Jump to content

Христов благослов на иконама и фрескама :

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Новотарско фрескописање

Saturday, 22 January 2011

Поштована редакцијо,

Шаљем вам фотографију насловне стане "Саборника", листа канадске епархије при храму "Свих српских светитеља", Мисисага Торонто. У току је осликавање храма, фрескописци су из Београда. Цифра за осликавање је, по речима свештеника, а пише и у "Саборнику", 300.000 CAD. На први поглед, пошто је купола висока, Христос Пантократор не изгледа необично. Међутим, кад се боље загледате види се управо овакав призор:

Постављена слика

За мене је ово "фрескописање" светогрдно и хулно, а ви просудите сами.

Оно што ми је највише засметало, осим начина како је Господ Исус Христос насликан, јесте начин на који Христос благосиља на овој фрески. Боже опрости, мени то личи на сатанистички знак ђавољих рогова ("El Diablo")! Ево неколико примера:

Постављена слика

Битлси и знак ђаволових рогова

Постављена слика

Сатанистички ритуал

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Три верзије сатанистичког знака "El Diablo"

Постављена слика

На следећој икони Христовој видимо да су прсти десне руке постављени на такав начин да формирају Његово Име. Истим покретом свештеници дају благослов у Цркви:

Овде видимо Антона Шандора Лавеја, оснивача сатанистичке цркве у Америци. Погледајте положај његове руке, која симболизује ђаволове рогове:

На једном руском сајту дали су поређење између свештеничког благосиљања и сатанистичког „благосиљања“:

Постављена слика

На сајту рашко-призренске епархије, од када је управу преузео епископ Атанасије, стоји икона на којој Господ „благосиља“ на исти начин као на слици коју сам вам послала:

Постављена слика

Молим вас да ме разумете: ја ништа не тврдим, већ само молим да нам неко стручан разјасни ову нову појаву:  зашто се на овакав начин, саблажњавајући за вернике, слика  Господ наш Исус Христос, када имамо толико наших предивних православних фресака, као што су ове две које следе?

Христос Пантократор, 13. век

Постављена слика

Sophia, Constantinople.

Христос Пантократор - 13.век, детаљ мозаика иконе Деизис, Света Софија, Константинопољ

Постављена слика

Унапред захвална,

Вера Огњеновић, Канада

http://borbazaveru.info/content/view/3276/1/

Подели на овим сајтовима

По мени чисто незнање људи који су радили фреске..и ове из храма "Свих српских светитеља", Мисисага Торонто и Румунске која је у посту пре наведена..

Правилна је Христос Пантократор - 13.век, детаљ мозаика иконе Деизис, Света Софија, Константинопоља..

Е сада пошто је обичај да се често узимају људи ван Цркве да се баве са фрескописањем..овакве ме ствари никада нису чудиле...није сатанизам..већ чиста површност и необавештеност!

Видео сам и раднике који дуване у Цркви приликом радова...и у олтар под камен бацају пикавце , упознао сам неке које са баве фрескописањем а да им је морал на нивоу мачке у фебруару...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

По мени чисто незнање људи који су радили фреске..и ове из храма "Свих српских светитеља", Мисисага Торонто и Румунске која је у посту пре наведена..

Правилна је Христос Пантократор - 13.век, детаљ мозаика иконе Деизис, Света Софија, Константинопоља..

Е сада пошто је обичај да се често узимају људи ван Цркве да се баве са фрескописањем..овакве ме ствари никада нису чудиле...није сатанизам..већ чиста површност и необавештеност!

Видео сам и раднике који дуване у Цркви приликом радова...и у олтар под камен бацају пикавце , упознао сам неке које са баве фрескописањем а да им је морал на нивоу мачке у фебруару...

Dobro kako onda objašnjavaš ovu ikonu :

Постављена слика

Kao ne znanje ili ...?

Тачније, да ли су сатанисти користили исти овај знак руком и пре 100 година рецимо, да не причам о средњем веку и раније ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...