Гости Guest - . . .- Написано Јануар 27, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Код Осечине постоји село које се по готово свему разликује од других села у Србији. У селу нема неожењених момака стасалих за женидбу, а више од половине становника Кривог брда чине деца школског и предшколског узраста. У селу уместо зависти, љубоморе и злобе владају слога, солидарност и љубав. Када је сезона пољопривредних радова мештани Кривог брда једни другима прискачу у помоћ и још увек негују тзв. "мобу". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Слава Богу! За ово благостање се молимо на свакој Литургији:''За овај град, за сваки град, крај и оне који са вером бораве у њима, Господу се помолимо!'' Треба се угледати на ово село као што су се незнабошци угледали на Јевреје када је Израел био најмоћнија држава у тадашњој цивилизацији! http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 У селу уместо зависти, љубоморе и злобе владају слога, солидарност и љубав. Ово ми звучи некако превише ружичасто и нереално, просто нељудски, јер не знам да у неком колективу реално може бити толико хармоније, да нема нимало зависти,љубоморе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Слава Богу! За ово благостање се молимо на свакој Литургији:''За овај град, за сваки град, крај и оне који са вером бораве у њима, Господу се помолимо!'' Треба се угледати на ово село као што су се незнабошци угледали на Јевреје када је Израел био најмоћнија држава у тадашњој цивилизацији! 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 З 0205_whistling 0110_hahahaанимљиво би било чути како су ти људи стекли то благо које уживају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/830744/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0+%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0.html Посебно ме радује то што има деце у селу. У селу уместо зависти, љубоморе и злобе владају слога, солидарност и љубав. Ово ми звучи некако превише ружичасто и нереално, просто нељудски, јер не знам да у неком колективу реално може бити толико хармоније, да нема нимало зависти,љубоморе. Вероватно да има,али не дозвољавају да овладају завист и љубомора.Надам се да је тако. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Ima puno ovakvih sela bez svadje samo u njima nema stanovnika jel se i to racuna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Ima puno ovakvih sela bez svadje samo u njima nema stanovnika jel se i to racuna 0102_laughНЕ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Слава Богу! За ово благостање се молимо на свакој Литургији:''За овај град, за сваки град, крај и оне који са вером бораве у њима, Господу се помолимо!'' Треба се угледати на ово село као што су се незнабошци угледали на Јевреје када је Израел био најмоћнија држава у тадашњој цивилизацији! 0102_laugh .mislise. .mislise. "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Ђоковић у је играо у то вријеме, али сам радије одгледао ову емисију. Да ли је била реприза, не знам. У недостатку дејвојака момци се жене са дјевојкама из сусједних села. Кад су упитали једног од становника колико има дјеце и он одговорио "Двоје", ја рекох шта им је овдје интересантно. Следеће што је рекао је остали имају по троје, четворо, петоро. 633 људи, ако сам добро запамтио, а 300 и више дјеце. Упадне трактор у воду ли блато, сви из села изађу да га изваде. Неко прави кућу, сви дођу да помогну. Ма, тамо ћу да се преселим. Живе од продаје малина, чини ми се и кукуруза. Нико не кука. Сви кажу да је тешко, али сви гурају напријед! Кад будемо као они нема ништа нам неће фалити. Цијела Србија би требало да се угледа на ово село. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 Ма и да нам се у осталим селима "свађају" само кад би ово било као у њиховом селу... У селу нема неожењених момака стасалих за женидбу, а више од половине становника Кривог брда чине деца школског и предшколског узраста. где би нам крај био? :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelena_jelena Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ni u mm selu nema neozenjenih momaka, zato sam ja neudata 0442_feel u mom selu svakih 100 godina svadba, tako da sam ja za svoji 26 bila samo na dve svadbe u komsiluku 0442_feel hm....to o cemu vi pricate je vjerovatno neki grad winter a ne, ne nemojte da mislite da mi selo ima smao dve kuce, ima oko 30 u mom okruzenju... umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ма кад им увале демократију и кад почну да њима управљају којекаква деца револуције нестаће и слоге и толеранције. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ма кад им увале демократију и кад почну да њима управљају којекаква деца револуције нестаће и слоге и толеранције. Ja se nadam da će uspjeti da odole kad su do sada uspjeli. 0442_feel "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ма кад им увале демократију и кад почну да њима управљају којекаква деца револуције нестаће и слоге и толеранције. Ja se nadam da će uspjeti da odole kad su do sada uspjeli. 1000000001010И ја се надам да ће остатак Србије да се инфицира од њих.Али за такве случајеве демо(н)кратија је прави антибиотик. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука