Jump to content

Заповест ,,Не убиј" подразумева и животиње?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Кољи и поједи". - У суштини ових речи Светог Писма мени није јасно шта остаје за расправу

ozbiljno. jednostavno odbaciti to "sveto" pismo, i postati moralan chovek.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Одговори 465
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Једна је ствар хранити се животињама за то одређеним а друго је монструозно као ово:

jeste, to je monstruozno. ali isto je surovo kao i pechenje za bozhicj. nepotrebno, nepravedno, nemoralno i okrutno ubijanje svesnog zhivog bicja ni iz kog drugog razloga sem iz zhelje za uzhivanjem u hrani.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Једна је ствар хранити се животињама за то одређеним а друго је монструозно као ово:

jeste, to je monstruozno. ali isto je surovo kao i pechenje za bozhicj. nepotrebno, nepravedno, nemoralno i okrutno ubijanje svesnog zhivog bicja ni iz kog drugog razloga sem iz zhelje za uzhivanjem u hrani.

Па Ти немој..... :drugarstvo:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/147578/Strava+u+Sivcu:+Ispekli+i+pojeli+psa!.html

не видим у чему је проблем и згражавање.  :drugarstvo:

све животиње су благословене на јело, укључујући и пса.

тај човек сигурно није појео пса зато што се заситио свињетине од пре нове године наовамо.

шта би онда рекли за целу Кину?

http://www.beijingmadeeasy.com/chinese-food/dog-meat

ии неким другим земљама?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_meat

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Постављена слика

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

ааа то? Јасно ми је сада? А у којој норми?

Знате, норама даје ту "нормалност" о којој говорите.

Ко задаје норму?

Ви, јанко, марко, јулијан, зевс, маркс, тито, слоба, "природа", биржа, батина .... ? Ко?  

Подели на овим сајтовима

Да, човек је живео "у тами и сенци смртној".... Идолотворио све око себе.

Ко се бавио студијама канибализма схатиће да убиства људи нису била ради исхране, него ради ритуалних потреба. Веровало се да дух тог човека и његови физички квалитети прелазе у оног ко га једе.

Подели на овим сајтовима

Ви, јанко, марко, јулијан, зевс, маркс, тито, слоба, "природа", биржа, батина .... ? Ко?  

norma je razumnost. zdravorazumsko razmishljanje. bog nam je dao um da ga koristimo, a ne iskljuchimo. argumentovano se dokazhe (kao npr. shto sam ovde ja par puta dokazao za konkretno sluchaj zhivotinja) da je nemoralno povredjivati svesna bicja sem u samoodbrani, i eto ga princip nenasilja koji je univerzalan, do njega razmishljanjem mogu da dodju i irac, i palestinac, i australijski aboridzhin.

Ко се бавио студијама канибализма схатиће да убиства људи нису била ради исхране, него ради ритуалних потреба. Веровало се да дух тог човека и његови физички квалитети прелазе у оног ко га једе.

pa ljudi ne jedu zhivotinje radi ishrane nego radi uzhivanja. ni ti kanibali shto su jeli ljudi ni vi koji jedete zhivotinje ne jedete to zbog ishrane. za ishranu ima dovoljno i bez ubijanja zhivotinja.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

da li bi ti pojeo psa ili macku?!
најнормалније.  :cheesy:

Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради.

Коринћанима посланица прва, глава 10, стих 27

И у који год град дођете и приме вас, једите шта се донесе пред вас.

свето Јеванђеље по Луки, глава 10, стих 8

Подели на овим сајтовима

Са појавом изобиља и преобиља и индустријске исхране изгубио се тај однос према природи која се узима за исхрану али се не сматра тиме да се врши убиство него се учествује у кружењу живота (природног, наравно). Животиња су се јеле али не као данас.

Данас се ждере.

Подели на овим сајтовима

da li bi ti pojeo psa ili macku?!
најнормалније.  :cheesy:

Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради.

Коринћанима посланица прва, глава 10, стих 27

И у који год град дођете и приме вас, једите шта се донесе пред вас.

свето Јеванђеље по Луки, глава 10, стих 8

ok, to kad bi te nevernik ponudio sa psecim pecenjem...

a da li bi zaklao i pojeo psa?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...