Jump to content

Требало би да поделиш са пријатељем преко пута...

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Svidja mi se klip, kanda dolazi iz Cikaske skolice  :229229229:

Elem, mislim da mi nismo jos ni stigli do ove vrste problema- to nas tek ocekuje.

Naime, ovde se polazi od pretpostavke da postoje isti (nediskriminatrorski) uslovi poslovanja za oba prijatelja-privrednika i da je njihovo umece iliti sposobnost jedino sto ih profilise kao uspesne ili neuspesne sto je daleko od srpske realnosti...

Receno jezikom prethodnog videa, kako bi sve izgledalo ako bi zakon npr. nalagao da na desnoj strani sme da se postavi tezga samo utorkom od 16-18h a svim ostalim danima samo na levoj?  dada

Подели на овим сајтовима

Svidja mi se klip, kanda dolazi iz Cikaske skolice  0409_feel

У ствари је један од видеа послат на "Atlas Shrugged Video Contest", освојио другу награду. Овде су три првопласирана: http://wildfireapp.com/website/6/contests/42465/prize_giving.

Who is John Galt? 0110_hahaha

Elem, mislim da mi nismo jos ni stigli do ove vrste problema- to nas tek ocekuje.

Naime, ovde se polazi od pretpostavke da postoje isti (nediskriminatrorski) uslovi poslovanja za oba prijatelja-privrednika i da je njihovo umece iliti sposobnost jedino sto ih profilise kao uspesne ili neuspesne sto je daleko od srpske realnosti...

Receno jezikom prethodnog videa, kako bi sve izgledalo ako bi zakon npr. nalagao da na desnoj strani sme da se postavi tezga samo utorkom od 16-18h a svim ostalim danima samo na levoj?  joooj

У праву си, тужна реалност. Док се то не реши неће се мрднути с мртве тачке. Мени лично је најтеже када видим да се људи који разумеју последице "закона о тезгама" могу избројати на прсте.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

испод дугмета за паузу и плеј, изаберите српски титл  :bla:

http://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice.html

Sjajno razmisljanje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ali ne treba zaboraviti ni ono sta je "iza" kuce.

Mozda plantaza limuna. Besplatnog. Ili subvencionisanog.

"Besplatnog" nije sigurno, a drugo je pitanje ko ga je stvarno platio a ko ga "besplatno" koristi  :bla:

Elem, daj bre Zvonko javi ako cujes za neki konkurs za ovakve ili slicne klipove na temu ekonomije npr. Imam utisak da bi ovde mogli organizovati super ekipu i napraviti nesto dobro a verujem i da bi bilo jako interesantno...

Подели на овим сајтовима

"Besplatnog" nije sigurno, a drugo je pitanje ko ga je stvarno platio a ko ga "besplatno" koristi  :)

Limun je potpuno besplatan. Raste iz zemlje a niko mu nije platio za to.

Verovatno, sa teoloskog stanovista.

U ekonomiji, na zalost, "nema besplatnog rucka", bar za sada...  :)

Подели на овим сајтовима

Svidja mi se klip, kanda dolazi iz Cikaske skolice  1000000001010

Receno jezikom prethodnog videa, kako bi sve izgledalo ako bi zakon npr. nalagao da na desnoj strani sme da se postavi tezga samo utorkom od 16-18h a svim ostalim danima samo na levoj?  :(

Сјајно!

О томе је говорио професор др Миомир Јакшић на својим предавањима на предмету Макроекономија...

Како изгледа англосаксонско залагање за слободно тржиште описао је доста пластично, конкретно на примеру поморског транспорта у време енглеске доминације светом.

Члан 1.

Сви слободни да плове.

Фуснота у вези члана 1.

Под "сви" мисли се на оне који имају бродове.

Читање између редова

"Ми (Енглеска) потрудићемо се да нико осим нас нема бродове"

4chsmu1

"Besplatnog" nije sigurno, a drugo je pitanje ko ga je stvarno platio a ko ga "besplatno" koristi  :(

Можда дивљи лимун. Онај за лимунаду захтева рад и капитал :(

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

"Besplatnog" nije sigurno, a drugo je pitanje ko ga je stvarno platio a ko ga "besplatno" koristi  0102_laugh

Verovatno, sa teoloskog stanovista.

U ekonomiji, na zalost, "nema besplatnog rucka", bar za sada...  0442_feel

U redu, limun se placa, nije dzabe.

A zasto nije dzabe kada za dzabe raste?

Sta mi to placamo?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sta mi to placamo?

Најједноставније речено, плаћамо: рад, капитал и премију за ризик.

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Sta mi to placamo?

Најједноставније речено, плаћамо: рад, капитал и премију за ризик.

плус маркетинг и улагање у нову технологију.
Подели на овим сајтовима

Лимун није "џабе" зато што није доступан свима који желе да га имају/користе, нити они желе да се баве производњом лимуна за личне потребе. Ми смо тај посао делегирали другима који се баве производњом и дистрибуцијом па им зато и плаћамо.

Није "бесплатан" чак ни за онога ко одлучи да га узгаја на свом имању за своје потребе, јер тиме заузима своје време и ресурсе које би могао да боље искористи. На пример, не исплати се лекару који зарађује $100/сат да уложи 100 сати у производњу лимуна и "уштеди" $10. Он је тиме у ствари у минусу $9,990. И не само он, него друштво као целина губи - могао је своје време корисније да употреби лечећи пацијенте.

То је један од темеља савремене економије - подела рада.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...