Jump to content

Обраћање јавности протојереја-ставрофора Душана Н. Петровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да није случајно. Јавно говорити да је "ђаво преко неких својих (=Синода, САС) почео да чачка", а остати на месту ректора богословије је заиста илузорно. Па и да није у пензији за такве оптужбе се добија санкција.

Служиш Цркви, а јавно говориш против Цркве и да при том не сносиш последице... Иначе, мислим да нико нема ништа лично против њега, него да су друге ствари у питању. Ево и прота Тимотијевић у призренској богословији је такође у пензији па га нико не дира. Човек ћути и ради свој посао. Не скаче себи у стомак противећи се надређенима.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ma nek bude kako vi kazete,i nek je tacno to sto je tek posle Sisatovca i proslave imendana vl.Artemija tada i po Sinodu jos Vladike, na brzinu deaktivirana penzija.

Nek je slucajno sto on ne zna koje godine se to desilo pa u ''javnom obracanju'' napise 2011 god..

Ali u 100 evra da ce ovde jos da bude talasanja i to kakvog..

p.s. naravno da je ovo pismo iz Novembra slucajno postavljeno danas, kada se pojavilo pismo Mitropolita Serafima Pirejskog.

Нигде не пише да је писмо из НОВЕМБРА већ да се односи на новембар.

Што се Митрополита перејског тиче, његови ставови ду одавно познати.

Подели на овим сајтовима

Наравно да није случајно. Јавно говорити да је "ђаво преко неких својих (=Синода, САС) почео да чачка", а остати на месту ректора богословије је заиста илузорно. Па и да није у пензији за такве оптужбе се добија санкција.

Служиш Цркви, а јавно говориш против Цркве и да при том не сносиш последице... Иначе, мислим да нико нема ништа лично против њега, него да су друге ствари у питању. Ево и прота Тимотијевић у призренској богословији је такође у пензији па га нико не дира. Човек ћути и ради свој посао. Не скаче себи у стомак противећи се надређенима.

Naravno da su druge stvari u pitanju.

Mozes da se ne slazes sa pojedinom postupcima i situacijama u Crkvi, ali u svojoj kuci, i to po mogucnosti bez prijatelja i publike.

Pa nije mu ovo Grcka Crkva pa da ima sto frakcija u misljenju, i niko nikoga ne rascinjava.

Brajko moj, ovde ces da slusas ili ima da te nema..mislim u mantiji.

A to sto je on nazdravljao vladici Artemiju, i govorio o generaciji koja se ne savija bas..to je veeeeeeeeeliiiik greh i to se mora sankcionisati.

Vidi ti njega, matori prota i to Backi, pa bi on teo nesto..

Malo mu je sto ne moze da sluzi u Backoj godinama, oce on epitimiju taman dok ne umre.

Подели на овим сајтовима

Oce ajdte malo da budemo na zemlji i da razmisljamo svojom glavom, a ne Sinodskom.

Живео Мартин Лутер! :group111: Шта ће нам Синод. Ми верујемо у Једну Свету Саборн Апостолску Виртуелну Цркву.

Тек ће да буде цепања међу артемитским секташима. Живи били па виделу. То се мора тако десити јер то је такав дух, протестантско-секташки. Када је Лутер видео у шта се претворила његова реформација, рекао је: Да сам знао, не бих ово почињао ни да ме вуку са два пара волова.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=E-TcFLnILeg

Подели на овим сајтовима

bas sam pitala mog supruga sta misli o ovome,posto mi je on bio duhovnik i paroh dok nije krenuo u Bogosloviju. Prvi put kada se desilo TO sa protom Duskom i monahom Artemijem,on nije mogao da veruje,govorio mi je da ga je to neko najgore izmanipuliso.Sada kada sam mu rekla za ovo ,ne mozete da verujete kako je bio :group111:,rekao mi  je to je moj otac Dusko.Uvek je za njega tvrdio da je najbolji svestenik koga je on znao,doduse ljudi se menjaju.Htela sam da podelim sa vama jos jedno razmisljanje nekoga ko poznaje oca Dusana a nije " Mudrov"

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

To mozda kod vaseg supruga, ali mi koji poznajemo bolje o.Dusana mi znamo da je bio davno davno na ovom osvecenju temelja crkve u Ljuljacima.

Edit:

Na slici pokojni prota Toma Markovic ktitor crkve u Ljuljacima,

Prota Dusan Petrovic,

Vladika Artemije.

Nagradno pitanje : koja godina?

Подели на овим сајтовима

Живео Мартин Лутер! 0102_laugh Шта ће нам Синод. Ми верујемо у Једну Свету Саборн Апостолску Виртуелну Цркву.

Тек ће да буде цепања међу артемитским секташима. Живи били па виделу. То се мора тако десити јер то је такав дух, протестантско-секташки. Када је Лутер видео у шта се претворила његова реформација, рекао је: Да сам знао, не бих ово почињао ни да ме вуку са два пара волова.

Iako sam obećao da se više neću javljati na ovom forumu, povremeno navratim pa pročitam ponešto...Ništa pametno, naravno...

Ako ova pjesma Al Kapone treba da nas asocira na vladiku Artemija, pitam postavljača čemu takva zluradost i taj navijački duh za bilo koju stranu, čemu to iživljavanje u prostakluku i jeftinim šalama. Pitam ga prosto kao čovjek čovjeka. Otkud takav poriv? Iako se ne slažem sa većinom poslednjih odluka Sinoda, nikada nisam osjećao potrebu da nekog vladiku Sinodalca omalovažavam na bilo koji način. I iskren savjet, zar ne bi bilo mnogo pametnije da se pozabavimo sopstvenim greškama nego budućnošću "sekte artemita". Ne vjerujem baš da se želja za duhovnom propašću još uvijek članova Crkve može opravdati težnjom za jedinstvom te iste Crkve.

Подели на овим сајтовима

Критикујем секташки менталитет који неминовно води незаустављивом цепкању и распадању (брод који тоне, из Борине песме). То је била намера, а не атак на личност.  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

To mozda kod vaseg supruga, ali mi koji poznajemo bolje o.Dusana mi znamo da je bio davno davno na ovom osvecenju temelja crkve u Ljuljacima.

Edit:

Na slici pokojni prota Toma Markovic ktitor crkve u Ljuljacima,

Prota Dusan Petrovic,

Vladika Artemije.

Nagradno pitanje : koja godina?

e sada zasto bi ja verovala tebi koji blatis ugled i podrivas autoritet jednog uglednog svestenika,profesora bogoslovije u penziji.Zasto bi ja verovala da je to tako kako ti kazes a ne onako kako je prota napisao u svom obracanju javnosti.

Подели на овим сајтовима

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=AD_0BLyjA4c&feature=player_embedded

Evo ako neko ne zna zasto je smenjen sa mesta rektora prota Dusan Petrovic, i sta je to on rekao?

Zasto ne moze da sluzi u Backoj vec godinama, to neki drugi put...

То да не може да уће у бачку већ годинама напросто није истина.

Ја сам био у студиу М када је прота Душан дошао са младим богословима ,гости су били епископ Лаврентије,мати Макарија из соколице итд...

Мислим да је повод био владика Николај и отац Јустин.

Прота Душан је причао о свом искуству у сусретима са оцем Јустином.

Подели на овим сајтовима

Prota Dusan, do 2009. god. bio je staresina hrama na Limanu (Sv. Nikolaja), i predavao je Opstu istoriju u Bogogosloviji ''Sv. Arsenija Sremca'' u Sr. Karlovcima. Kad ga je SAS imenovao na mesto rektora Bogoslovije 2000. umesto dotadasnjeg o. Marka Spanovica, bio je klirik Eparhije backe, i uzivao je postovanje i svestenstva i naroda a pogotovu vladike Irineja... iako je imao uvek ''malo'' ostriji jezik. Kad je postao rektor svi su se obradovali, ali ne zadugo. Kad je profesor Dogmatike promenio stari protestantski udzbenik i poceo da donosi clanke mitr. Zizjulasa, profesora Janarasa, Majendorfa i drugih... rektor je pokusao na sve nacine da ga omalovazi, nazivajuci ga raskolnikom i novotarcem. Kasnije pod pritiskom, profesor je otisao u Novi Sad, i sad je tamo svestenik. I pored svega uvek je Prota Dusan odlazio na TV NS, razne institucije i to sve uz blagoslov Njegovog Preosvestenstva episkopa Irineja, tako da mu nikad nije bilo zabranjeno da bilo sta vrsi na teritoriji Eparhije backe.

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

Dejan:

То да не може да уће у бачку већ годинама напросто није истина.

Ја сам био у студиу М када је прота Душан дошао са младим богословима ,гости су били епископ Лаврентије,мати Макарија из соколице итд...

Augustinus:

I pored svega uvek je Prota Dusan odlazio na TV NS, razne institucije i to sve uz blagoslov Njegovog Preosvestenstva episkopa Irineja, tako da nikad mu nije bilo zabranjeno da bilo sta vrsi na teritoriji Eparhije backe.

Mudrov:

Zasto ne moze da [glow=red,2,300]sluzi[/glow] u Backoj vec godinama, to neki drugi put...

Kao sto vidite, rekao sam da ne sme da sluzi = CINODEJSTVUJE, ni u NS, ni u svojim Paragama!

Volim da se s vama nadmudrujem, ali ipak nemojte me smatrati budalom.

Augustinus:

i uzivao je postovanje i svestenstva i naroda a pogotovu vladike Irineja... iako je imao uvek ''malo'' ostriji jezik. Kad je postao rektor svi su se obradovali, ali ne zadugo. Kad je profesor Dogmatike promenio stari protestantski udzbenik i poceo da donosi clanke mitr. Zizjulasa, profesora Janarasa, Majendorfa i drugih...

To sto ti smatraas starim protestantskim udzbenikom, prota i jos mnogo mnogo njih smatraju udzbenikom na kojem su obrazovane generacije dobrih svestenika, a Ziziulasa, Janarasa, i Majendorfa sa sve Smemanom, mnogi smatraju bas protestantima koji su sve ralativizovali, i kojima je uzor drugi vatikanski koncil.

No o tome imate desetine tema, upravo brat Rodoljub Lazic nekome pokazuje da nisu svi sisali veslo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...