Јаков. Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Kako se rešiti starog kompjutera, koji nema više nikakvu svrhu nakon bekapovanja podataka? Govorim o konfiguracijama koje su stare po 4-6 godina, (pa i više) na koliko se obično i menja konfiguracija kompletna. (bar ranije tako bilo, sada je to malo češće, pre svega zbog jeftinoće i napretka tehnologije). Mislim da niko neće više da kupi od servisera te "krntije", a nemam kome ni da poklonim... Svi kojima bi mogao da dam imaju i sami nove kompjutere i sami ne znaju šta da rade sa starim? Da dam nekoj školi ili ustanovi i oni sami imaju novije i bolje... Da dam nekome baš koga ne znam, baš i neću, a i sami ti bi hteli novije... Da bacim to mi je glupo, jer znam koliko je skupo plaćeno kada je bilo novo, i kontam da ipak ima neku vrednost...Nek je 50 evra ali nešto valjda ipak vredi... :huh: Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Шта си урадио са компом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Kako se rešiti starog kompjutera, koji nema više nikakvu svrhu nakon bekapovanja podataka? Govorim o konfiguracijama koje su stare po 4-6 godina, (pa i više) na koliko se obično i menja konfiguracija kompletna. (bar ranije tako bilo, sada je to malo češće, pre svega zbog jeftinoće i napretka tehnologije). Mislim da niko neće više da kupi od servisera te "krntije", a nemam kome ni da poklonim... Svi kojima bi mogao da dam imaju i sami nove kompjutere i sami ne znaju šta da rade sa starim? Da dam nekoj školi ili ustanovi i oni sami imaju novije i bolje... Da dam nekome baš koga ne znam, baš i neću, a i sami ti bi hteli novije... Da bacim to mi je glupo, jer znam koliko je skupo plaćeno kada je bilo novo, i kontam da ipak ima neku vrednost...Nek je 50 evra ali nešto valjda ipak vredi... Nije tačno da se nemaju kome dati, treba tamo nainstalovat linux jer taj ne treba antivirus program i osposobit ga glavno u svrhu gledanja interneta, browsinga po internetu, ono to sve ostalo nije bitno recimo čovjeku penzioneru koji nema dosta novca. Ja dok nisam još ništa znao o računarskoj tehnici, ustvari ćak ni to kako se PC pali i gasi sam kao svoj prvi PC kupio AMD Duron u doba kad je svako imao najmanje P4 a počinjali i ti Dual Core. namjerno sam si kupio najjeftiniji jer me bilo strah kupit odmah dobar, normalan pa tamo nešto pokvarit. A još mi taj Duron radi bez problema jedino što nije dobar za videa na You Tube i slično ali za streaming muzike i internetov radio je sasvim dobar čak i on takav sa samo 750 MHz. Inače stari procesori su ko pegla, tamo gotovo da se nema šta ni pokvarit, upališ, ono grije, isključiš, ne grije a to je sve, hahahaha. S druge strane mnogi stariji ljudi koji nisu nikakvog prije iskustva s tom takvom tehnikom nisu imali si sigurno misle to isto što i ja, novu skupu stvar im je besmisleno kupovat jer se boje da ne bi nešto "zglajzali" a mnogi čak ni nemaju pojma da neki taj takav linux za koji ne moraš kupovat antivirus licence svake godine postoji a to im je veliki napor sve to troje odjednom: kupiti i PC, i antivir i plaćati internet provajdera. U Češkoj koja je na tome u mnogo boljoj situaciji nego vi i danas je mnogo ljudi koji si ne mogu dozvoliti kupiti nikakav novi PC a šta tek kod vas, koliko je tamo takvih. A dalje ništa mnogo od čitanja internetovih novina i tračerskih foruma, eventualno još i emaila ili FB ih ne bi uopšte interesovalo, neka dalje ta multimedija i složenije stvari i funkcije! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Inače ja imam i novi PC i par starih a na njima testiram linuxove operačne sisteme, služe mi najviše za to i kao eventualna rezerva. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Шта си урадио са компом? bliss jeeee U ormaru je.. Ja sve sisteme poput takvih testiram na virtuelnoj mašini. Komotnije je nego na drugom kompu... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Шта си урадио са компом? bliss jeeee U ormaru je.. Ja sve sisteme poput takvih testiram na virtuelnoj mašini. Komotnije je nego na drugom kompu... Ја сам чуо о тим машинама виртуалним а гдје би се дале наћи, јој ја до неке границе знам с тим PC свашта ал кад дође на ред било шта што је мултимедијално или недај Боже виртаулно онда у то бленем ко овца, OMG! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 ВСИ Дај мени bendoff Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 ВСИ Дај мени Ево решења!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Poklonio sam stari komp Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Ја сам пре месец-два дана добио стари комп од кума. Додао сам нови хард, две меморије од 512, не сећам се да ли је још нешто било... и ево већ је црко. Графика и монитор и можда још нешто. Мораћу да купим нови кад будем "имао времена". Не могу више да му дајем "вештачко дисање". А шта ћу урадити са старим? Хммм... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Ја сам озбиљан Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Kako se rešiti starog kompjutera, koji nema više nikakvu svrhu nakon bekapovanja podataka? Govorim o konfiguracijama koje su stare po 4-6 godina, (pa i više) na koliko se obično i menja konfiguracija kompletna. (bar ranije tako bilo, sada je to malo češće, pre svega zbog jeftinoće i napretka tehnologije). Mislim da niko neće više da kupi od servisera te "krntije", a nemam kome ni da poklonim... Svi kojima bi mogao da dam imaju i sami nove kompjutere i sami ne znaju šta da rade sa starim? Da dam nekoj školi ili ustanovi i oni sami imaju novije i bolje... Da dam nekome baš koga ne znam, baš i neću, a i sami ti bi hteli novije... Da bacim to mi je glupo, jer znam koliko je skupo plaćeno kada je bilo novo, i kontam da ipak ima neku vrednost...Nek je 50 evra ali nešto valjda ipak vredi... 4chsmu1 ВСИ Дај мени Ја сам озбиљан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Ne izgleda loš taj PC od VSI samo ima komičan monitor ko u osciloskopa, hahahaha! 0205_whistling Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука