Анастасија Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Upoznala sam se sa nekima sa foruma i mogu reći da su zaista sjajni ljudi.I radovala sam se susretu sa njima.Ima li šta normalnije?Svratili su u Bg i tako smo se i upoznali.Trebala sam i Pajka da upoznam pre neki dan,imala sam i volju i želju,ali me je očeva bolest sprečila.Nadam se da ćemo se videti kada se bude vraćao za Srbiju.Mislim da je i najnormalnije pomoći nekom ako dođe recimo u Bg a pomoć mu je potrebna a kamoli popiti kafu i upoznati se.Pa ako se već družimo i ovde,pišemo i provodimo i ovako veoma puno vremena svi zajedno,nazivamo se braćom i sestrama,što to ako je moguće nekad ne bi bili i u onom stvarnom svetu? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Upoznala sam se sa nekima sa foruma i mogu reći da su zaista sjajni ljudi.I radovala sam se susretu sa njima.Ima li šta normalnije?Svratili su u Bg i tako smo se i upoznali.Trebala sam i Pajka da upoznam pre neki dan,imala sam i volju i želju,ali me je očeva bolest sprečila.Nadam se da ćemo se videti kada se bude vraćao za Srbiju.Mislim da je i najnormalnije pomoći nekom ako dođe recimo u Bg a pomoć mu je potrebna a kamoli popiti kafu i upoznati se.Pa ako se već družimo i ovde,pišemo i provodimo i ovako veoma puno vremena svi zajedno,nazivamo se braćom i sestrama,što to ako je moguće nekad ne bi bili i u onom stvarnom svetu?Ako Bog da БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Pajko preteruje. Pisao mi je prošle nedelje, a ispada kao da se znamo godinu dana.. 4chsmu1Ne preteruje. Kad sam lani ischao za KG. Vidim Lidiju na forumu i pitam je: Nisi li ti iz KG? Ona reche: Da. Ako dolazisch u KG, obavezno svrati, da se upoznamo. I tako ja i moj sin svratimo, upoznamo Lidiju i njenog mladjeg sina. Porazgovarasmo, popismo kafu... Basch mi je drago zbog toga. Upoznao sam silnu osobu sa srcem ko kucca. Ipak je KG srce Srbije. Ovi sa strane JOK MORE bendoff 0110_hahahaМени је овај форум даровао,остварена у стварности,пријатељства са неколико форумаша наших. Хвала Богу за то! Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 Човека са којим си се упознао преко форума не знаш и није ти "пријатељ" од кога треба да очекујеш нешто више од дописивања. То је реалност. А други је проблем што наши људи стално очекују да им неко "помогне", уместо да сами себи помогну. Dragi Zvonko, nejde toliko ni o to nekakvo pomaganje ali o razliku mentaliteta. Nikom od nas koji se čak do te tamo Australije nekako već doveze ili dokopa takva ta prijeka pomoć zaista nije ni potrebna niti s njom ko računa u bilo čemu. Ali ponašanje nekih našinaca kod neupućenih može stvoriti stvarno veliku pometnju i zbrku. Naši ljudi baš na takvo to ponašanje nisu nikako "masovno" u širokom mjerilu navikli a ni na to pripremljeni i smatraju ga u najmanju ruku bahatim i nekulturnim. Jer polaze od sebe i kažu si, hej a šta bi ja njemu napravio i izmislio da mi kući dođe? I ptičjeg mlijeka bi mu iznio a pogle sad ovo!? Za nas je to glavno šok kulturni, samo si ga ne dopuštamo kad mislimo da je taj tamo neki NAŠ, ili od nas, Vrlo često se desi da i po imenu je sve OK i "sjedi"al kad dođe do lamanja pogače onda taj drugi zbriše, ispari se ko para nad loncem. Mi u Slovačkoj i Češkoj imamo naših ljudi s Balkana dosta, kako Srba tako i Hrvata. U samoj Češkoj ih je također dosta obojih, ali tamo je taj proces reintegracije, da ne kažem asimilacije mnogo brži i od tuda su onda i te razlike među njima. Većinom je to tako baš obrnuto, da se naši ljudi "satraše" narodski rečeno pomagajući, čašćavajući ove domoroce ali većinom ništa zauzvrat od toga na žalost nemaju. Kad uvide kako to hoda u početku onda tu praksu brže bolje napuštaju, ispravljaju i prilagođavaju da ne ispadnu baš smiješnima. No, potom na kraju niti su to naši ljudi niti naši običaji, sve je "to isto ali nekako drugačije", Kao u "Alice u zemlji čudesa". Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 evo upravo sam slucajno odgledo ovaj film i pogadja temu ali bash, dobro ko zna sta je razlog onog iz kengurlanda, ali zanimljiv film Catfish http://www.imdb.com/title/tt1584016/ zasto se film tako zove saznacete tek ako ga odgledate do kraja (e sad jel i film izmisljotina i dal su akteri biseksualci je drugo pitanje i nije ni bitno) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 мени само жао што нисам упознао неке људе in vivo са којима сам овде од првог дана, а остале сам мање више упознао, ко је хтео да се упознаје и кога сам контактирао ... са некима се сваке недеље виђам, са некима мало ређе, са некима једном у неко време, ... неке нажалост баш ретко видим, иако би се са њима дружио барем једном недељно. због узајамних обавеза, не да имам неке термине у глави ... мислим да је утисак какав оставите једни другима делимично сопственим залагањем а делимично од очекивања, па како се ко скапира ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 ma nema tu puno fantaziranja, ja cesto upoznam ljude sa foruma licno jer radim takav posao tj valjam car hifi opremu, a uskoro cu i hifi kutijice, i sa mnogima sam u super odnosima i druzimo se s vremena na vreme, a samo dvojica su mi zabili noz u ledja iako sam se snima bas najintenzivnije druzio i pomagao, a to su zajedno odradili al naravno ostrica je pukla jer su mi ledja poplocana krljustima ko u Levijatana 0102_laugh, tako da nisu ni uspeli to sto su naumili mislim ne treba ti puno da procenis coveka, nego eto na duze staze dajes mu sansu i govoris sam sebi- ma ima on mana al je dobar, i valjda ce se popraviti, ali to je vise masta nego stvarnost, i kad ga pretera onda vidis stvarno njegovo pravo lice u punoj punoci iako to naravno nije njegovo pravo lice nego eto lazh, al sta ces Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 Ma u pravu su drugovi koji necce da idu na sovjet sa nechestivima. prstgore dada smej.gif БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука