Barbara Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Monah treba biti monah? nesto tu nerazumem ''Skloni Boze od zlih ociju dusu moju,kada radja mudrost tvoju'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Прелест (од црквено-словенског: лест – обмана, лаж, заблуда prepodoban - svet; epitet svetog monaha; u pravosl. crkvi kategorija svetih monaha pa sad proceni šta je veći greh ili greška U muskom manastiru: Namesniku se moze obratiti navodeci njegovu duznost ("oce namesnice, blagoslovite") ili ime ("oce Gavrilo, blagoslovite"), a moze i prosto "oce" (redje se upotrebljava). U zvanicnoj situaciji: "Vasa Visokoprepodobnosti" (ako je nastojatelj - arhimandrit ili iguman) ili "Vasa Prepodobnosti" (ako je jeromonah). Možda neko jednostavno ne zna kako se kome treba obratiti hmmm Moze biti da je neki od apostola ili svetih za zivota pravio svoju sliku i kocio je da je svi vide, a ispod pise prepodobni taj i taj. Gdje su vam oci? Pa pogledajte na site i vidjecete sliku oca: http://www.manastir-lepavina.org/stranica.php?id=3 sta pise iznad ne pise li visokopreodobni? A sta Sveti Jovan Krstitelj rece za sebe kad ga pitase u pustinje, rece skruseno: ja sam glas vapeci u pustinje. O koja smirenost o koja krasota. Budite najnizi da bi ste bili najmanji, budite svima sluge. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Steva Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Bliskost se ostvaruje tako sto covek pre susreta (ti susreti su raznorodni i nisu samo jedne vrste) je malo ili nikako ili nedovoljno crkveno ziveo, a posle susreta je sve vise svoj zivot posvetio i posvecuje Gospodu,pokajanju, svetotajinskom i crkvenom zivotu. To je rezultat bliskosti sa DUHOVNIM OCEM, u ovom slucaju susreta sa ocem Gavrilom. To je naravno jedan duzi proces. Da li ti IHTUS smatras da je tu nesto pogresno, da se neko obrati ka Gospodu i crkvenom zivotu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Monah treba biti monah? nesto tu nerazumem A sta tu ima da se ne razumije. Monah treba biti MONAH! Neka ti sestra Lazarica nadje odgovort na wikipedi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Steva Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Tebi ocigledno smetaju crkveni cinovi, mozda bi rascinio Visokoprepodobnog Arhimandrita Jovana Radosavljevica, ili Njegovu Svetost. Ne razumem sta nudis kao alternativu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Bliskost se ostvaruje tako sto covek pre susreta (ti susreti su raznorodni i nisu samo jedne vrste) je malo ili nikako ili nedovoljno crkveno ziveo, a posle susreta je sve vise svoj zivot posvetio i posvecuje Gospodu,pokajanju, svetotajinskom i crkvenom zivotu. To je rezultat bliskosti sa DUHOVNIM OCEM, u ovom slucaju susreta sa ocem Gavrilom. To je naravno jedan duzi proces. Da li ti IHTUS smatras da je tu nesto pogresno, da se neko obrati ka Gospodu i crkvenom zivotu? Pa onda ako je tako brate ja znam i mirjane duhovnike. A slava Bogu da si se obratio i neka ti Bog da da napredujes ka Gospodu u istini Njegovoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Monah treba biti monah? nesto tu nerazumem A sta tu ima da se ne razumije. Monah treba biti MONAH! Neka ti sestra Lazarica nadje odgovort na wikipedi. IHTUS, sad ?u ja malo da mislim šta drugi misle i kuda idu. ili bi možda trebalo da ?utim u prisustvu muškaraca.... 1312_womens ako misliš ono što ja mislim da radiš molim te otvori temu i ne koristi lik o Gavrila da bi rekao ono što želiš da kažeš Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 "Ko se uzvisi unizice se, a ko se unizi imena moga radi uzvisice se." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Steva Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Ima i mirskog svestenstva duhovnika, to je poznato, ne znam sta je tu novo ali koliko vidim ovde je tema otac Gavrilo Lepavinski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Drugo upozorenje da se ne skreće sa teme Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Ne Lazarice ovdje cemo da pjevamo slavospeve kako vama odgovara. A ti da si istinita zene u Hristu, prvo bi se prestavila imenom, drugo slusale bi rijece Gopsodnje o tome kako zene treba da se ponasa i sa kojom krasotom i smirenoscu treba da cuti i muza svoga pita o duhovnim pitanjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barbara Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Verujem da si prvo svoju zenu naucio svemu tome ''Skloni Boze od zlih ociju dusu moju,kada radja mudrost tvoju'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Mislim da je ovo forum i ako je postavljena teme svako ima pravo da iznese puno svoje misljenje, pa i da dodje do rasprave ovo je forum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Ne Lazarice ovdje cemo da pjevamo slavospeve kako vama odgovara. A ti da si istinita zene u Hristu, prvo bi se prestavila imenom, drugo slusale bi rijece Gopsodnje o tome kako zene treba da se ponasa i sa kojom krasotom i smirenoscu treba da cuti i muza svoga pita o duhovnim pitanjima. kao što si se ti predstavio svojim imenom 0409_feel ne, ne?emo da pevamo hvalospeve, ali ti je ponu?eno da otvoriš temu pa ?emo tamo da raspravljamo, ne ovde Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 3, 2009 Пријави Подели Написано Август 3, 2009 Mislim da je ovo forum i ako je postavljena teme svako ima pravo da iznese puno svoje misljenje, pa i da dodje do rasprave ovo je forum. dobro misliš da je ovo Forum , ali si pogrešio temu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука