и јереси 1000година, а владика Артемије је секташ и расколник, а био је наш брат 50 година. Нешто сте ви много побркали, и видите непријатеље у свом народу, а не видите зло екуменизма, агностицизма, секташења сваке врсте, агресивног атеизма, отпадије, хаоса, и највећи наперијатељи су вам они који НЕЋЕ да послушају ону патријархову КО НЕЋЕ ДА ИДЕ КА ЈЕДИНСТВУ ТАЈ ЋЕ БИТИ СЕКТА! А што се тиче македонских расколника да ли сте видели један албум на оној фамозној групи? Покушаћуд да поставим то на тему о македонцима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 6, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2011 Molio bih sve koji postavljaju teme, da objasne o cemu se radi. Ispada da su pogani artemiti opet nesto pljunuli. Rec je o tekstu iz lista Tabloid, poznatog borca Milovana Brkica, koji je novinar.de preuzeo, a koji je napisao jedan svestenik protomajstoru Hrama Svetog Save, Bogdanu Pesicu..od pre nesto manje od 10 godina, dok je Patrijarh bio vladika Niski. Znaci to nisu napisali ''artemiti'' nego jos jedan ''ludi pop''. IZ NISA. леле, каква пилатовска фора bendoff bendoff bendoff''нисмо ми, само преносимо даље'' bendoff ''ју види стварно, нисмо написали уствари о чему се ради'' :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука