Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 па не разумем у чему је разлика између пса и мачке и краве и свиње као хране? ne razumes?!ok da se jedu krave, svinje, ovce....ali psi i macke .... odvratno!!! pre bih umro od gladi nego pojeo psa ili macku ili nesto trece! никад не реци двапут, поготово ако неки слобинету опет крене да се шиба са неким суседом :cheesy2: ekstra 0110_hahahaха чуј, јео би и не би ни знао :bla: све је то храна и мош се спреми на 100 начина. prstgore него, што је одвратно, а кладим се да ниси ни пробао? зато што имаш однос са тим кућним ''љубимцима'' а са другом храном немаш? то је онда недостатак приљежности на однос, да ли као храна или кроз христологију. са женом однос можеш и да конзумираш, а можеш и да охристовиш - исто је са храном (паралела, не поистовећивање) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Ideal je ali nejesti meso. U carstvu nebeskom neće biti klanja i pečenja..извини, јел ти то дошапнуо лично Бог Отац, пошто ни Син Божји не зна како ће Царство да изгледа? :cheesy2: ekstra 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Jaooo,Pajkooo,pa ne znam da li te slike su primerene,surove su,pa još ražanj,vinova loza...i LIČNO kolješ prase :cheesy2: ekstra 0110_hahahaPa scto? Ja ga ne davim rukama. Ne!!! Koljem ga nozziccem. 5 min i grok-ciju-tup, i gotovoпросечан вегетеријанац би купио дрвце и клинове специјано за тебе само због овог коментара prstgore :bla: smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Бог Творац нам је и дозволио да једемо месо.ne, nije. Ти онда ниси читао Свето Писмо. :cheesy2: боли њега седало бре оче за Свето Писмо и за Бога па редом на све живо, кад ће то да укапира администрација?него, шта би са мојом пријавом и псовањем на пп, јел сам стигао на шалтер или ће се десити нешто конкретно? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 ja sam filosof. Ниси. Ти си самозвани философ. То није исто. Философија је љубав према мудрости али не властитој. 'тео чо'ек да каже филоЗоф, онда би то имало смисла.зофос, јелте је чизра чимра, што би рекли београдски урбани философи, илити зрачи мрачи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Колико ја знам у Јеванђељу су клали за Велики Четвртак, да не говоримо о Старом Завету, прича Господњих у Јеванђељу.... Свакако да је убијање, али убијање животиња грех. Осећате разлику. Убијање, а не клање за њам њам. Ево вам га еколошки проблем. To znachi da svi lovci treba da posete zatvor. :cheesy2: да! Посебно они који убијају предивне животиње, нпр јелена! Зашто њега убити, па зар вам није жао?? Уффф ... не подносим ловце, у сваком случају. ммммммммм срнетина ekstra клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 да! Посебно они који убијају предивне животиње, нпр јелена! Зашто њега убити, па зар вам није жао?? Уффф ... не подносим ловце, у сваком случају.Па шта мислиш ста су наши прађедови јели..док се није почело са узгојом домаћих животиња?Ја сам јео сушену срнетину и бољег меса нисам пробао! 0205_whistling Ја волим животиње посебно мачке и псе... Али и мачка и пас имају своју сврху...и поред улова... частио сам их са чистим месом из месаре..када им буде добар улов... Мачак рашо се још као маче борио са пацовима од којих би велики мачак побегао... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 То је данас проблем читавог света. Једни су неумерени (убијају животиње из забаве, због трофеја, из беса...), а други, згрожени над понашањем првих, мисле да штите животиње пропагирајући њихову заштиту, вегетаријанство, па и проглашавајући убијање животиња грехом. Очигледно, нормалан и умерен свет је у мањини јер да није, онда овога проблема не би ни било. Иначе, срнетина је скроз добра, али треба поштовати ловостај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Slažem se,Nina sa tobom.Ubijanje hrane radi,zaista nije nikakav greh.Druga stvar je lov i ubijanje radi nekakvih trofeja,a naročito iživljavanja radi.Što se lova tiče,mislim da postoje neka pravila i zakoni,koje treba poštovati.Ali potencirati da je greh jesti meso i još to nazivati prežderavanjem,pa čovek može da se prežderava i čokoladama,povrćem i sa svakom drugom hranom,je besmisleno.I još citirati reči iz Biblije ( koje tumači po sopstvenom nahođenju ),da bi navodno potkrepio svoje tvrdnje,a u Boga ne veruje je potpuno iskrivljavanje "ovog problema",koji u stvar i nije problem,već jedan normalan pogled na život. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Овај проблем је као и сваки други.. Господ нам је дао читаву планету на старање... Животиње, биљке и минерале.. Да задовољимо наше потребе за опстанак... Отпадањем од Бога постали смо незасити свега...а као продукт тога је истребљење појединих врста, руда, воде и многе друге еколошке катастрофе које ће нам доћи главе... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Овај проблем је као и сваки други.. Господ нам је дао читаву планету на старање... Животиње, биљке и минерале.. Да задовољимо наше потребе за опстанак... Отпадањем од Бога постали смо незасити свега...а као продукт тога је истребљење појединих врста, руда, воде и многе друге еколошке катастрофе које ће нам доћи главе... letetiПроблем је што се људски род више не понаша домаћински. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Slažem se,Nina sa tobom.Ubijanje hrane radi,zaista nije nikakav greh.jeste, zato shto je nepravedno. sve shto je nepravedno je greh. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Slažem se,Nina sa tobom.Ubijanje hrane radi,zaista nije nikakav greh.jeste, zato shto je nepravedno. sve shto je nepravedno je greh.Појасни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Bolje da ne pojašnjava,veruj mi neće ti biti ništa jasno.On je zaključio da je nepravedno,znači ako je Rogi to zaključio,onda je tako i nikako drugačije! greengrin “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Појасни.zhivotinje osecjaju bol i zhele da zhive, to je ochigledno. zato cje se svi slozhiti da je loshe muchiti ih i biti surov prema njima. kada nepotrebno povredjujemo nekoga ko osecja bol i nepotrebno ubijamo nekoga ko zheli da zhivi- to je nasilje, nepravedno je i surovo. chovek nema potrebu za mesom ubijenih zhivotinja- mozhe da bude zhiv, zdrav i jak bez mesa ubijenih zhivotinja, shto znachi da je ubijanje zhivotinja za ishranu nepotrebno. a poshto je nepotrebno povredjivanje bicja koje osecjaju bol i ubijanje bicja koje zhele da zhive - nepravedno - sledi da je ubijanje zhivotinja za hranunepravedno. greengrin On je zaključio da je nepravedno,znači ako je Rogi to zaključio,onda je tako i nikako drugačije!tako je kako je, ne zato shto sam ja tako zakljuchio, nego zato shto je tako. na razuman nachin obori moj zakljuchak i isto tako dokazhi svoj, i prihvaticju da je tvoj stav ispravan. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука