Милан Меденица :) Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 ???????? рече: Meda рече: ?????? ??? ?? ???????, ?? ?????? ??????? ??????? ????????, ??????? ?? ??! 319.gif a zašto da ne? ja sam imala stvar koju nisam znala da rešim, zamolih jednog sveštenika da preuzme stvar u svoje ruke, on je iskoristio mobilni telefon je je razdaljina poprili?na i stvar je rešena Da li iko od vas pomisli koliko vremena , snage i volje svi ti sveštenici i monasi moraju da uskrate svojim porodicama i sebi li?no da bi bili ovde sa nama, odgovarali na naša pitanja, usmeravali nas, koliku žrtvu oni prinose...za to vreme o.Gavrilo i mnogi drugi možda bi mogli da odu na 0409_feel ili da provode vreme u svojoj keliji...ne oni to vreme poklanjaju nama savetuju?i, upijaju?i našu tugu, bol, radost, rešavaju?i naše brige i šire?i Živu re? utehe Bogu hvala 0110_hahaha 0110_hahaha ?? ??????? ?? ????? ?? ??????? ??? ??????????? ??????? ? ???????????! ???? ??? ???????? ???? ?????? ?? ?????? ??????? ... ??? 0202_238 ????????? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 ???????? рече: Mnogi slušaju, ali ne ?uju Mnogi gledaju ali, ne vide Slušanje je umetnost 0110_hahaha ????? ??, ???? ?? ? ?????? ? ?????? ????? ????? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 иначе добро нам дошли нови чланови, надам се да ћете и више учествовати у овим нашим црквеним и световним дијалозима 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Steva рече: SLazem se s bratom Dejanom, kratko i jasno je sve receno, ali dve cinjenice se jos zaboravljaju: 1. Ovo je crkveni , a ne svetovni forum, a to znaci da se ne moze i ne treba kritika vrsiti na necrkven nacin i jos uz temeljno nepoznavanje crkvenosti tj. ne treba to na crkvenom forumu dopustiti, jer vredja osnovna verska osecanja onih koji pripadaju Crkvi i dozvoliti da se to jos objavljuje, pogotovo kada se govori o stvarima koje se doticu u ovom slucaju i crkvene hijerarhije ( Mitropolit Jovan) i uglednog duhovnika i predstavnika monastva( otac Gavrilo - ne samo u SPC, vec i sire). Da je rec o osnovanoj kritici, koja bazira na poznavanju stvari, onda bi to bilo posve legitimno i objavljivo. Nadam se da je moderator foruma prevideo slucajno ovu cinjenicu. ??? ?? ??? ????? ??????????? ?????, ??? ????? ?? ?? ?? ??? ??????????? ???????? ?? ??????? ???????? ??????? ????????? ? ???? ??????? ????? ????????? ??????? ????????? ???????? ? ????. ????????, ?? ????? ????????? ??? ??, ??? ??? ?????, ?? ???? ?????? ?????? ??? ? ??? ?? ??? ?????? ???? ?? ????? ?????. ?????, ?????????? ???? ????? ????????? ??? ?????? ??? ??? ????????? ???????? ? ???? ????? ????. ??? ?? ????? ????, ???? ?? ???? ?? ?????? ?? ????, ? ????? ?? ??????? ? ??? ? ????? ???????????, ?? ??? ?? ??? ???? ????? ?????????? ?? ?????? ???? ????? ?????? ??? ???? ????? ???? ???? ? ??? ??? ???? ? ? ????? ???????? ?? ??? ??? ???? ?????????. ??? ?? ???? ??? ???????, ??? ??? ??? ?????, ???? ??? ?? ?? ???? ??? ????? ?????? ?????? ? ?????????? ???? ?? ?????? ??? ?????? ?? ???????? ???? ????????? ?????? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Пре годину дана тако нешто ја сам код о. Гаврила био банован, зашто. Регистровао сам се и видео која је тема у питању, и почео да пишем о св. Јову (Књига о Јову) написах пар речи и добих овакав одговор до Адм. или мода. сад се и не сећам, тражи благослов да би ти о. Гаврило одговорио, није ми се тражио благослов зато што ми је речено као на неки уцењивачки начин ...одговор нисам добио и само после пар минута сам био банован. Ту је о. Гаврило био присутан јер сам видео да одговара другима и сваки је морао, ако би хтео нешто да га пита да тражи блаогслов. Да се разумемо причам о томе како се водио тај дијалог између чланова, деловали су ми сви као хипнотисани ...прошао сам форуме БСН, ВЕРУЈЕМ где сам још, и сада сам на Жива Реч Утехе, ни на једном форуму од набројаних нисам наишо на такав дијалог да се води као унутар тог чета шта ли је већ било и да ли још увек постоји то не знам. Нисам против рада оца Гаврила и Богу хвала што видим да је многима помогао и помаже и не до ми Бог да имам нешто против њега, него ово је моје гледиште а можете и да разумете и моја критика на вођење тог чета. Можда је све то било несикуство о. Гаврила и његових сарадника са новом технологијом па се тад нису најбоље снашли речено је парафразирам ''да нема човека а да не греши'' зато и кажем да ме не би неко погрешно схватио да сада нападам о. Гаврила не не нападам, радо идем на тај сајт јер обилује мноштвом душекорисних текстова. Ето толико од мене. ПС. Замислите сада овде да сваки члан мора да тражи благослов од неког свештеника да би постирао, шта би било у случају да ниједан свештеник се тог тренутка не нађе на форуму. То је моје виђење и не мора да буде исправно на крају крајева. Праштајте. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Barbara Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Ocu Gavrilu se obracam kao i svesteniku tacnije mom parohu,Oce blagoslovite,a da niko od mene to nije trazio,a i da jeste smatrala bi da me dobronamerno opomenuo jer mnogo toga ne znam pa me to ne bi sablaznilo.Iskreno danas sam se iznenadila,stvarno nisam znala da se po forumima razgovara o tome,jer sajt manastira Lepavina svakodnevno posecujem,i smatram da onome kome to ne pase ne mora ni da ide na taj sajt,mislim da je Otac Gavrilo veliki duhovnik,i da uvek daje dusekorisne savete. ''Skloni Boze od zlih ociju dusu moju,kada radja mudrost tvoju'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stamenko Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Pomaže Bog braćo i sestre . Na ovom forumu želim jedno objašnjenje od sveštenika koji je odgovoran za rad sajta Sveti Jakov. Pošto sajt ima ili bar tako piše blagoslov Episkopa šumadijskog G. Jovana da mi odgopvori kako je dozvoljeno učestvovati na forumu pod nikovima umjestu sa KRŠTENIM imenom . Zašto sveštenik ne koristi KRŠTENO ime umjesto nikova i sa čijim to blagoslovom radi ? Nikovi i slike izida , naumzn , Alefshin , Meda itd... sa slikama sfingi su u najmanju ruku smiješni da ne kažem da nikakve veze sa pravoslavljem nemaju. Svako dobro od Gospoda vam želim u nadi da će se naći i neko da pročita ili bar da razmisli. Stamenko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 stamenko рече: Pomaže Bog bra?o i sestre . Na ovom forumu želim jedno objašnjenje od sveštenika koji je odgovoran za rad sajta Sveti Jakov. Pošto sajt ima ili bar tako piše blagoslov Episkopa šumadijskog G. Jovana da mi odgopvori kako je dozvoljeno u?estvovati na forumu pod nikovima umjestu sa KRŠTENIM imenom . Zašto sveštenik ne koristi KRŠTENO ime umjesto nikova i sa ?ijim to blagoslovom radi ? Nikovi i slike izida , naumzn , Alefshin , Meda itd... sa slikama sfingi su u najmanju ruku smiješni da ne kažem da nikakve veze sa pravoslavljem nemaju. Svako dobro od Gospoda vam želim u nadi da ?e se na?i i neko da pro?ita ili bar da razmisli. Stamenko ??? ?? ??????? ????? ????????. ??? ????, ??????? ?????? ?????? ??? ????? ???? ?? ???? ??? ???? ???? ? ????????? ?? ??????????? ?? ?????? ????? ???? ?????? (??? ????? ??????), ??? ???? ????? ?? ???????????? ?????????, ? ???? ?????? ?? ??? ? ??????????, ? ???? ???? ???? ? ???????????? ????. ???? ?????, ???? ?? ????? ?? ??? ????? ?????? ??????????. ?????, ?? ??? ??????? ???? ???? ??? ? ???????, ??? ? ????? ????????? ? ???? ????????, ??? ?? ???? ????? ???? ? ???????. ???? ????? (???????) ?? ????? ???? ?? ?? ???? ?????? ?????????? ???? ?? 7 ?????? ? ??? ????? ?? ?? ?? (?????? ?? ??????? ? ???? ? ???? ?? ??????, ????? ????? ??? ???? ???? ? ????? ????? ????????? ??????). ?????, ? ?????????? ???? ????? ? ??? ????? ?? ?? ?? ? ???? ?? ???? (?? ?????? ?? ??????? ???? ?? ??????????) ? ??????? ?? ?? ?????? ?? ?????? ?????? ???? ???? ??????. ?? ??????? ???? ?? ??????? ?? ???? ????? ??? ???? ? ???? ?? ???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Недељка Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 „ГОСПОДЕ, ОПРОСТИ ИМ, ЈЕР НЕ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ“ Да ли је прелест молитва оца Гаврила пред чудотворном иконом Пресвете Богородице Лепавинске? Да ли су прелести многобројна исцељења по даноноћним молитвама оца Гаврила Царици Небеској? Да ли је прелест одвраћање младог човека, још детета, од самоубиства до преумљења у православног верника? Да ли је прелест уређивати страницу сајта, која је на самом врху посећености чак и на многим страним православним сајтовима (Грчка, Русија, Енглеска...)? Да ли је прелест осетити насушну потребу за спас душе нашег огреховљеног, ојађеног, усамљеног православног човека како овде, тако и у дијаспори, и наћи им се у свако доба дана и ноћи, кад навиру тешке мисли и недоумице и душа вапи за Извором Живе Воде? Браћо и сестре, ово је само делић огромног опуса духовног подвижништва архимандрита оца Гаврила и ја ово сведочим пред Господом! Зато, ове никоме корисне изјаве на Вашем форуму о прелести и другим насавесним карактеристикама, које се односе на велику духовну личност оца Гаврила, од људи који ништа о оцу Гаврилу не знају, а изгледа ни о себи, заиста не могу сматрати правом на сопствено мишљење, нити дијалогом, нити парламентарношћу, јер право на сопствено мишљење подразумева познавање себе, теме о којој се коментарише, познавање рада личности о којој се коментарише, а све у циљу, бар је то на православним форумима наша хришћанска обавеза, да би сви коментари за све читаоце били душекорисни. Дакле и негативна критика може да буде душекорисна, али она мора да буде дубоко аргументована, да би и другима помогла, а не олако „ја мислим“, „мени се чини“ и слично, како је себи дозволио „бошкојуговић“ или „слушалица“. Дакле, православни форуми, Богу хвала што постоје, су заиста за размењивање душекорисних мишљења, а не , произвољних мишљења, иначе то се онда претвара у све, само не у православни форум. Праштајте, браћо и сестре, и чувајмо нашу Православну Цркву, а у оквиру Ње наше духовнике, монаштво, свештенство, верни народ као и оне које Господ милошћу својом чека. Чувајмо НАШУ ЦРКВУ како од иновераца, тако и од празновераца, а и од себе самих кад осетимо да нас непомјаник присиљава да нешто ружно помислимо, напишемо, објавимо. Мајко Божија Лепавинска, чувај нам нашег оца Гаврила и отклони од њега сваку напаст и закрили га својим омофором као и све што закриљујеш, који ти се искрено МОЛЕ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Upravo sma krenula da odgovorim, ne kao administrator već kao moderator 0110_hahaha Koliko je meni poznato i na drugim forumima Verujem, Vidovdan, Bogotražitelj etc. ljudi učestvuju pod nikovima i pseudonimima Što se tiče našeg o.Gorana Živkovića Alefshina tema je http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,723.0.html nik i izabir nika koji nas predstavlja na netu mnogo govori o duhovnosti i našoj podsvesti U čemu je razlika čak i da napišem svoje pravo ime, Danica, mene svi na netu znaju kao Lazaricu Zar ću biti drugačija osoba, zar ću drugačije misliti, govoriti, delati? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 ??????? рече: „???????, ??????? ??, ??? ?? ????? ??? ????“ ?? ?? ?? ??????? ??????? ??? ??????? ???? ??????????? ?????? ???????? ?????????? ??????????? ?? ?? ?? ???????? ??????????? ???????? ?? ?????????? ????????? ??? ??????? ?????? ????????? ?? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ??????, ??? ??????, ?? ??????????? ?? ????????? ? ???????????? ???????? ?? ?? ?? ??????? ????????? ???????? ?????, ???? ?? ?? ????? ???? ??????????? ??? ? ?? ?????? ??????? ???????????? ????????? (?????, ??????, ????????...)? ?? ?? ?? ??????? ??????? ??????? ??????? ?? ???? ???? ????? ????????????, ????????, ????????? ???????????? ?????? ???? ????, ???? ? ? ?????????, ? ???? ?? ?? ? ????? ???? ???? ? ????, ??? ?????? ????? ????? ? ????????? ? ???? ???? ?? ??????? ???? ????? ????? ? ??????, ??? ?? ???? ????? ???????? ????? ???????? ???????????? ???????????? ??? ??????? ? ?? ??? ???????? ???? ????????! ????, ??? ?????? ??????? ?????? ?? ????? ?????? ? ???????? ? ?????? ?????????? ????????????????, ???? ?? ?????? ?? ?????? ??????? ??????? ??? ???????, ?? ???? ???? ????? ? ??? ??????? ?? ?????, ? ??????? ?? ? ????, ?????? ?? ???? ???????? ?????? ?? ????????? ???????, ???? ?????????, ???? ????????????????, ??? ????? ?? ????????? ??????? ??????????? ????????? ????, ???? ? ????? ?? ???????????, ????????? ???? ???????? ? ????? ?? ???????????, ? ??? ? ????, ??? ?? ?? ?? ???????????? ???????? ???? ?????????? ???????, ?? ?? ??? ????????? ?? ??? ??????? ???? ???????????. ????? ? ????????? ??????? ???? ?? ???? ???????????, ??? ??? ???? ?? ???? ?????? ?????????????, ?? ?? ? ??????? ???????, ? ?? ????? „?? ??????“, „???? ?? ????“ ? ??????, ???? ?? ???? ???????? „????????????“ ??? „?????????“. ?????, ??????????? ??????, ???? ????? ??? ???????, ?? ?????? ?? ??????????? ???????????? ???????, ? ?? , ??????????? ???????, ????? ?? ?? ???? ???????? ? ???, ???? ?? ? ??????????? ?????. ?????????, ????? ? ??????, ? ??????? ???? ??????????? ?????, ? ? ?????? ?? ???? ?????????, ????????, ???????????, ????? ????? ??? ? ??? ???? ?????? ??????? ?????? ????. ??????? ???? ????? ???? ?? ?????????, ???? ? ?? ????????????, ? ? ?? ???? ????? ??? ??????? ?? ??? ?????????? ????????? ?? ????? ????? ?????????, ????????, ????????. ????? ?????? ??????????, ????? ??? ????? ??? ??????? ? ??????? ?? ???? ????? ?????? ? ??????? ?? ?????? ???????? ??? ? ??? ??? ??????????, ???? ?? ?? ??????? ????! ???? ???? ????? ?????? ?????? ??? ??????????. ??? ???? ???? ?????????? ?? ??????? ?? ?? ???? ??? ?. ??????? (???? ?????????? ??? ???????? ???? ??? ? ???????? ????????? ??????? ? ??????), ????????. ???, ??? ?? ????? ????? ????? ????? ??? ?? ?? ?????? ? ???????, ???? ???? ?? ?? ????????? ? ????. ?? ????? ?????? ?? ?? ???? ???? ?????? ?? ?????? ???????, ??? ?????? ?? ???? ???? ?? ??? ??? ????. ????? ?? ?? ???????? ?? ?????? ???????, ?? ??? ??????? ?? ?????? ? ????????? ???????. ?? ?????? ???? ?????? ????? (????? ?? ?? ??????? ???? ??????, ??????? ?? ???? ?? ??? ???????, ??? ?????????? ???? ?????? ???????) ?? ?????? ???? ???? ? ?? ?????? ?? ???? ???? ?? ??? ??? ????. ???? ????? ?. ??????? ??? ?????? ??? ?????, ??????? ? ????? ???? ??? ? ???? ??????? ??? ???? ???? ???? ???? ???. ? ?? ?????, ??? ?????? ?????? ?????, ????? ???? ???? ????? ??? ?? ???? ??????? ?. ???????? ??? ??????? ?????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Sveštenik je dužan ne da sedi u svojoj crkvi i čeka da se zabludela ovca sama vrati već da ode i pronađe zabludelu ovcu. dakle tema nije otvorena da se napadne o.Gavrilo već da se pohvali njegov rad. To što neko ima neprijatno iskustvo sa njim ne znači da je on loš. ja lično imam neprijatno iskustvo sa O.Ljubom sa foruma Svetosavlja, to ne znači da je on loš sveštenik, niti da sma ja loš mirjanin, jednostavno pogrešno vreme i pogrešno mesto..no putevi Gospodnji nama su nepoznati...jer Njegove misli nisu i moje misli Mislim da ću temu zaključati 0110_hahaha Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 Цитат Дакле и негативна критика може да буде душекорисна, али она мора да буде дубоко аргументована, да би и другима помогла, а не олако „ја мислим“, „мени се чини“ и слично, како је себи дозволио „бошкојуговић“ или „слушалица“. Са овим се апсолутно слажем. Ово је врло битно за здрав разговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Јул 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 ???????????? рече: ???? ?? ?? ?? ?? ????? ????????? ? ???????? ???????? ???????????. ?? ????? ????? ?????? ?? ?????????? ??????? ?????, ??? ??????, ? ?? ?? ??????????, ?? ??? ?????????. ??? ?? ???????? ?? ?? ??????? ?? ??????? ?????, ? ?? ???? ????? ??????? ???????, ???? ????, ???????, ????????, ????????, ??????????? ? ????????????. ?? ?????? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????? ??????, ???? ??? ?? ???? ???? ?????? ????????? ??? ???? ???????? ???????. ???? ?????? ???? ?? ?? ???? ??????? ???????? ?????????. ?? ?? ?? ??? ?? ???? ?????? ??????????????? ? ????? ?????. ???? ?? ????????? ????? ?????. ??? ?????? ?????????? ?. ?? ???? ?? ???? ??????? ???? ??????? ????? ?????????? "??????????" ? ?? ??????? ?????? ?????? ????? ?????????. ?????????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ??? ?? ?????????. ???? ??? ? ??????. ???? ??? ??????, ?? ????? ??? ??????? ?? ?? ???? ????????? ?? ?? ??? ????? ??????? ????? ???????? ????????? ???? ?? ?????? ???? ?? ????? ???? ? ?? ?????????? ?????????? ?? ?????? ?????????? ?????. ??? ??????, ?? ? ??? ?????????? ? ?????????? ????? ?????????? ???????????????? ??????????? ???????, ???? ???????? ??????????? ????, ???? ?? ?????????? ? ????????? ???. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 1, 2009 Ovde sam detaljno iznela svoje misljenje o net misionarenju. http://angelinaristanovic.blogspot.com/2009/05/u-odbranu-i-slavu-misionara-naseg-doba.html Ovde o tome koliko mi je pomoglo u zivotu. http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,595.0.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука