Jump to content

Malo poznate historijske fotke...DOŠO ŠIPTАR SVE DO RALJE, A OD RALJE NEMA DALJE

Јаков.

Препоручена порука

Колико знам, и Албанија се у оригиналу (на албанском) каже "Шћиприја". Не знам зашто се онда љуте кад их називамо Шиптарима? :huh:

Siptari znaci narod orlova.

Да, да. Али не знам зашто се љуте? Или сам ја погрешно информисан? Може бити. 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Колико знам, и Албанија се у оригиналу (на албанском) каже "Шћиприја". Не знам зашто се онда љуте кад их називамо Шиптарима? :huh:

Да, да. Али не знам зашто се љуте? Или сам ја погрешно информисан? Може бити. 0102_laugh

Kolko znam, ne ljute se.

Подели на овим сајтовима

Е онда сам ја погрешно информисан. Утриповао сам да се Шиптари са КиМ љуте када им кажеш да су Шиптари. Вероватно сам нешто пермутовао.

Подели на овим сајтовима

Kolko znam, ne ljute se.

Koliko ja znam, ljute se, no bez obzira na naziv šiptar, šipac, da se nelažemo, jeste uvredljivo.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Jednom rece jedna mudar covek da ljude treba da zovemo onako kako oni to zele,i time svoju ljubav prema njima pokazujemo.Meni je bas cudno,posto sam sa Kosova poreklom,mi Srbi otuda,sto smo jedva zive glave izvukli,manje ih mrzimo i pogrdno nazivamo,nego neko ko ih nikad video nije...

Inace,trebalo bi malo da procitate sta je pisao Dimitrije Tucovic(cini mi se),sta nasi Srbi uradise na Kosovu 1912 nakon pobede...Nije stvar u tome da budemo gori od neprijatelja svojih.

Подели на овим сајтовима

Jednom rece jedna mudar covek da ljude treba da zovemo onako kako oni to zele,i time svoju ljubav prema njima pokazujemo.Meni je bas cudno,posto sam sa Kosova poreklom,mi Srbi otuda,sto smo jedva zive glave izvukli,manje ih mrzimo i pogrdno nazivamo,nego neko ko ih nikad video nije...

Inace,trebalo bi malo da procitate sta je pisao Dimitrije Tucovic(cini mi se),sta nasi Srbi uradise na Kosovu 1912 nakon pobede...Nije stvar u tome da budemo gori od neprijatelja svojih.

То је био политички памфлет, у оно време, нешто типа данашњих Чеде Јовановића, тако исто можемо се позивати и на лдп-овске изјаве по питању српских злочина на Косову у новије време...

Подели на овим сајтовима

Hoces reci da smo mi Srbi i Crnogorci sa Kosova 1999. izasli cistih ruku?E,pa ,bratac,nece biti...Malo nas je koji smo cisti ostali.Sigurno ne zelis u neke stvari da verujes,ali da si video sto i ja,i to samo mali deo,verovao bi i te kako.Kad se samo setim pljacki u Pristini za vreme bombardovanja,mene je sramota bilo, a nista uzela nisam ni od koga,zar moj narod moze tako nisko da padne,da krade patike,trenerke,satove,zlato ,parfeme(drugim recima,ne hranu).Komsije Srbi nose iz siptarskih stanova prilikom bezanije sa Kosova,a do juce se sa tim istim druzili...Beda.Ima nas raznih,samo to prihvati.

Jedan primer.Nakon niza srpskih sela u Ibarskom Kolasinu,ide siptarsko selo Cabra.Nasi su ga ispeglali,bukvalno...A moj pokojni deda,kada je cuo,samo je rekao:"Ovo nece na dobro...Cabrani su u toku 2. svetskog rata sve vreme uz Srbe bili,a mi sad,pomozi Boze,prvo na njih..."

Sustina je da i u muci ostanemo ljudi,a ne da se pretvorimo u zveri gore od onih koje nas kolju...Zar da volim srpskog dilera droge u KM samo zato sto je Srbin?On je meni isto smece kao i svaki drugi diler.I silovatelj i lopov i ubica...Taj koji je spreman to da uradi nekom ljduskom bicu druge vere,nacije,uradice i svom bratu,zver je zver.Osvesti se.

Подели на овим сајтовима

Шиптар има увредљиву конотацију само код људи са неким облико комплекса. Ја лично познајем више наших домаћих Шиптара који међу нама живе генерацијама, као и Цигана који се не љуте и то сматрају сасвим прихватљивим. Проблем је у тзв. политичкој коректности која није ништа друго до страшно оправдање (углавном англо-америчке) хипокризије.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Колико знам, и Албанија се у оригиналу (на албанском) каже "Шћиприја". Не знам зашто се онда љуте кад их називамо Шиптарима? prstgore

Ovo je fora becke istorijske skole...

Drugo tumacenje da to ima veze sa znacenjem reci "kamenjar", "kamenita zemlja" i sl...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

ŠIPCI UHIĆENI U OKOLICI BEOGRADA 1912.

Постављена слика

NIsu oni uhvaceni u okolini Beograda, vec su zarobljeni na Kosovu i Metohiji i sprovedeni u Beograd da budu deo parade pobednika...

Poslednji put pod oruzjem, ALbanci su u Beogradu bili kao deo krdzalija i nakon sloma Prvog srpskog ustanka...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Шиптар има увредљиву конотацију само код људи са неким облико комплекса. Ја лично познајем више наших домаћих Шиптара који међу нама живе генерацијама, као и Цигана који се не љуте и то сматрају сасвим прихватљивим. Проблем је у тзв. политичкој коректности која није ништа друго до страшно оправдање (углавном англо-америчке) хипокризије.

Dakle, gluvi telefoni. Ne govorim o nazivu ŠIPTAR...koji takođe kad ga Srbin izgovori nije baš savršen...već o zaista uvredljivom nazivu ŠIPAC.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Hoces reci da smo mi Srbi i Crnogorci sa Kosova 1999. izasli cistih ruku?E,pa ,bratac,nece biti...Malo nas je koji smo cisti ostali.Sigurno ne zelis u neke stvari da verujes,ali da si video sto i ja,i to samo mali deo,verovao bi i te kako.Kad se samo setim pljacki u Pristini za vreme bombardovanja,mene je sramota bilo, a nista uzela nisam ni od koga,zar moj narod moze tako nisko da padne,da krade patike,trenerke,satove,zlato ,parfeme(drugim recima,ne hranu).Komsije Srbi nose iz siptarskih stanova prilikom bezanije sa Kosova,a do juce se sa tim istim druzili...Beda.Ima nas raznih,samo to prihvati.

Jedan primer.Nakon niza srpskih sela u Ibarskom Kolasinu,ide siptarsko selo Cabra.Nasi su ga ispeglali,bukvalno...A moj pokojni deda,kada je cuo,samo je rekao:"Ovo nece na dobro...Cabrani su u toku 2. svetskog rata sve vreme uz Srbe bili,a mi sad,pomozi Boze,prvo na njih..."

Sustina je da i u muci ostanemo ljudi,a ne da se pretvorimo u zveri gore od onih koje nas kolju...Zar da volim srpskog dilera droge u KM samo zato sto je Srbin?On je meni isto smece kao i svaki drugi diler.I silovatelj i lopov i ubica...Taj koji je spreman to da uradi nekom ljduskom bicu druge vere,nacije,uradice i svom bratu,zver je zver.Osvesti se.

А Сејо, ја сам из истог краја...и неће бити баш тако..

Чабра је заслужила...и у 2 рату није баш мила са нама..

А посебно у овом задњем...ако се сећаш случаја са оном децом из Чабра..када је била немештаљка и када су чабрани хтели да нападну Колашин..

мало се распитај...

А исто тако у 2 рату по Мокрој Гори и Брњаку су починили стравичне злочине...тако су Оца од моје Бабе...заклали на вратима...јер није дозволио да му силују ђецу...

Иди обиђи села и старе људе..па нека ти причају!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...