Sophrosyne Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Kralj Aleksandar Karađorđević Ujedinitelj imao istetoviranog velikog orla. Heraldički znak preko celih grudi. Rodbinski odnosi sa pruskom vladarskom kućom Kralj Aleksandar Karađorđević, ubijen u atentatu u Marselju 1934, imao je preko grudi istetoviranog velikog krunisanog orla, po izgledu najsličnijeg germanskim heraldičkim motivima koji su krasili pruske plemićke grbove. Ono o čemu se do sada samo spekulisalo otkrio je đakon Nenad Jovanović prikupljajući materijal za knjigu “Grbovi, zastave i himne u istoriji Srbije”, u kojoj je prvi put i objavljena fotografija kraljeve tetovaže. - Malo je poznato da je viteški kralj ujedinitelj imao prilično veliku tetovažu izrađenu preko čitavih grudi - kaže đakon Jovanović. - Prikazivala je jednoglavog orla široko raširenih krila, s mačem u jednoj i šarom u drugoj kandži. Orao je krunisan heraldičkom krunom, nalik na krunu Svetog rimskog carstva nemačke nacije. Naša heraldička nauka se ovim pitanjem nije bavila i verujem da će naredna istraživanja dati verodostojan odgovor. On kaže da je upotreba ovakvog heraldičkog znaka bez presedana kod jednog srpskog vladara. - Posebno ako imamo u vidu da su upravo Karađorđevići vodili slavan i pobedonosni rat koji je značio i kraj nemačkog carstva i silazak doma Hoencolerna sa nemačkog prestola - objašnjava Jovanović. Moguće objašnjenje ove tetovaže pojedini heraldičari vide u rodbinskim odnosima pruske vladarske kuće sa Karađorđevićima. - Supruga kralja Aleksandra, naša smej.gif Marija, bila je rumunska princeza iz doma Hoencolern-Zigmaringena - kaže Jovanović. Sekretar Društva srpskih grbonosaca “Miloš Obilić” Marko Dražić podseća da drevne korene ovog simbola. - U drevnoj grčkom politeizmu, još od sedmog veka pre Hrista, vrhovni bog je bio Zevs. Vladao je na prestolu na vrhu Olimpa sa svežnjem munja u levoj, i skiptrom, na kome je stajao orao, u desnoj ruci. I njegov rimski pandan, Jupiter, imao je vernog saveznika u jednoglavom orlu, koji je postao simbol rimske države i elitnih legija - podseća Dražić. Sagovornik “Novosti” ističe da se i pored Konstantinovog stega, u Romejskom carstvu u početku koristio jednoglavi orao, kao simbol stare rimske državne vlasti. - U hrišćanskoj teologiji orao je simbol svetog Jovana Bogoslova i predstavlja duhovne visine do kojih se vinuo ovaj pisac Jevanđelja i Apokalipse. Njegovu predstavu možemo videti i na stubovima crkve Svetog Marka u Beogradu - zaključuje Dražić. I ATENTATOR SA BELEGOM I ubica kralja Aleksandra, terorista Vladimir Černozemski, imao je tetovažu ispod miške - lobanju sa ukrštenim butnim kostima i inicijale VMRO, odnosno organizacije koja je, za račun ustaškog pokreta, organizovala i izvela atentat na prvog jugoslovenskog kralja. GLAVA ZMIJE Početkom 20. veka tetoviranje je bilo veoma popularno među kraljevskim porodicama. Ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova tetovirao je japanski majstor. Poznato je da je i austrougarski prestolonaslednik Ferdinand imao veliku tetovažu sa zmijama na grudima. Nalazi sa autopsije, posle atenatata 1914, pokazali su da je jedan od metaka koje je ispalio Gavrilo Princip, a koji je usmrtio princa, prošao tačno kroz glavu zmije. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:271571-Misterija-kraljeve-tetovaze Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Од једног масона и чудака ништа не треба да изненађује... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Од једног масона и чудака ништа не треба да изненађује... зашто брате масон плати главом зар се они међусобно не пазе и не чувају? не кажем да то био али као масон није умро сигурно што значи да се покајао а сви имамо право на покајање и све вријеме кроз овај форум га управо и спомињемо тако да мислим да не треба осуђивати ипак је то био НАШ Краљ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mala Milica Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Marko,ako nisi znao kralj Aleksandar je bio mason al se zahvaljujuci svetom vladici Nikolaju Velimirovicu vratio na pravi put!cisto da znas da nisi u pravu... Vuce u pravu si... ..........drzacu koplje i cuvati vas iza sebe, sibati po neprijatelju zelezom i ognjem... da li si spreman ratnice... mirni covece... oce...!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Од једног масона и чудака ништа не треба да изненађује... зашто брате масон плати главом зар се они међусобно не пазе и не чувају? не кажем да то био али као масон није умро сигурно што значи да се покајао а сви имамо право на покајање и све вријеме кроз овај форум га управо и спомињемо тако да мислим да не треба осуђивати ипак је то био НАШ Краљ. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јануар 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Poslušajte besedu sv.Nikolaja Velimirovića 1954 godine,povodom 20 godina od ubistava našeg kralja.To je snimak njegovog glasa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ево још једног доказа да Краљ није убијен као масон већ као православни хришћанин који се покајао за своје гријехе уз помоћ Св Владике транскрипт разговора измећу блаженопочившег Њ.К.В. Краља Александра и бугарског краља Бориса Aleksandar: Ubice nas Borise, obojicu ce nas ubiti. Boris: Aleksandre, reci mi nesto. Jesi li ti mason ? Aleksandar: Nisam, nekad sam bio ali odavno ne idem na sastanke po tim lozama. Boris: Aleksandre, onda ce tebe prvo ubiti, a ne mene. Један Италијански часопис је 6 мјесеци раније најавио да ће краљ бити убијен и да иза тога стоји масонска ложа ВЕЛИКИ ОРИЈЕНТ из Гренобила јер сматра да их је краљ својом политиком обмануо. Наводоно због тога што хоће политички да се приближи Хитлеру и да све више одступа од политике која је у њиховом интересу што је недопустиво. Краљ Александар је касније успио да изглади односе са Бугарским краљем Борисом и чак су се као пријатељи касније повјерили један другом, о чему постоје и писмени извори. порука до које се "докопала" тадашња полиција Dido: "Poruci Ciglaru da sam napisao rekvijum za onog Ciganina". Ciglar je bio Pavelic, a Ciganinom je nazivao kralja. Dido: "Atentat u Marseju je moje remek djelo". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ево још једног доказа да Краљ није убијен као масон већ као православни хришћанин који се покајао за своје гријехе уз помоћ Св Владике транскрипт разговора измећу блаженопочившег Њ.К.В. Краља Александра и бугарског Цара Бориса Aleksandar: Ubice nas Borise, obojicu ce nas ubiti. Boris: Aleksandre, reci mi nesto. Jesi li ti mason ? Aleksandar: Nisam, nekad sam bio ali odavno ne idem na sastanke po tim lozama. Boris: Aleksandre, onda ce tebe prvo ubiti, a ne mene. Један Италијански цасопис је 6 мјесеци раније најавио да це краљ бити убијен и да иза тога стоји масонска лоза ВЕЛИКИ ОРИЈЕНТ из Гренобила јер сматра да их је краљ својом политиком обнауо. Наводоно због тога сто хоце политицки да се приблизи Хитлеру и да све висе одступа од политике која је у њиховом интересу сто је недопустиво. Краљ Александар је касније успио да изглади односе са Бугарским краљем Борисом и цак су се као пријатељи касније повјерили један другом... порука до које се "докопала" тадашња полиција Dido: "Poruci Ciglaru da sam napisao rekvijum za onog Ciganina". Ciglar je bio Pavelic, a Ciganinom je nazivao kralja. Dido: "Atentat u Marseju je moje remek djelo". Ово је брате из Дигиталног анђела :bla: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Од једног масона и чудака ништа не треба да изненађује... :bla: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Елем, Хвала Богу па се покајао! Иначе као владар је био велика :bla: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Ово је брате из Дигиталног анђела :cheesy: Sto je najstrasnije ljudi se lepe na takve budalastine kao da su istorijske cinjenice. Najace je kad ga kralj toboz pita "Jesi li ti mason?". :bla: 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Елем, Хвала Богу па се покајао! Иначе као владар је био велика :bla: Дигиталца јесам гледао али ово сам негде друго читао а сад сам преузео са неког сајта..... Па како се и не би покајао кад је имао онаквог Светог човјека за духовника.. Питање брате остаје да ли ми требамо некога осуђивати ако се покајао за своје гријехе и још ако су ми исти дошли главе?! По мени +Краљева грешка је била то што се уопште залагао за ЈУГ то је ваљда било под утицајем "оних" који су му главе дошли и што нас је та његова "промисао" коштала многггоооо послије... али ипак мислим да ми немамо право да осуђујемо човјека који је нешто исповидио тј који се покајао! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 По мени +Краљева грешка је била то што се уопште залагао за ЈУГ то је ваљда било под утицајем "оних" који су му главе дошли и што нас је та његова "промисао" коштала многггоооо послије... али ипак мислим да ми немамо право да осуђујемо човјека који је нешто исповидио тј који се покајао! Не осуђујем га ја брате...и кажем хвала Богу што се покајао и чисто сумњам да би то урадио да му није било светог владике....А рекох да је био велика нула јер је радио у интересу Великог Оријента (марионета) а не Срба и када им је отказао послушност они су га се решили на сл.начин је тако прошао и Ђинђић. Лако је њему било да глуми ''витешког краља'' када је имао изузетну подршку његовог ''братства''! Не може да чисти ципеле ни своме оцу краљу Петру а камоли своме прадеди Карађорђу! :bla: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 По мени +Краљева грешка је била то што се уопште залагао за ЈУГ то је ваљда било под утицајем "оних" који су му главе дошли и што нас је та његова "промисао" коштала многггоооо послије... али ипак мислим да ми немамо право да осуђујемо човјека који је нешто исповидио тј који се покајао! Не осуђујем га ја брате...и кажем хвала Богу што се покајао и чисто сумњам да би то урадио да му није било светог владике....А рекох да је био велика нула јер је радио у интересу Великог Оријента (марионета) а не Срба и када им је отказао послушност они су га се решили на сл.начин је тако прошао и Ђинђић. Лако је њему било да глуми ''витешког краља'' када је имао изузетну подршку његовог ''братства''! Не може да чисти ципеле ни своме оцу краљу Петру а камоли своме прадеди Карађорђу! :bla: треба ли то да значи да имамо право рецимо рећи за Цара Уроша Нејаког сина Душана Силног да је [glow=red,2,300]0 [/glow]јер му је пукло царство. сматрам брате да не требамо ми никоме од њих судити а исто тако пресуђено им је свима још давно од Онога који на то ЈЕДИНИ има право. Краљ јесте гријешио и то нас је коштало пуно живота и територије послије али није био слина да можемо данас све и свашта о њему. На каквој функцији је још као Регнет био у рату? Шта је урадио када га је Краљ Никола Петровић позвао да иде с њим преко мора? Отишао?! свој гријех је исповидио, ја му опраштам све оно што нас је као нацију коштало послије његове "Витешке владавине" и његових ГРЕШАКА, рећу само тако је морало, воља Бога нашега! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 нити је брате био у Москви кад смо мртве спуштали у море!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука